fbpx
Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru un câine senior
Câini, PetAdvice

Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru un câine senior

Un câine cu vârstă înaintată are nevoie de o îngrijire mai atentă, dar și de o alimentație diferită față de cea a unui adult. Pentru că sunt mai puțin activi, iar metabolismul lor încetinește, seniorii au nevoie de o hrană cu un conținut caloric mai redus și de mai puține fibre pentru că trebuie evitată creșterea în greutate care vine cu tot felul de probleme de sănătate care îi pot fi fatale. Un câine bătrân trebuie să aibă un regim alimentar sănătos și complet, iar asta înseamnă că trebuie să îi oferi hrană de calitate, cu toate substanțele nutritive necesare. Hills, Royal Canin și Brit au creat mâncare specială pentru câini seniori, însă multitudinea de opțiuni te poate pune în oarece dificultate, deoarece îți este greu să alegi un tip anume de hrană pentru prietenul tău patruped. Noi dorim să venim în sprijinul tău și îți spunem ce conține fiecare fel de hrană în parte, ce beneficii are și care este prețul, astfel încât să-ți fie mai ușor să iei o decizie. 

Înainte de a alege mâncarea pentru senior, este important să știi că mărcile care se respectă, între care se numără și Hills, Royal Canin și Brit, au conceput feluri de hrană speciale în funcție de talia rasei din care face parte, pentru că fiecare câine are nevoi diferite, în funcție de dimensiuni și greutate.

Cea mai bună mâncare Hills pentru câinii seniori: compoziție, indicații, beneficii, preț

Hills a conceput mai multe tipuri de mâncare pentru câinii seniori, mâncare cu ingrediente sănătoase și substanțe nutritive potrivite acestei perioade din viața prietenului tău patruped. Ingredientele respectă standarde înalte de puritate și conținutul de nutrienți.

Hills SP Canine Senior Small&Mini cu pui este o hrană uscată adaptată pentru a sprijini îmbătrânirea sănătoasă a câinilor seniori de talie mică și pitică. Mâncarea este sub forma unor crochete foarte mici și ușor de mestecat. Este o hrană de conține fibre prebiotice pentru digestie sănătoasă, Omega-3 din ulei de pește pentru pentru întreținerea articulațiilor. De asemenea, are o cantitate echilibrată de minerale care ajută la funcționarea optimă a inimii, rinichilor și vezicii. Hills SP Canine Senior Small&Mini are și un amestec de Omega-6 și vitamina E pentru o piele sănătoasă și o blană bogată, dar și antioxidanți pentru susținerea imunității. 

Hrana conține, între altele, făină din carne de pui și curcan, porumb, grâu, brizură de orez, orez brun, grãsimi de origine animală, ulei vegetal, ulei de pește, substanțe minerale, pulpã de sfeclă deshidratată, semințe de in și pudra de spanac.

Punga cu hrana uscata Hills SP Canine Senior Small&Mini pe fond alb
Hills SP Canine Senior Small&Mini cu pui este o hrană uscată adaptată pentru a sprijini îmbătrânirea sănătoasă a câinilor seniori de talie mică și pitică

Prețul acestui tip de mâncare recomandată pentru câinii cu vârsta de peste 11 ani și cu greutatea de până în 10 kilograme, este de aproximativ 40 de lei pentru un kilogram.

Hills SP Canine Mature cu pui este o hrană umedă specială, cu textură moale, pentru câini cu vârsta de peste 7 ani, cu un echilibru perfect de gust și nutriție pentru prietenul tău patruped. Oferă cantitatea corespunzătoare de energie pentru a susține greutatea corporală ideală.

Mâncarea conține pui, orz, porumb, ficat de porc, pudră de zer, pulpă de sfeclă deshidratată, ulei vegetal, minerale.

Conserva Hills SP Canine Mature pe fond alb
Hills SP Canine Mature cu pui, hrană umedă specială, ce oferă cantitatea corespunzătoare de energie pentru a susține greutatea corporală ideală a seniorului

Această mâncare este disponibilă în conserve de 370 de grame, iar prețul este de 12 lei.

Cea mai bună mâncare Royal Canin pentru seniori: compoziție, indicații, beneficii, preț

Royal Canin a conceput mai multe tipuri de hrană care răspund cerințelor nutriționale ale câinilor seniori de orice talie, mâncare recomandată după vârsta de 8 ani. Aceste alimente au un conținut echilibrat de proteine de foarte bună calitate și fibre alimentare, ceea ce înseamnă că fiecare porție asigura câinelui necesarul în așa fel încât să-și mențină o greutate sănătoasă.

Hrana umedă Royal Canin Maxi Adult Ageing 8+ este recomandată câinilor seniori de peste 8 ani de talie mare, ce au greutatea cuprinsă între 26 și 44 de kilograme. Este o mâncare gustoasă, cu bucăți suculente de carne în sos. Combinația de ingrediente ajută la menținerea vitalității câinilor care se confruntă cu primele semne ale îmbătrânirii. Conține, de asemenea, un complex de antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Royal Canin Maxi Adult Ageing reduce formarea tartrului și asigura o digestie optimă datorită formulei sale ce conține proteine de foarte bună calitate și un aport echilibrat de fibre alimentare.

Conține carne și subproduse de origine animală, uleiuri și grăsimi, extracte de proteine vegetale, minerale, drojdie, zahăr, moluște și crustacee.

Plic cu hrana umeda Royal Canin Maxi Adult Ageing 8+ pe fond alb
Royal Canin Maxi Adult Ageing 8+, hrană umedă cu o combinație de  ingrediente care ajută la menținerea vitalității câinilor care se confruntă cu primele semne ale îmbătrânirii

Hrana este disponibilă în plicuri de 140 de grame, prețul fiind în jurul sumei de 6,7 lei.

Royal Canin Maxi Ageing 8+ este o hrană disponibilă și în variantă uscată și ajută la o îmbătrânire frumoasă a câinilor de rase mari, deoarece conține acizi EPA și DHA și antioxidanți speciali care protejează împotriva radicalilor liberi.

Este un tip de mâncare care ajută la protejarea oaselor și articulațiilor, conține substanțe nutritive speciale benefice pentru piele și blană, are un aport corect de fibre alimentare care contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv.

Acest tip de hrană conține proteine de pasăre, orez, grăsimi animale, grâu, făină de grâu, porumb, proteine animale, sfeclă, ulei de pește, minerale, ulei de soia, roșii, printre altele.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Maxi Ageing 8+ pe fond alb
Hrană uscară Royal Canin Maxi Ageing 8+, care ajută la o îmbătrânire frumoasă a câinilor de rase mari datorită acizilor EPA și DHA și antioxidanților speciali care protejează împotriva radicalilor liberi

Prețul corect pentru această mâncare este de aproximativ 23 de lei pe kilogram.

Cea mai bună mâncare Brit pentru câinii în vârstă: compoziție, indicații, beneficii, preț

Și Brit a conceput mai multe tipuri de mâncare pentru seniori, în funcție de talie. 

Hrana uscată pentru câini seniori de talie mică Brit Premium, recomandată după vârsta de 8 ani, are un conținut ridicat de carne și ingrediente de calitate.

Această mâncare are în compoziție pui (41%), porumb, grâu, orez, grăsime de pui, ulei de somon și altele.

Doua pungi cu hrana uscata Brit Premium pe fond alb
Brit Premium pentru câini seniori de talie mică, cu un conținut ridicat de carne și ingrediente de calitate

Este o hrană recomandată seniorilor care au cel mult 10 kilograme, iar prețul este de aproximativ 23 de lei pe kilogram.

Trucuri de hrănire

Mulți posesori de câini se întreabă la ce vârstă aceștia sunt considerați seniori, iar noi îți spunem că asta variază foarte mult în funcție de rasă și gabarit. De obicei, se consideră că un câine începe să îmbătrânească atunci când ajunge la jumătate din speranța de viață a rasei din care face parte. Ca regulă, însă, un câine este considerat senior după vârsta de 9 ani.

De asemenea, este important să știi că rasele de talie mică au speranța de viață mai mare, cuprinsă între 15 și chiar 20 de ani, în timp ce la câinii de talie mare speranța de viață este între 12 și 15. Însă durata de viață a unui câine este strâns legată de felul în care este îngrijit și hrănit. O hrană bună îi poate aduce an în plus de viață, așa cum se întâmplă și la oameni.

Seniorii sunt mai leneși, dar și pofta lor de mâncare mai scade. Dacă observi că mănâncă mai puțin la o masă, este indicat să mărești numărul de mese pe zi, de la 2 care sunt recomandate pentru un câine adult, la 3. Astfel ai garanția că va fi bine hrănit și primește toți nutrienții necesari. 

Sunt, însă, și seniori cu o poftă nelimitată, situație în care va trebui să ai grijă mare la cantități și la numărul de mese. De asemenea, există hrană specială pentru seniori cu probleme de greutate, hrană cu un conținut caloric scăzut, dar care îi dau senzația de sațietate.

Prin hrănirea cu o dietă special formulată pentru etapa de viață a câinelui tău, îl vei ajuta să se simtă tânăr în continuare. Formulele Hills, Royal Canin și Brit sunt concentrate pe acest aspect, astfel că mâncarea pentru câinii seniori este de cea mai bună calitate.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply