fbpx
pui de caine care roade un os
Câini

Hrana umedă pentru câini. Care este cea mai bună și cum o recunoști

Deși este tentant, uneori, să hrănești câinele cu mâncarea care se află în farfuria ta, trebuie să știi că animalul tău de companie are nevoie de hrană specială, care să-i furnizeze toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie pentru o sănătate de fier. Iată care este cea mai bună hrană umedă pentru câini și cum o recunoști. 

Ce trebuie să conțină alimentația câinelui

Câinele este un animal care tolerează bine fructele, legumele, dar și carnea sau produsele din carne, însă dieta lui trebuie să fie echilibrată, diversificată și sănătoasă. Câinele are nevoie de vitamine, minerale și nutrienți sănătoși care să îi furnizeze energie, dar care să-l ajute să se păstreze și în formă maximă. Pe lângă meniul pe care i-l pregătești zi de zi, el ar trebui să primească și o cantitate consistentă de hrană specială pentru el, hrană pe care o găsești comercializată în magazine de profil și petshopuri.  

Hrana umedă vs hrana uscată

Hrana umedă este mult mai bogată în proteine și hidratează mult mai bine organismul animalului. Nu mai punem la socoteală faptul că este și mult mai gustoasă decât cea uscată. Nu în ultimul rând, să nu uităm că hrana umedă vine ambalată în conserve,iar acestea au un termen de valabilitate mai îndelungat decât bobițele pe care le cumperi la pungă – dacă produsul nu este desigilat. 

Hrana uscată are și ea avantajele ei: este mai ieftină, mai ușor de depozitat și măsurat, contribuie la sănătatea gingiilor și a danturii câinelui și îi ajută mai bine digestia. Hrana umedă este recomandată mai ales animalelor în vârstă și puilor deoarece este mai ușor de mestecat, dar trebuie ținut cont de faptul că, fiind mai bogată în proteină, s-ar putea să declanșeze obezitatea. De aceea este bine ca aceste conserve atât de delicioase să alterneze cu bobițele uscate. 

plic hrana umeda pentru caini de la piper
Hrana umedă conține mai multă proteină

Cea mai bună hrană umedă pentru câini

Atunci când alegi hrana umedă pentru câini va trebui să ții cont de câteva aspecte: de calitatea produsului, de afecțiunile de care suferă sau nu animalul tău de companie, dar și de vârsta acestuia. 

Calitatea produsului

În ceea ce privește calitatea produsului, citește cu atenție eticheta ingredientelor și verifică dacă ceea ce ai ales tu este și potrivit pentru animalul tău de companie. Dacă ai un câine sănătos, cumpără produse care îi furnizează toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie animalul. În primul rând, hrana umedă pentru câini trebuie să conțină proteină animală, iar aceasta ar trebui să se regăsească în cea mai mare proporție. Apoi, trebuie să verifici și sursa de unde provin aceste proteine animalel: vită, pui, etc. Un alt aspect foarte important îl reprezintă și cantitatea de chimicale, coloranți, arome și E-uri care se regăsesc în produsul respectiv. Cu cât sunt mai puține, cu atât mai bine.

Afecțiunile de care suferă câinele

Dacă, dimpotrivă, câinele suferă de o anumită afecțiune, atunci ar trebui ca alimentația să respecte anumitre reguli, iar câinele ar trebui să treacă pe o anumită dietă. Este indicat să te consulți cu medicul veterinar, iar acesta să-ți recomande un meniu personalizat din care să fie excluse anumite alimente. Pe blogul nostru poți citi mai multe despre ce să nu-i oferi niciodată de mâncare câinelui tău.

Vârsta câinelui

Atunci când cumperi hrană umedă pentru câini, va trebui să alegi produsele special destinate vârstei animalului tău de companie. Există hrană pentru pui, pentru câini juniori, pentru adulți și seniori. De exemplu, puii de vârste foarte mici ar putea fi hrăniți cu lapte praf special care conține vitamine, oligoelemente, grăsimi și uleiuri, proteine, fibre, sofiu, magneziu, calciu, potasiu etc. 

Cea mai bună hrană umedă pentru câini conține toți nutrienții de care animalul tău are nevoie pentru a fi sănătos și energic, este de calitate superioară și nu conține (sau conține foparte puține E-uri).

Sursa foto: Pixabay

N-ai nimic de pierdut și te poți dezabona oricând.
Invalid email address
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bravecto vs. Frontline. Tratamente pentru purici și căpușe - The PetClub - Blog 8 aprilie 2020 at 12:17

    […] voie. În cazul în care acesta o refuză, deși rareori se întâmplă, poate fi amestecată cu hrană umedă. Nu se recomandă a se rupe sau fărâmița tableta. De asemenea, trebuie urmărit câinele pentru […]

  • Leave a Reply