fbpx
caine de talie medie negru cu alb si maro si pisica negru cu alb si maro se plimba pe un camp
Câini, PetAdvice, Pisici

Simparica vs. Frontline. Diferențe și asemănări

Îți dorești să alegi ce este mai bun pentru deparazitarea externă a animăluțului tău de companie și  câteodată poate fi dificil să te hotărăști la un anumit produs. În plus, nu doar eficiența produsului îl recomandă, ci trebuie luat în calcul și stilul de viață al patrupedului. Din acest motiv, ne-am propus să facem o analiză între Simparica și Frontline pentru a afla care este cel mai potrivit pentru nevoile animalului de companie. De asemenea, trebuie luată întotdeauna în calcul și deparazitarea internă.

Simparica sau Frontline pentru deparazitarea externă a câinilor?

Pentru deparazitarea externă a câinilor, Frontline are un mare avantaj. Produsul are efect nu doar contra puricilor și căpușelor, ci și contra altor dăunători, așa cum sunt păduchii, țânțarii și muștele. În plus, Frontline poate fi administrat puilor de câine încă de la 8 săptămâni, în timp ce Simparica poate fi administrat abia după 6 luni. Un mare avantaj al Frontline este faptul că este recomandat inclusiv femelelor gestante și celor care alăptează. 

Cutie cu Frontline Spot-On pentru caini de peste 40kg, 1 pipeta, pe fundal alb
Pipeta Spot-On Frontline este destinată pentru câinii cu greutatea peste 40kg

În schimb, un plus necontestabil al Simparica vine de la faptul că poate fi adminstrat fără probleme câinilor care se confruntă cu diferite boli de piele.

Simparica sau Frontline pentru deparazitarea externă a pisicilor?

Simparica nu deține o variantă de produs pentru pisici și nu este sub nicio formă recomandat a se administra felinelor. În acest caz cea mai bună variantă de deparazitare a pisicilor rămâne Frontline, produsul putând fi aplicat încă de la vârsta de 8 săptămâni.

Cutie cu Frontline Combo pentru pisici, 1 pipeta, pe fundal alb
Pipeta Spot-On Frontline Combo pentru pisici elimină puricii, căpușele și păduchii și previne recontaminarea

Diferențe-cheie între Simparica și Frontline

Dincolo de neurotoxina folosită, între Simparica și Frontline mai există câteva diferențe-cheie care trebuie amintite.

Mod de administrare

Frontline și Simparica au un mod de administrare absolut diferit. Frontline se aplică spot-on, adică prin intermediul unei pipete, direct pe pielea animalului de companie, iar după câteva zile devine rezistent la apă. Pe de altă parte, Simparica este un tratament de deparazitare externă pe bază de tablete masticabile, care se administrează intern. Comprimatele masticabile au gust de ficat și acționează din interior către exterior, astfel încât atunci când paraziții intră în contact cu sângele animalului, aceștia mor.

Cutie cu 3 comprimate masticabile antiparazitare Simparica 120 mg pentru caini de 40 - 60 kg, pe fundal alb
Tableta masticabilă antiparazitară Simparica se adresează câinilor cu o greutate între 40 – 60 kg

Cât de ușor este de procurat

Simparica necesită rețetă de la medicul veterinar înainte de a începe tratamentul. Se găsește mai greu în magazine, însă este disponibilă în mediul online. Din acest punct de vedere, Frontline este mult mai ușor de procurat și nu necesită rețetă veterinară.

Vârsta animalului de companie

Simparica poate fi administrat câinelui abia începând cu vârsta de 6 luni, în timp ce Frontline poate fi folosit încă de la 8 săptămâni. Cei care preferă Simparica ca metodă de deparazitare externă, pot începe cu Frontline și abia apoi trece la produsul favorit.

Specia animalului de companie

Dorim să punctăm, din nou, că Simparica nu este destinat deparazitării pisicilor și nici nu este indicat a fi administrat, consecințele fiind foarte periculoase pentru sănătatea și viața felinei. În cazul Frontline, pe lângă pipeta spot-on mai există și un spray antiparazitar extern care este eficient atât în cazul pisicilor, cât și al câinilor.

Timp de acțiune și eficiență

Simparica are un plus la capitolul timp de acțiune și eficiență, deoarece extinde intervalul la 5 săptămâni, față de 4 săptămâni cât acționează Frontline.

Cutie cu trei comprimate masticabile antiparazitare Simparica 40 mg pentru câini de 10 - 20 kg, pe fundal alb
Tableta masticabilă antiparazitară Simparica este recomandată pentru câini cu greutatea între 10 – 20 kg

Substanțele active din Simparica și Frontline și cum acționează aceasta

Atât Simparica cât și Frontline au la bază o neurotoxină care omoară paraziții externi, însă aceasta este diferită. Simparica acționează pe bază de sarolaner, iar Frontline pe bază de fipronil.

Simparica: Sarolaner

Sarolaner este o neurotoxină care acționează din interior provocând moarte și paralizie puricilor și căpușelor, astfel încât aceștia nici nu se pot reproduce și nici nu pot depune ouă. Sarolaner este sigură pentru câine și nu prezintă risc de toxicitate.

Frontline: Fipronil

Fipronil este o neurotoxină dublă care, de asemenea, oprește ciclul de viață, hrănire și reproducere a paraziților, dar, în plus, fiind aplicat exterior, reușește să țină la distanță și alte tipuri de insecte și dăunători, astfel devenind mai eficientă față de sarolaner.

Trucuri de administrare

Indiferent care produs este ales pentru deparazitarea externă, animăluțele de companie pot fi mofturoase sau mai greu de convins și atunci vă oferim niște sfaturi de aplicare și trucuri de administrare astfel încât totul să decurgă conform planului.

Pipete spot-on

Aplicarea cu pipetă spot-on este de preferat a se face când animăluțul de companie este obosit. Astfel, este ideal să-l plimbi înainte, să te joci cu el și când este epuizat și vrea să doarmă, aplică-i soluția. Acest truc te ajută să aplici produsul ușor și, în plus, ești sigură că animăluțul nu-l împrăștie prin casă până ce intră în piele.

Pisicile sunt foarte calme dacă au ochii acoperiți, așa că poți aplica soluția cu ușurință dacă ai la îndemână o mască specială pentru feline sau pur și simplu altcineva îi ține ochii acoperiți cu palmele. Produsul spot-on nu trebuie aplicat pe pielea iritată. De asemenea, după ce a fost aplicat este de preferat a se verifica periodic zona pentru a nu dezvolta alergii. 

Comprimate masticabile

Cu toate că tabletele masticabile sunt pe placul animăluțelor, pot exista și câini care le resping și atunci trebuie să apelezi la un truc pentru a te asigura că produsul este înghițit. De exemplu, pune comprimatul masticabil în hrana umedă a câinelui, într-o bucată din alimentul său preferat sau înmoaie-l în ulei de pește. Totodată, este de preferat să fie administrat atunci când câinelui îi este foame.

Dacă patrupedul tău te asistă în bucătărie în timp ce pregătești masa, scapă din greșeală din bunătățile pe care le gătești și, la un moment dat, scapă chiar comprimatul masticabil. În euforia momentului și bucuros de prada sa, câinele nu va face diferența.

Un alt truc care funcționează de minune presupune să-i administrezi tableta masticabilă în timpul unui joc. Astfel, aruncă în aer bobițe de hrană uscată pe care câinele să le vâneze din zbor și la un moment dat aruncă chiar tableta masticabilă deparazitară.

Tabletele masticabile pot cauza în cazuri rare și foarte rare reacții adverse ca diaree și probleme intestinale, motiv pentru care este recomandat să nu introduci alimente noi în meniul câinelui înainte cu câteva zile de a-i administra tableta masticabilă, dar nici câteva zile după. Astfel, dacă apare o intoleranță alimentară vei ști sigur care este motivul. Totodată, lasă un castron cu apă proaspătă la discreția câinelui, lichidul ajutând la digerarea eficientă a comprimatului masticabil.

Foto: Pixabay, The Pet Club

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply