fbpx
pisica in dungi, negru, cu alb si gri, pe gresie in nuante de cenusiu
PetAdvice, Pisici

Dermoscent EFA Physio vs. Dermoscent PYOclean. Ce șampon aleg pentru baia pisicii

Pisicile sunt atât de preocupate de igienă și o fac cu atâta insistență încât baia este, în foarte multe cazuri, o formalitate în cazul lor. Cu toate acestea, sunt și situații în care spălarea este necesară, dar pentru ca blana și pielea să-i fie protejate, trebuie făcută cu produse speciale pentru îngrijirea felinelor. Dermoscent EFA Physio și Dermoscent PYOclean sunt șampoane speciale pentru pisici – două dintre cele mai populare produse din gama de dermatocosmetice pentru feline. Există, însă, și câteva diferențe între aceste șampoane pentru pisici pe care ți le vom evidenția în continuare. Vei vedea care sunt proprietățile fiecărui produs în parte, ce conține, ce beneficii are și în ce situații este recomandat, astfel că vei alege produsul potrivit pentru felina ta.

De asemenea, îți vom spune cât de des trebuie făcută baia la pisici în funcție de stilul de viață pe care îl are și la final îți vom recomanda un produs ideal pentru menținerea frumuseții blăniței. 🙂

Cât de des trebuie făcută baia la pisici

Așa cum am spus chiar la începutul acestui material, pisica este extrem de preocupată de igiena și frumusețea ei, așa că efortul tău în această direcție este minim. În mod normal, o felină cu blana scurtă sau medie, care își petrece cea mai mare parte a timpului în apartament, are nevoie cam de două băi pe an, pentru că blănița ei trebuie împrospătată și curățată de eventuale impurități pe care ea și le îndepărtează mai greu.

Dacă pisica iese des din casă, frecvența băilor trebuie mărită. În general, trebuie spălată atunci când observi că blana este murdară, plină de praf sau de alte mizerii. Evident, ea va avea grijă să se curețe, însă uneori joaca de afara îi poate da bătăi de cap.

Pisicile cu blana lungă, chiar și cele care își petrec tot timpul în casă, au nevoie de mai mult de două băi pe an. Blana lungă reține mai mult praf și mai multe impurități și întreținerea ei optimă este o misiune dificilă chiar și pentru cele mai insistente feline. În plus, părul lung trebuie periat constant, ideal ar fi cam o dată pe săptămână, iar operațiunea trebuie făcută neapărat înainte de baie, pentru a preveni încâlcirea.

Pisicile fără păr trebuie spălate, de asemenea, mai des, pentru că pielea lor este mai expusă la factori iritanți externi. În cazul acestor pisici, baia trebuie făcută o dată pe săptămână.

În afara situațiilor de mai sus, ar putea fi necesară creșterea numărului de băi în cazul pisicilor infestate cu paraziți externi sau a celor care au afecțiuni dermatologice

Proprietățile șamponului Dermoscent EFA Physio

Dermoscent EFA Physio este un șampon nutritiv și de îngrijire pentru utilizare frecventă și pentru toate tipurile de blană și piele, chiar și pentru cele mai sensibile. Produsul este recomandat și pentru utilizarea în cazul câinilor.

Sticla cu sampon Dermoscent EFA Physio pe fond alb
Balsam Champ Richer revitalizant, sub formă de spray, pentru menținerea frumuseții părului pisicii

Acest șampon are o formulă concentrată, bogată în acizi grași esențiali din plante și alte ingrediente naturale care curăță delicat datorită bazei sale de curățare fără săpun. Dermoscent EFA Physio hidratează pielea și fortifică sistemul natural de apărare, regenerează epiderma, întărește funcția de barieră a pielii și calmează pielea sensibilă.

Este un produs recomandat pentru curățarea frecventă a pielii și blănii, oferind luciu și ajutând la periaj. Elimină eficient murdăria și mirosul neplăcut, hidratează epiderma și calmează pielea sensibilă.

Proprietățile șamponului Dermoscent PYOclean

Dermoscent PYOclean este un șampon purificator pentru managementul infecțiilor recurente ale pielii la pisici, dar și la câini.

Este un produs 100% natural, recomandat pentru prevenirea reapariției infecțiilor cutanate. De asemenea, șamponul susține tratamentul dermatitelor, reduce riscul recidivării acestora și previne apariția tegumentului „uscat”.

Sticla cu sampon Dermoscent PYOclean pe fond alb
Dermoscent PYOclean, șampon purificator pentru managementul infecțiilor recurente ale pielii la pisici

Șamponul are un efect imediat și acționează ca un adevărat „antiseptic” la nivelul leziunilor, asigurând echilibrul florei cutanate. Are, de asemenea, efect calmant. 

Pe termen lung, Dermoscent PYOclean înlătură riscul instalării unei rezistențe bacteriene și menține sănătatea sistemului cutanat printr-o hidratare optimă. 

BONUS: Balsam Champ Richer Spray pentru câini și pisici

Champ Richer este un balsam revitalizant, sub formă de spray, creat special pentru înfrumusețarea părului pisici. Este un produs profesional pentru aranjarea părului dificil, care reduce efectul static și încrețirea. Acest balsam facilitează pieptănarea blănii, care va căpăta un aspect sănătos și strălucitor.

Cutie si recipient cu balsam Champ Richer pe fond alb
Balsam Champ Richer revitalizant, sub formă de spray, pentru menținerea frumuseții părului pisicii

Produsele Champ Richer au ingrediente de cea mai bună calitate, care asigură un nivel profesional de îngrijire. Nu conțin parabeni și nici săpun.

În concluzie, Dermoscent EFA Physio și Dermoscent PYOclean sunt șampoane pentru pisici, însă au recomandări diferite. În timp ce primul produs este pentru îngrijire și utilizare frecventă, cel de-al doilea este pentru feline cu afecțiuni ale pielii.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply