fbpx
pisica comunitara care se scarpina deoarece are purici
Pisici

Tratament pentru purici la pisici. Sfaturi și soluții eficiente


Chiar dacă stă numai în casă, pisica ta nu este protejată eficient împotriva puricilor decât dacă este regulat deparazitată. Acest procedeu trebuie efectuat de câteva ori pe an și constă în aplicarea pe piele a unor picături, prin administrarea unor tablete care țin paraziții la distanță sau cu ajutorul unor zgărzi speciale antipurici. Iată tot ce trebuie să știi despre tratamentul pentru purici la pisici!

Metode de tratament pentru purici la pisici mari sau mici

Pisica de apartament poate avea purici chiar dacă stă numai în casă, iar acest lucru se întâmplă deoarece chiar noi, stăpânii, îi putem aduce de afară, pe ghete sau pe haine. Nu mai vorbim despre pisicile care au acces la grădină sau curte. Cu siguranță vor avea blănița infestată dacă nu luăm din timp măsuri. Iată cum le poți proteja!

Pipete și soluții împotriva puricilor

În magazine de specialitate și farmacii veterinare vei găsi o mulțime de produse antiparazitare, iar pipetele sunt cele mai la îndemână. Nu trebuie decât să picuri soluția pe pielea animalului. Este rapid și eficient, iar pisica nici nu-și va da seama ce i s-a întâmplat. Aceste produse se folosesc numai dacă primești o prescripție din partea medicului veterinar, iar produsul se alege în funcție de vârsta și greutatea animalului tău de companie. Cum se aplică în mod corect? Este foarte simplu pentru că aplicarea soluției se face într-un singur punct, în zona cefei sau între omoplații pisicii, în așa fel încât animalul să nu poată să se lingă. Pentru eficiență maximă, îndepărtează bine părul, în așa fel încât soluția să intre cât mai mult în contact cu pielea. Picăturile, pentru a fi cu adevărat eficiente, trebuie să atingă pielea pentru a fi absorbite de organism. Dacă nu știi exact ce să cumperi, îți recomandăm pipeta antiparazitară de la Advocade, care îți va proteja pisica timp de o lună de la aplicare.  

Tablete împotriva puricilor

Dacă alegi varianta tabletelor împotriva puricilor și căpușelor, trebuie să știi că acestea sunt foarte ușor de administrat, ele putând fi strecurate în mâncarea animalului. Odată ingerate, tabletele eliberează o substanță care se absoarbe în organism, se leagă de proteinele din sânge și omoară puricii și căpușele când acestea se hrănesc. Eficiența tabletelor este maximă datorită fapului că acționează rapid și protejează pisica timp de până la 12 săptămâni de la prima administrare.

Zgarda antipurici pentru pisică

Zgărzile antiparazitare sunt și ele o metodă foarte eficientă de tratament pentru purici la pisici. Se atașează la gâtul animalului și au un efect imediat. Substanța care omoară paraziții se eliberează lent, iar pisica este protejată pentru un timp foarte îndelungat. Zgărzile sunt recomandate animalelor care refuză administrarea orală a tabletelor sau devin agitate atunci când se încearcă deparazitarea externă cu ajutorul pipetelor. Poți alege Zgarda antiparazitara Foresto S care este destinată animalelor de companie care au o greutate de maximum 8 kilograme și protejază timp de opt luni. 

pisica portocalie care are zgarda antipurici la gat
Zgarda antipurici este recomandată mai ales pisicilor care obișnuiesc să se plimbe și pe afară

Sprayuri, pudră, pieptăne special

Printre alte produse antiparazitare eficiente împotriva puricilor și a căpușelor se numără sprayurile – precum cel de la Frontlinepiepteni speciali și pudra antiparazitară. Poți alege și soluții precum cea de la Bravecto, eficientă împotriva puricilor, a căpușelor dar și împotriva altor paraziți intestinali sau viermi cardiaci.

Cât durează pentru ca soluțiile antiparaziare să-și facă efectul

Depinde la de la tratament la tratament, însă, la modul general vorbind, efectul este foarte rapid indiferent că vorbim despre pipete, tablete, zgărzi sau sprayuri. De exemplu, zgarda de la Foresto începe să acționeze imediat și protejează animalul timp de aproape opt luni. Evident, tabletele sunt cele mai eficiente doarece sunt ingerate, iar efectul este aproape instantaneu, în funcție de cum este asimilată substanța activă de organism. La fel și soluția activă din pipetă care este asimilată odată ce a atins pielea animalului. Aceste tratamente au un efect imediat și de lungă durată, de la câteva săptămâni până la câteva luni. 

Cum îți îngrijești pisica după tratamentul pentru purici

Dacă folosești o pipetă antiparazitară, recomandat este să nu speli pisica în zilele următoare. Soluția activă trebuie să rămână cât mai mult timp în contact cu pielea. În ceea ce privește zgărzile, multe dintre aceste poduse sunt rezistente la apă, deci animalul poate face baie fără probleme. Dacă folosești ca tratament antipurici tablete antiparazitare, poți îmbăia pisicuța oricând. 

pisica alb cu negru care are pe cap o jucarie ratusca din cauciuc pentru baie
După aplicarea pipetei sau a pudrei antiparazitare, pisica nu trebuie îmbăiată timp de câteva zile

Metode de prevenție a puricilor la pisici

În primul rând, ai grijă ca animalul tău de companie să nu intre în contact cu alte animale străine, mai ales cu pisici comunitare. În al doilea rând, tu va trebui să te ferești să intri în contact cu alte animale deoarece poți aduce, fără să vrei, purici acasă. Evită, deci, să mângâi câinii sau pisicile din fața blocului. Nu în ultimul rând, evită să cazezi pisica înr-un hotel de animale deoarece este posibil să ia purici de la alte feline prezente acolo. Evident, deparazitează animalul frecvent! Nu uita că tratamentul pentru purici la pisici se efectuează pe tot parcursul anului, indiferent de sezon sau anotimp.

Sursa foto: Pixabay, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • blank
    Reply Julia 19 mai 2020 at 16:00

    stie cineva de la ce varsta ai voie sa ii pui unei pisici zgarda antipurici?

  • blank
    Reply Silaghi Robert 22 septembrie 2020 at 19:15

    As dori sa stiu daca puricii de oisica trag la om pentru ca eu unde stau si locuiesc, stau in sherhouse adica in Anglia si deja mi sau plans cateva persoane ca au purici de la pisicile mele care sincer eu le si deparazitez o data la o luna sau poate o data la două luni

  • Leave a Reply