fbpx
Pisica lingandu-se pe bot, cu un bol de mancare in fata
PetAdvice, Pisici

De câte ori pe zi se dă mâncare umedă la pisici? Idei de hrană umedă premium și superpremium pentru mica ta felină

Pisicile preferă hrana umedă din motive cât se poate de evidente: are un miros mai puternic și mai îmbietor, este suculentă și mai gustoasă decât hrana uscată. Însă este ideal să combini cele două tipuri de mâncare, pentru că ambele au beneficiile lor. Apare, însă, o întrebare: De câte ori se dă mâncare umedă la pisici într-o zi sau o săptămână? 

Orice posesor de felină știe că mâncarea umedă este mai scumpă decât cea uscată, dar are marele avantaj că aduce un aport de apă și contribuie semnificativ la hidratare. Pe de altă parte, hrana uscată îngrijește dantura felinei.

De câte ori pe zi se dă mâncare umedă la pisici?

Evident, poți să-ți hrănești pisica exclusiv cu mâncare umedă, însă va trebui să acorzi atenție sporită dozajului. Pentru că este mai savuroasă, felina o va consuma rapid și te poți trezi că golește bolul într-un timp record, lăsându-ți impresia că i-ai dat prea puțin și că este în continuare înfometată. În aceste condiții, dacă îi oferi mâncare în plus, s-ar putea să te trezești că felina va lua în greutate destul de repede, iar riscul de obezitate va fi mare dacă gestionezi situația superficial.

În general, pisicile senioare, care au rămas fără dinți sau care au dantura sensibilă, pot fi hrănite exclusiv cu mâncare umedă, pe care o vor consuma fără efort și fără să aibă vreun disconfort. Ideal este ca pentru ele să alegi sortimente cu un nivel mai scăzut de grăsimi și cu calorii mai puține, pentru a te asigura că își mențin greutatea ideală.

La pisicile adulte și la pui, orice veterinar îți va recomanda o alimentație echilibrată, să alternezi hrana umedă cu cea uscată. Cum spuneam, hrana umedă hidratează, iar cea uscată previne depunerile de tartru și astfel ai grijă de dantura ei. Este un aspect deosebit de important, având în vedere că tratamentele dentare la pisici sunt limitate și că extracția este soluția atunci când un dinte este stricat și dureros. Este o situație pe care trebuie să o eviți, pentru că de aici pot veni și alte probleme de sănătate.

Deci, de câte ori pe zi se dă mâncare umedă la pisici? O dată pe zi este suficient, de regulă seara. Dacă primește mâncare umedă la prima masă a zilei, s-ar putea să te trezești că refuză hrana uscată pe care i-o oferi ulterior. 

Ce ingrediente trebuie să conțină o mâncare umedă de calitate pentru pisici

O mâncare umedă de calitate pentru pisici conține ingrediente alese cu atenție și are o rețetă care să includă în proporții echilibrate substanțe nutritive necesare felinelor. O mâncare umedă premium pentru animalele noastre de companie va avea un preț mai ridicat față de alternativele economice, însă acestea conțin ingrediente procesate și conservanți care, în timp, îi pot afecta sănătatea. Este drept, și mâncarea umedă economică este tentantă pentru ea, datorită mirosului, însă valoarea nutritivă este inferioară.

Sortimentele de mâncare umedă de calitate conțin carne proaspătă, într-o proporție ridicată, care acoperă necesarul de proteină al pisicii. De asemenea, au în compoziție vitamine, minerale, acizi grași pentru piele și blană, taurină și un nivel optim de fibre. 

Mâncare umedă premium și superpremium pentru pisica ta din oferta The Pet Club

Există nenumărate sortimente de mâncare umedă pentru pisici, premium și superpremium, cu rețete concepute în funcție de vârsta animalului de companie sau pentru diete, în cazul în care suferă de o anumită afecțiune și are nevoie de un regim alimentar special.

Noi am selectat pentru tine cele mai populare tipuri de mâncare umedă din oferta The Pet Club:

Royal Canin Mother & BabyCat este o hrană completă pentru puii de pisică aflați în prima etapă de creștere, cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 luni, dar și pentru femelele adulte gestante sau care alăptează. Mâncarea are o textură fină, va fi consumată cu ușurință de pui, facilitându-le trecerea la hrana solidă.

Conserva cu hrana Royal Canin Mother & BabyCat pe fond alb
Royal Canin Mother & BabyCat, hrană umedă de calitate pentru puii de pisică, dar și pentru femelele gestante sau care alăptează

Brit Fish Dreams are în compoziție carne de pui în proporție de 45% și bucăți întregi de creveți, pe lângă alte ingrediente de calitate care au grijă de sănătatea și frumusețea pisicii. Rețeta acestui tip de mâncare îi asigură un nivel optim de energie. Felinele adoră mâncarea Brit, care este extrem de savuroasă.

Conserva cu hrana Brit Fish Dreams pe fond alb
Brit Fish Dreams, mâncare umedă cu carne de pui și bucăți întregi de creveți

Lily’s Kitchen, Adult Organic Chicken este o hrană umedă completă, cu o textură foarte fină, asemănătoare cu pateul, pe care pisica o va adora de la prima gustare. Mâncarea conține 65% carne proaspătă și are un echilibru perfect al umidității pentru hidratare, cu suplimente de vitamine și minerale pentru maximizarea absorbției de nutrienți. De asemenea, are în compoziție taurină esențială, vitală pentru sănătatea felinei, iar rețeta este fără cereale.

Conserva cu hrana Lily’s Kitchen, Adult Organic Chicken pe fond alb
Lily’s Kitchen, Adult Organic Chicken, mâncare umedă cu 65% carne proaspătă

Hills SP Feline Adult cu bucățele de carne în sos cu vită este o hrană umedă completă pentru pisici adulte. Îndeplinește nevoile energetice și conține proteine de calitate superioară, provenite din carne de vită și porc. Sosul îi oferă un gust delicios, apreciat și de cele mai pretențioase pisici. Conține, de asemenea, un amestec optim de vitamine și minerale pentru menținerea unei vieți lungi și sănătoase.

Plic cu hrana Hills SP Feline Adult pe fond alb
Hills SP Feline Adult, hrană umedă completă pentru pisici adulte, cu proteine de calitate superioară

Deci, de câte ori se dă mâncare umedă la pisici? Ideal ar fi să-i oferi o dată pe zi, alternată cu hrana uscată, însă sunt și situații în care este recomandat să o hrănești exclusiv cu hrană umedă. Dacă mâncarea umedă este de calitate, îi va asigura toate nevoile nutritive.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply