fbpx
PlaqueOff vs. SaniKiss. Cum avem grijă de sănătatea cavității bucale a câinilor și pisicilor
Câini, PetAdvice, Pisici

PlaqueOff vs. SaniKiss. Cum avem grijă de sănătatea cavității bucale a câinilor și pisicilor

Igiena dentară la animalele de companie este la fel de importantă ca și în cazul nostru, pentru că și ele pot suferi, în mare, de aceleași probleme. Îngrijirea, însă, se face un pic diferit, cu produse special concepute. PlaqueOff și SaniKiss pentru câini și pisici sunt destinate menținerii sănătății bucale. 

Dacă te întrebi care e mai bun – PlaqueOff vs. SaniKiss pentru câini și pisici – noi îți vom răspunde la întrebare. Îți vom spune ce beneficii are fiecare dintre aceste produse și cum acționează. Îți recomandăm, însă, să mergi la veterinar dacă animalul tău de companie are probleme, pentru că sănătatea dentară este strâns legată de multe afecțiuni cardiace, renale și hepatice.

Afecțiunile dentare cu care se pot confrunta câinii și pisicile

Câinii și pisicile pot dobândi în cursul vieții, în special în perioada adultă, afecțiuni dentare neplăcute – cum ar fi respirația urât mirositoare – și dureroase, care, în primă fază, pot duce la pierderea dinților, iar apoi pot provoca boli de inimă sau de rinichi. 

Placa și tartrul sunt primele care apar. Sunt acumulări de resturi alimentare și bacterii care în timp capătă o culoare maronie. În timp, placa și tartrul atacă dinții, aceștia încep să se deterioreze și să putrezească, moment în care apar și dureri puternice. Însă bacteriile prezente pe dantură pot migra în organism și pot provoca boli.

Gingivita – inflamarea gingiilor – apare ca un efect al acumulării de tartru și este dureroasă. În stadii avansate ale afecțiunii, gingiile încep să sângereze. În situații mai rare, gingivitele pot fi provocate de alte probleme, cum ar fi infecțiile din organism.

Dacă bacteriile ajung sub gingii, pot produce abcese – infecții la rădăcina dinților – care se manifestă ca și cele de la oameni și sunt dureroase. În cazuri mai grave, veterinarul poate decide să îndepărteze dintele cu probleme. 

Mai ales în cazul pisicilor pot apărea carii la nivelul gingiilor, care sunt dureroase și pot duce la spargerea dinților. 

De asemenea, este foarte important să acorzi atenție alimentației animalului de companie, să eviți oasele sau mâncarea foarte dură, pentru că își poate sparge dinții.

PalqueOff, tratamentul ideal în prevenția și tratarea plăcii bacteriene și a tartrului

PaqueOff este un supliment alimentar care previne acumularea de placă bacteriană și tartru la pisici, care este și foarte eficient în tratarea acestor probleme.

Este un produs natural, fără coloranți artificiali, conservanți, gluten sau zahăr. Este o sursă naturală de iod, conține minerale, vitamine și ingrediente speciale pentru igiena dentară, dar și pentru sănătatea organismului, în general. Utilizat zilnic, produsul va înlătura placa și tartrul. 

Cutie cu PlaqueOff pe fond alb
PlaqueOff, supliment alimentar natural pentru prevenirea și tratarea plăcii dentare și a tartrului

Produsul este sub formă de granule și se poate adăuga zilnic în mâncarea câinelui sau a pisicii, respectând dozajul în funcție de greutatea animalului de companie.

Substanțele active ajung imediat în sânge datorită salivei, iar prezența lor împiedică aderarea plăcii dentare. Dacă tartrul a apărut deja, va deveni poros și ușor de curățat la periaj sau chiar prin clătire.

Ingredientul principal este un tip special de algă marină, cu efecte benefice în sănătatea cavității bucale.

SaniKiss, un ajutor în tratarea halitozei la animalele de companie

SaniKiss este un supliment alimentar pentru câini și pisici care asigură menținerea respirației plăcut mirositoare, prin normalizarea proceselor fermentative din cavitatea bucală. De asemenea, aceste comprimate susțin digestia, reducând astfel halitoza.

Cutie cu SaniKiss pe fond alb
SaniKiss, supliment alimentar pentru câini și pisici care asigură menținerea respirației plăcut mirositoare

Conție făina de alge și extract de lemn recunoscute pentru reducerea  mirosului neplăcut al gurii.

Se administrează un comprimat pe zi la 10 kilograme, pe cale orală sau amestecat cu hrana. Este important ca animalul tău de companie să aibă la discreție apă proaspătă. 

În concluzie, PlaqueOff și SaniKiss pentru câini și pisici sunt produse pentru igienă dentară foarte eficiente, destinate tratării a două probleme neplăcute: tartrul și halitoza. Sănătatea cavității bucale a animalului de companie este foarte importantă și pentru a te asigura că totul este în regulă, adresează-te periodic medicului veterinar.

Foto: The Pet Club, Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply