fbpx
doi caini tineri, un husky si unul de talie mica maro, se joaca intr-un parc
Câini, PetAdvice

Nexgard vs. Advantix. Substanțe active, mod de administrare, dozaj

Deparazitarea animalului de companie este un pas important în îngrijirea sa și de aceea orice stăpân de patruped își dorește ce este mai bun pentru animăluțul său. Și noi la fel! Ne dorim să venim în întâmpinarea oricăror întrebări pe care le-ați putea avea despre produsele noastre cu cele mai bune sfaturi și soluții. Pentru deparazitarea externă alegem tablete masticabile sau soluții cu aplicare spot-on? Care produs este mai bun? Nexgard sau Advantix? Ce substanțe active au cele două și cum se administrează? Să aflăm!

Nexgard sau Advantix pentru deparazitarea câinilor?

Dacă petrece majoritatea timpului afară, câinele va fi mai bine protejat cu Advantix pentru că acest produs nu ține la distanță doar puricii și căpușele, ci și păduchii și țânțarii, și astfel îi oferă o protecție completă. În schimb, Nexgard devine o alternativă eficientă în cazul în care câinele are o sensibilitate la nivelul pielii. De asemenea, dacă ai mai mulți câini sau copii mici în preajmă, este de preferat să optezi pentru tableta masticabilă Nexgard.

cutie cu o pipetă antiparazitară Advantix pentru câini de 4 - 10 kg, pe fundal alb
Pipeta antiparazitară Advantix este recomandată pentru câini cu greutatea de 4 – 10 kg

Nexgard sau Advantix pentru deparazitarea pisicilor?

Nici Nexgard și nici Advantix nu sunt destinate pisicilor și pot fi chiar periculoase dacă le sunt administrate. Pentru deparazitarea pisicilor va trebui să optezi pentru o altă variantă și este de preferat să te consulți cu medicul veterinar înainte.

Diferențe-cheie între Nexgard și Advantix

Pentru a afla care dintre cele două variante este mai bună pentru deparazitarea externă a câinilor, vom analiza diferențele-cheie dintre Nexgard și Advantix.

Mod de administrare

Advantix este o soluție antiparazitară care se aplică spot-on, cu ajutorul unei pipete, în zona dintre omoplați. Pentru asta nu trebuie decât să-i desparți părul în două părți pentru a atinge direct pielea. Soluția se absoarbe imediat și este rezistentă la apă după câteva zile, oferind protecție timp de o lună.

Nexgard, pe de altă parte, este o tabletă masticabilă, care se administrează intern. Are gust de vită și este bine asimilată de câine, fiind foarte asemănătoare ca textură și formă cu hrana uscată. Aceasta omoară puricii și căpușele acționând din interior și nu trebuie să-ți faci griji în cazul în care câinele intră în apă sau vrei să-l speli.

Cutie cu trei comprimate masticabile deparazitare Nexgard Spectra Caini Xs, 2-3.5kg, pe fundal alb
Tableta masticabilă Nexgard Spectra se adresează câinilor de talie XS, cu o greutate între 2-3.5kg

Dăunătorii pe care îi combate

Nexgard este eficient doar pentru protecția împotriva puricilor și căpușelor, în timp ce Advantix este eficient și împotriva păduchilor, muștelor, țânțarilor sau oricăror alte insecte. Dacă patrupedul tău stă afară, atunci cea de-a doua variantă este, fără îndoială, cea recomandată.

Cât de ușor este de procurat

Advantix nu necesită nicio rețetă sau prescripție de la medicul veterinar, cu toate că o consultație în prealabil este recomandată, în timp ce Nexgard necesită rețetă de la veterinar înainte de a începe tratamentul.

Substanțele active din Nexgard și Advantix și cum acționează acestea

Atât Nexgard cât și Advantix au la bază o neurotoxină, însă tipul acesteia este diferit. Cu toate acestea, ambele acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor, fiind în același timp sigure pentru animalul de companie.

Nexgard – Afoxolaner

Tableta masticabilă deparazitară Nexgard are la bază un tip de neurotoxină care acționează asupra sistemului nervos al dăunătorilor imediat ce aceștia vin în contact cu sângele câinelui. Astfel, ciclul de reproducere este întrerupt, iar puricii nu se pot hrăni și nici înmulți. Efectele secundare, rare și foarte rare, se pot manifesta prin probleme stomacale, vărsături și diaree.

Advantix – Imidacloprid/ Permethrin/Pyriproxyfen

Advantix are la bază trei neurotoxine, prin urmare și spectrul de protecție este mai larg, fiind eficient aproape împotriva tuturor dăunătorilor. Efectele secundare sunt rare și foarte rare și pot include iritații la nivelul pielii, manifestate prin mâncărime și erupții cutanate.

Cutie cu 4 pipete antiparazitare Advantix pentru câini de 40-60 kg
Pipeta antiparazitară Advantix se adresează câinilor cu greutatea între 40-60 kg

Care plan de tratament este mai convenabil 

Între Nexgard și Advantix nu este o diferență de preț sesizabilă, însă ca plan de tratament este mai convenabil Advantix având în vedere că se scade costul consultației veterinare, acesta neavând nevoie de rețetă pentru a fi administrat câinelui și, în plus, este eficient împotriva mai multor dăunători.

Trucuri de administrare/aplicare

Cu toate că ambele tratamente sunt ușor de administrat sau aplicat, unii câini pot fi mai mofturoși și atunci îți oferim câteva trucuri pentru ca totul să decurgă cu succes.

Pentru pipete spot on

După aplicarea Advantix este important să nu-ți speli câinele două zile pentru ca soluția să fie absorbită complet în piele. De asemenea, nici cu doua zile înainte de a-i aplica soluția acesta nu trebuie spălat, pentru că uleiurile naturale ale pielii au rol important în absorbția substanței active.

Înainte de aplicarea soluției spot-on, joacă-te cu câinele astfel încât acesta să fie obosit și aplicarea să fie ușoară. Această metodă este foarte bună și dacă ai mai mulți câini pentru că, fiind obosiți, cel mai probabil vor dori să doarmă și astfel contactul între ei nu va exista imediat după aplicare. 

Soluția spot-on nu ar trebui aplicată pe pielea iritată sau care prezintă leziuni, așa că verifică locul înainte, dar și după aplicare pentru a te asigura că totul este în regulă. În cazul în care câinele se scarpină după aplicare, consultă un medic veterinar.

Pentru comprimate masticabile

În general, Nexgard este pe placul câinilor, însă dacă acesta este mai mofturos poate fi ușor păcălit dacă îi arunci pe rând bobițe de hrană uscată și, la un moment dat, intervii cu tableta masticabilă. Câinele nu-și va da seama de diferență. 

O altă metodă ar fi ca tableta masticabilă să fie adaugată în hrana umedă sau într-o bucată de carne, brânză sau orice alt aliment preferat al câinelui. De preferat ar fi ca tableta să-i fie administrată atunci când câinelui îi este deja foame.

Cutie cu trei comprimate masticabile deparazitare Nexgard Spectra pentru caini L - 15-30kg, pe fundal alb
Tableta masticabilă pentru deparazitare Nexgard Spectra se adresează câinilor de talie L cu greutatea între 15-30 kg

Totodată, pentru a putea depista eventualele alergii, nu-i schimba hrana obișnuită cu două zile înainte și după administrarea tratamentului. 

Sursă foto: Pixabay, ThePetClub

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • blank
  Reply Bella 3 aprilie 2021 at 20:40

  Buna ziua. Pipeta advantix,aplicată in urma cu 2 saptamani,mai este eficienta daca catelul a fost spalat?

  • blank
   Reply admin 4 aprilie 2021 at 7:06

   Bună ziua. După aplicarea soluției antoparazitare trebuie să treacă 7 zile până la prima baie. Dacă au trecut 2 săptămâni, soluția a intrat în piele și nu își va pierde eficiența.

   Scur: da, mai este : ).

   Alexandru

  Leave a Reply