fbpx
pui de caine alb cu negru si maro pe parchet
Câini, PetAdvice

Royal Canin vs. Milk Can. Ce alegem pentru hrănirea puilor de câine nou-născuți

În primele luni de viață este ideal ca puii de câine să se hrănească cu laptele mamei, bogat în nutrienți esențiali pentru creșterea sănătoasă și armonioasă. Există, însă, și situații în care cățeii sunt privați de acest aliment esențial pentru ei, iar tu trebuie să găsești o soluție. Royal Canin și Milk Can sunt două sortimente de lapte praf pentru hrănirea puilor de câine nou-născuți, care compensează lipsa laptelui matern.

În cele ce urmează îți vom descrie cele două produse, îți vom spune ce conține fiecare, ce beneficii are și cât costă, astfel încât să poți alege sortimentul pe care îl consideri mai bun și mai avantajos pentru micul blănos.

Royal Canin vs. Milk Can. Hrănirea puilor de câine nou-născuți

Puii sunt înțărcați, de regulă, între vârsta de 6 și 8 săptămâni. Până atunci se hrănesc exclusiv cu lapte, pentru că dentiția lor este prea sensibilă pentru alimentația solidă. Există, totuși, și situații în care ei vor încerca hrană solidă, însă vor consuma o cantitate insuficientă, astfel că laptele rămâne alimentul de bază. Dacă te întrebi care dintre cele două produse, Royal Canin și Milk Can, este mai bun pentru hrănirea puilor de câine nou-născuți, noi ne-am pregătit cu răspunsurile la toate întrebările pe care le poți avea.

Lapte praf Royal Canin: compoziție, indicații, beneficii, preț

Royal Canin Babydog Milk este un lapte praf care înlocuiește laptele mamei și este potrivit pentru căței din orice rasă, încă din primele zile de viață. 

Înainte de orice, trebuie să-ți spunem să renunți la ideea de a-ți hrăni puiul cu lapte de vacă, pentru că acesta este greu tolerat de organismul lor din cauza conținutului crescut de lactoză și a compoziției diferite. Apoi, laptele de vacă este foarte sărac în nutrienții necesari pentru ei.

Cutie cu Royal Canin Babydog Milk pe fond alb
Royal Canin Babydog Milk, lapte praf pentru puii de câine care înlocuiește laptele mamei, potrivit pentru pui din orice rasă, încă din primele zile de viață

Royal Canin este un preparat sub formă de pulbere, care se dizolvă foarte ușor și care asigură toți nutrienții necesari dezvoltării cățeilor. Are un conținut redus de lactoză, ceea ce înseamnă că digestia puiului va fi normală.

Laptele conține o selecție exclusivă de proteine de origine lactată (caseină, albumină și globulină) care pot fi digerate în proporție de aproape 100% de către căței. Are un conținut de lactoză (18,5%) apropiat de cel din laptele mamei, iar absența amidonului accentuează toleranța digestivă.

Royal Canin Babydog Milk conține minerale și vitamine care acoperă nevoile cățelului și este bogat în taurină, care ajută la dezvoltarea sistemului nervos, ocular și cardiac. De asemenea, are un aport de arginină apropiat de cel din laptele matern și o combinație de vitamine și acizi grași Omega 3 care întărește sistemul imunitar al cățelului.

Prețul pentru acest produs se situează în jurul sumei de 90 de lei, pentru  un pachet de 400 de grame.

Lapte praf Milk Can: compoziție, indicații, beneficii, preț

Milk Can Stanvet este o formulă solubilă de lapte praf ce conține proteine, vitamine și oligoelemente de care puiul are nevoie încă din prima zi de viață. Produsul este ideal și pentru alimentația femelelor gestante, dar și pentru animalele în vârstă, care se hrănesc mai greu cu mâncare solidă.

Acest produs este potrivit și pentru alimentația puilor de pisică.

Cutie cu Milk Can Stanvet și biberon pe fond alb
Milk Can Stanvet, lapte praf cu proteine, vitamine și oligoelemente cu care puii de câine pot fi hrăniți încă din prima zi de viață

Milk Can se prepară foarte ușor, amestecând o măsură de lapte praf (10 grame) cu 50 de mililitri de apă călduță.

Produsul conține lapte deshidratat și produse lactate, uleiuri și grăsimi vegetale, cereale, substanțe minerale, lizină, metionină. De asemenea, conține cantități echilibrate de compuși analitici și vitamine care asigură creșterea armonioasă a puilor.

Prețul acestui produs este situat în jurul sumei de 110 lei, pentru un pachet de 400 de grame.

Mâncare Royal Canin pentru puii de câine, după înțărcare 

Cum spuneam și la începutul acestui material, vârsta de înțărcare a unui pui de câine este situată între 6 și 8 săptămâni, după care trebuie hrănit cu mâncare special concepută pentru juniori, care conține nutrienți ce asigură creșterea sănătoasă. Este important să acorzi atenție acestui aspect, pentru că stilul de alimentație se va reflecta în dezvoltarea prietenului tău patruped.

Royal Canin a conceput mai multe tipuri de hrană pentru puii de câine, umedă și uscată, adaptate în funcție de talia lui și chiar a rasei.

Iată câteva dintre tipurile de hrană preferate de căței.

Hrană umedă Royal Canin pentru puii de câine

Royal Canin Maxi Puppy este o hrană umedă pentru cățeii de talie mare cu vârstă de până la 15 luni, care la vârstă adultă ajung la o greutate cuprinsă între 26 și 44 kg. Conține un complex unic de antioxidanți (inclusiv vitamina E), care oferă sprijin sistemului imunitar al cățelului pe parcursul dezvoltării sale.

Totodată, proteinele foarte ușor digestibile și prebioticele pe care le conține acest tip de hrană contribuie la menținerea activității digestive corespunzătoare și a echilibrului sănătos al florei intestinale.

Plic cu hrana umedă Royal Canin Maxi Puppy pe fond alb
Royal Canin Maxi Puppy, hrană umedă pentru puii de talie mare, până la vârsta de 15 luni, care fortifică sistemul imunitar

Hrana are un conținut energetic moderat, ce răspunde cerințelor energetice medii pe care le au în general cățeii de talie mare.

Royal Canin Mini Puppy este o hrană umedă pentru cățeii de talie mică cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 luni, care ajung la vârstă adultă la 4 – 10 kg. Alimentul asigură o digestie optimă prin combinația exclusivă de nutrienți și un echilibru optim al florei intestinale. De asemenea, fortifică sistemul imunitar al puiului prin complexul de antioxidanți și prebiotice conținut.

Plic cu hrană umeda Royal Canin Mini Puppy pe fond alb
Royal Canin Mini Puppy, hrană umedă pentru cățeii de talie mică, cu un aport de energie ridicat

Complexul de nutrienți din acest tip de hrană include proteine de calitate superioară și are un aport energetic ridicat, necesar puilor de talie mică.

Hrană uscată Royal Canin pentru puii de câine

Royal Canin Pediatric Junior Large Dog este o hrană uscată pentru juniori de talie mare, cu greutatea de peste 25 kg, cu un aport energetic ridicat.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Pediatric Junior Large Dog pe fond alb
Royal Canin Pediatric Junior Large Dog, hrană uscată pentru juniori de talie mare, cu un aport energetic ridicat

Acest aliment conține un amestec complex de antioxidanți ce asigură apărarea naturală a organismului.

Royal Canin Medium Puppy este o hrană uscată completă pentru cățeii de talie medie, cu greutatea de adult cuprinsă între 11 și 25 kg și vârsta între 2 și 12 luni

Este un aliment care susține sistemul imunitar și sănătatea digestivă.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Medium Puppy pe fond alb
Royal Canin Medium Puppy, hrană uscată completă pentru cățeii de talie medie, care susține sistemul imunitar și sănătatea digestivă

Datorită complexului de antioxidanți, mecanismele naturale de apărare ale cățelului dumneavoastră sunt susținute de nutrienți esențiali, oferindu-i suport în această etapă de creștere.

Cățeii de talie medie au o perioadă de creștere relativ scurtă, ceea ce înseamnă că au nevoie de o hrană care să le asigure un aport caloric ridicat, pentru a corespunde nivelului lor ridicat de energie. De asemenea, hrana are un conținut crescut de proteine, pentru a sprijini creșterea sănătoasă a sistemului muscular și osos. 

Sperăm că informațiile pe care ți le-am furnizat te vor ajuta să alegi unul din cele două produse, Royal Canin și Milk Can, pentru hrănirea puilor de câine nou-născuți. Ambele sunt alimente de calitate pentru căței, însă există mici diferențe între ele pe care rămâne să le evaluezi și să ajungi la o concluzie.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply