fbpx
Catel Shih Tzu cu limba scoasa, cu fundita si zgarda rosii
Câini, PetAdvice

Ce mănâncă un Shih Tzu. Hrana recomandată pentru această rasă

Shih Tzu este un cățel minunat, cu o personalitate fermecătoare, însă foarte gurmand, lucru care ar putea să-ți creeze ceva probleme, pentru că blănița lui lungă și bogată ar putea să te păcălească și să îți dai seama destul de târziu că este obez. Prin urmare, alimentația este deosebit de importantă și este necesar să știi exact de mănâncă un Shih Tzu, pentru a avea cât mai bine grijă de el.

Ce ingrediente trebuie să conțină hrana pentru un câine din rasa Shih Tzu

Pentru că are o blăniță atât de bogată, un Shih Tzu trebuie să aibă o alimentație bogată în grăsimi de calitate, formate din acizi grași tip Omega 3 sau 6, pentru un păr lucios și sănătos. Acesta este primul aspect important de care este necesar să ții cont atunci când alegi hrana pentru un Shih Tzu.

De asemenea, vitamina A joacă un rol foarte important în aspectul blănii.

Pentru că sunt peste măsură de pofticioși și de gurmanzi, acești căței sunt predispuși la obezitate. Prin urmare, hrana pe care o primesc trebuie să aibă un conținut redus de carbohidrați.

În concluzie, pentru ca un Shih Tzu să-și păstreze greutatea optimă, are nevoie de o mâncare cu conținut ridicat de proteine și puțini carbohidrați, iar aceștia să provină din surse bune, cum ar fi cartofii dulci, orez, orz și ovăz. 

În privința surselor de proteină, este ideal să îți hrănești cățelul Shih Tzu cu pește, pui și curcan.

Ce mănâncă un Shih Tzu

Dacă ai un Shih Tzu, probabil ți-ai dat seama că acești căței parcă mănâncă cu mai multă poftă hrana uscată. Din motive doar de ei știute, preferă bobițele, în timp ce hrana umedă cade pe locul doi în topul preferințelor lor. Este un lucru bun, pentru că Shih Tzu, ca și alte rase de talie foarte mică, este predispus la probleme dentare, iar hrana uscată ajută la curățarea dinților datorită texturii abrazive.

Totuși, pentru o alimentație cât mai echilibrată, el trebuie să primească și hrană umedă, care îl hidratează.

Hrană uscată

Hrana uscată pentru un Shih Tzu trebuie să aibă bobițe mai mici, potrivite cu structura dentiției lor. Din fericire, pe piață vei descoperi hrană special concepută pentru el.

Royal Canin Shih Tzu Puppy este un sortiment de hrană uscată pentru pui, care susține sistemul imunitar. Are un complex de ingrediente destinate îngrijirii pielii și părului și care asigură o digestie sănătoasă. Rețeta acestui tip de mâncare include cantitățile optime de proteine, grăsimi și carbohidrați.

Punga cu hrana Royal Canin Shih Tzu Puppy pe fond alb
Royal Canin Shih Tzu Puppy, hrană uscată cu rețetă specială pentru puii din rasa Shih Tzu

Royal Canin Shih Tzu Adult este o hrană uscată completă special creată pentru câinii adulți și seniori din rasa Shih Tzu, cu vârsta de peste 10 luni. Menține rolul de „barieră” pentru piele și atenuează iritațiile datorită complexului de acizi grași din conținutul ei. În plus, pune în valoare frumusețea blăniței, printr-o combinație de ulei de Borago Officinalis, biotină, vitamina A și zinc.

Punga cu hrana Royal Canin Shih Tzu Adult pe fond alb
Royal Canin Shih Tzu Adult, hrană uscată completă special creată pentru câinii adulți și seniori din rasa Shih Tzu

Hrană umedă

RAW PALEO Light adult, cu curcan, este o hrană umedă ideală pentru cățeii Shih Tzu, având în vedere predispoziția lor la îngrășare. Este o formulă monoproteică, fără cereale, cu conținut ridicat de proteine de calitate.

Conserva cu mancare RAW PALEO Light adult pe fond alb
RAW PALEO Light adult, cu curcan, hrană umedă ideală pentru cățeii Shih Tzu, cu formulă monoproteică și fără cereale

Brit Pate & Meat este o hrană umedă premium, cu bucăţi de carne şi pate, pe care acest cățel o va consuma cu plăcere. Este o mâncare de calitate, care conține 70% somon şi pui, fără cereale şi conservanţi.

Conserva cu hrana Brit Pate & Meat pe fond alb
Brit Pate & Meat, hrană umedă premium, cu 70% somon şi pui, fără cereale şi conservanţi

Ai văzut ce mănâncă un Shih Tzu și ce ar trebui să conțină hrana lui. Este important să ții cont de aceste aspecte ca să eviți eventuale probleme de sănătate.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply