fbpx
Caine bej mangait de stapan
Câini, PetAdvice

Cea mai bună hrană pentru câini sterilizați. Variante de mâncare premium și superpremium

Este cunoscut faptul că sterilizarea aduce, pe lângă o listă întreagă de beneficii, riscul creșterii în greutate la câini. De aceea este necesar să acorzi atenție regimului lor alimentar. Cea mai bună hrană pentru câinii sterilizați este cea care previne obezitatea, dar, în același timp, îi asigură toate substanțele nutritive necesare pentru o viață sănătoasă și lipsită de griji.

În acest material îți vom spune ce trebuie să conțină mâncarea pentru câinii sterilizați și cum să-i hrănești. De asemenea, îți vom recomanda cele mai bune tipuri de hrană premium și superpremium pentru câini sterilizați din oferta The Pet Club.

Ce trebuie să conțină cea mai bună hrană pentru câini sterilizați

Înainte de orice, este necesar să schimbi rutina de hrănire a câinelui care tocmai a fost sterilizat. De regulă, pe lângă mesele principale ale zilei, un câine primește câteva gustări și recompense, însă, după sterilizare, acestea trebuie evitate. Chiar dacă sunt porțioare mici, dacă practica devine un obicei, vei constata că va lua în greutate destul de repede, apoi va trebui să-l chinui cu regimuri stricte pentru a ajunge la greutatea ideală.

De asemenea, câinii sterilizați trebuie încurajați să aibă activitate fizică și este ideal să-l scoți la plimbare așa cum făceai și înainte de intervenție, chiar dacă vei observa că de multe ori va prefera să lenevească în casă.

Având în vedere faptul că un câine sterilizat va primi doar cele două mese pe zi, fără alte gustări și recompense, hrana trebuie să fie una de calitate, echilibrată. Cea mai bună hrană pentru câini sterilizați trebuie să aibă un conținut redus de grăsimi, proteine de calitate, pentru întreținerea musculaturii, glucide, care reduc zahărul din sânge, o cantitate optimă de fibre și L-carnitină, care asigură o ardere mai rapidă a grăsimilor.

Dacă obișnuiești să-ți hrănești câinele cu mâncare făcută în casă, va fi foarte dificil să găsești un echilibru între aceste componente. Ideal este să-i oferi tipuri de hrană special concepute pentru câinii sterilizați.

Cea mai bună hrană premium și superpremium pentru câini sterilizați din oferta The Pet Club

Vei descoperi că pe piață există nenumărate sortimente de mâncare pentru câinii sterilizați. Sfatul nostru este să le alegi pe cele care provin de la producători recunoscuți, care folosesc ingrediente de înaltă calitate. Având în vedere că hrana pentru un câine sterilizat este light, este important să te asiguri că este, totuși, bine hrănit.

Iată cea mai bună hrană premium și superpremium pentru câini sterilizați din oferta The Pet Club:

Royal Canin Maxi Sterilised Care este un tip de hrană uscată special concepută pentru câini sterilizați de talie mare și foarte mare, cu greutatea cuprinsă între 26 și 44 kg. Însă același tip de mâncare este disponibil și în varianta pentru câini de talie mai mică. Hrana va satisface apetitul câinelui fără să ducă la exces ponderal. Are în compoziție proteine de cea mai bună calitate cu digestibilitate ridicată, pentru a ajuta câinele să își mențină masa musculară, reducând în același timp aportul caloric și de grăsimi. Această formulă este concepută special cu un conținut mai mic de grăsimi, iar complexul de fibre dietetice conferă o senzație de sațietate de lungă durată.

Punga cu hrana pentru caini Royal Canin Maxi Sterilised Care pe fond alb
Royal Canin Maxi Sterilised Care, hrană uscată special concepută pentru câini sterilizați de talie mare și foarte mare

Advance Dog Weight Balance Mini este o hrană completă pentru câinii de talie mică, care au între 1 și 10 kg, formulată special pentru reducerea grăsimii și pentru reglarea metabolismului lipidelor. Are o cantitate redusă de grăsimi, conținut proteic ridicat și L-carnitină, pe lângă fibre și un complex de antioxidanți. Este o hrană ideală pentru câinii sterilizați de talie mică, recomandată și în regimurile de slăbire.

Punga cu hrana pentru caini Advance Dog Weight Balance Mini pe fond alb
Advance Dog Weight Balance Mini, hrană uscată completă pentru câinii sterilizați de talie mică, cu o cantitate redusă de grăsimi

Royal Canin Sterilised Loaf este o hrană umedă recomandată câinilor sterilizați de orice talie, cu un aport special de nutrienți activi care satisfac apetitul animalului de companie, menținându-l în același timp activ și în formă. Rețeta este bogată în proteine ușor digestibile, fiind special adaptată cerințelor specifice ale câinelui sterilizat. Proteinele din această hrană îl ajută să își mențină masa musculară. Este un aliment cu un conținut moderat de grăsimi și un complex optim de fibre alimentare pentru menținerea greutății ideale, inducând o senzație de sațietate.

Plic cu hrana pentru caini Royal Canin Sterilised Loaf pe fond alb
Royal Canin Sterilised Loaf, hrană umedă recomandată câinilor sterilizați de orice talie

Hills SP Canine Adult Perfect Weight este un alt tip de hrană umedă adaptată nevoilor speciale ale câinelui adult sterilizat. Formula ajută la menținerea unei greutăți optime și susținerea pe termen lung a acesteia, dar și la menținerea masei musculare. Este, de asemenea, un tip de mâncare recomandată în curele de slăbire pentru câini.

Conserva cu hrana pentru caini Hills SP Canine Adult Perfect Weight pe fond alb
Hills SP Canine Adult Perfect Weight, hrană umedă adaptată nevoilor speciale ale câinelui adult sterilizat

În concluzie, cea mai bună hrană pentru câinii sterilizați are un conținut redus de grăsimi și proteine de calitate. De asemenea, este deosebit de important să stabilești un regim alimentar ordonat pentru a evita creșterea în greutate. 

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply