fbpx
caine malamut de alaska si pisica pe o camapea alba cu perne gri
Câini, PetAdvice, Pisici

VMP vs. Dicalfon. Cum pot ajuta aceste două suplimente câinii și pisicile aflate în creștere

În primele luni de viață, când sistemul imunitar al animalului de companie este ca și inexistent, puiul, indiferent de rasă, este expus la tot felul de boli și afecțiuni, iar unele dintre ele îi pun viața în pericol. VMP și Dicalfon sunt două suplimente pentru câini și pisici care preîntâmpină aceste de probleme de care ne este teamă.

În acest material îți vom spune care sunt principalele probleme cu care se confruntă câinii și pisicile aflate în perioada de dezvoltare și cum îi ajută cele două suplimente – VMP și Dicalfon – să ajungă cu bine la maturitate.

Cu ce probleme se confruntă câinii și pisicile aflate în creștere

Câinii și pisicile se confruntă cu ceea ce veterinarii numesc „depresie imunitară” după înțărcare, care apare între săptămânile 8 și 12 de viață. Laptele mamei le oferă un suport imunitar în perioada de hrănire, sprijin care încetează odată cu alăptarea. Cum organismul lor este, deocamdată, incapabil să-și dezvolte propria imunitate, puii sunt expuși riscului de îmbolnăvire. Mai ales dacă puii ies afară sau au în preajmă alte animale de companie, va trebui să intervii și să-i administrezi suportul necesar pentru a-l feri de boli.

În afara bolilor, trebuie să mai ai în vedere un aspect foarte important: dentiția puiului este în perioada de formare, iar lipsa laptelui matern o face vulnerabilă. De asemenea, sănătatea sistemul osos este vitală, pentru că vorbim de animale foarte active, care aleargă și se joacă foarte mult – situații în care sunt predispuse la fracturi. 

În perioada de creștere, puii de câine sunt expuși la tot felul de afecțiuni din cauza imunității scăzute. Cea mai de temut este parvoviroza, o boală virală contagioasă, foarte periculoasă, care le poate provoca moartea. Afecțiunea este întâlnită mai des la cățeii de până în 6 luni, perioadă în care capacitatea naturală a organismului de a lupta împotriva bolilor este foarte mică. Virusul afectează grav tractul intestinal, dar poate ajunge și la mușchiului inimii, iar asta poate duce la probleme cardiace pe care câinele le va avea pe tot parcursul vieții.

Boala Carre sau jigodia este o boală virală care provoacă cele mai multe decese în rândul câinilor. Deși afecțiunea apare și la adulți, puii sunt mult mai expuși din cauza imunității scăzute. Boala se transmite extrem de ușor, chiar și prin aer. Orice câine nevaccinat este predispus la această boală, însă cei mai sensibili sunt câinii care trăiesc în condiții necorespunzătoare și care sunt hrăniți precar.

Tusea de canisă este o altă afecțiune periculoasă – o infecție a căilor respiratorii, care poate duce la pneumonie. Cățeii o pot lua foarte ușor dacă ies afară și intră în contact cu un animal bolnav.

În afara acestor boli grave, puii de câine mai sunt expuși la vomă și diaree, pentru că aparatul lor digestiv este în perioada de adaptare la un nou tip de alimentație. De asemenea, puii sunt mult mai expuși decât adulții la paraziții externi și interni.

Cele mai mari pericole pentru puii de pisică sunt infecțiile respiratorii, care apar destul de des, fiind foarte ușor transmisibile. Printre simptome se numără și lipsa poftei de mâncare, iar de aici puii pot avea de suferit.

De asemenea, puii de pisică mai sunt expuși la panleucopenie sau gastroenterită infecțioasă, care este o boală infecțioasă contagioasă provocată de un virus, care se manifestă prin tulburări grave ale sistemului gastrointestinal. Deși panleucopenia poate afecta pisicile de toate vârstele, este mai întâlnită la felinele tinere, din cauza imunității scăzute. Este cea mai gravă boală întâlnită la pisici, care le pune viața în pericol.

De asemenea, și pisicuțele pot suferi de diaree, din același motiv ca și la puii de câine.

Iată cum te ajută suplimentele VMP și Dicalfon pentru câini și pisici să te asiguri că animalele de companie au o stare de sănătate bună și sunt ferite de pericole.

VMP – supliment alimentar pentru dezvoltarea optimă a oaselor: compoziție, indicații, beneficii, preț

VMP este un supliment alimentar pentru pisici și câini, pentru dezvoltarea optimă a oaselor în cazul puilor, în principal, însă, prin compoziția sa, are multe alte beneficii.

Suplimentul este ideal pentru puii de câine și pisică, mai ales pentru speciile cu creștere rapidă, dar și pentru femele în timpul gestației și lactației și pentru animale de companie aflate în perioada de convalescență.

VMP este, de asemenea, recomandat pentru câinii de vânătoare, de competiție și pentru animalele de companie care trec prin perioade de stres. 

Acest supliment conține cele mai importante vitamine, minerale și proteine necesare dezvoltării armonioase a puilor. Vitamina A din compoziție crește rezistența față de infecții și îngrijește pielea, iar complexul vitaminelor B susține procesul de creștere, apetitul și o digestie sănătoasă. Vitamina D3 conținută este importantă mai ales pentru animalele ce petrec o perioada mare de timp în apartament și se expun mai rar razelor solare, susținând dezvoltarea oaselor și dinților, iar vitamina E asigură nivelul optim de energie și fertilitatea la femele. 

VMP mai conține biotina – necesară pentru piele și blană, calciu și fosfor – pentru dinți și oase sănătoase, fier, zinc și lecitină – care stimulează funcțiile metabolice de la nivelul creierului.

Cutie cu supliment alimentar VMP pe fond alb
VMP, supliment alimentar pentru câini și pisici, ideal pentru perioadele de creștere, cu multiple beneficii între care dezvoltarea optimă a oaselor

Prețul corect al acestui supliment se situează în jurul sumei de 76 de lei pentru o cutie cu 50 de tablete.

Dicalfon – supliment alimentar pentru susținerea dentiției: compoziție, indicații, beneficii, preț

Dicalfon este un supliment alimentar pentru câini și pisici, cu vitamine și minerale esențiale pentru perioada de creștere, dar și pentru femelele gestante. Formula specială pe baza de calciu, fosfor organic și vitaminele A, D și E constituie aportul indispensabil în organismul puilor, în perioada de apariție a dentiției. 

Doua cutii si ambalaj de Dicalfon pe fond alb
Dicalfon, supliment alimentar pentru câini și pisici aflați în perioada de creștere, pentru susținerea dentiției, dar și pentru femele gestante

Prin compoziția sa, Dicalfon este o sursă importantă de vitamine și minerale vitale puilor până la vârstă de 7-8 luni.

Prețul acestui produs este în jur de 55 de lei pentru o cutie cu 100 de tablete.

În concluzie, VMP și Dicalfon sunt suplimente pentru câini și pisici ideale pentru perioada de creștere, care susțin cele mai importante funcții ale organismului și necesare pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply