fbpx
pisica maro cu alb langa un ghiveci de blori mare, albastru cu gri
PetAdvice, Pisici

Pipeta Bravecto vs. tableta Credelio. Ce alegem pentru deparazitarea externă a pisicii

Paraziții externi le provoacă disconfort lor și neplăceri nouă, motiv pentru care eliminarea puricilor și a căpușelor este o operațiune care trebuie îndeplinită, mai ales că pisicilor le pot provoca boli și leziuni la nivelul pielii care se pot transforma în infecții serioase. Bravecto și Credelio sunt două soluții eficiente în deparazitarea externă a pisicii, care se administrează și acționează în mod diferit.

În acest articol îți vom spune ce sunt și ce efect au Bravecto și Credelio, astfel încât vei putea să alegi varianta pe care o consideri mai potrivită pentru tine și pentru animalul tău de companie.

De asemenea, îți vom spune cât de des trebuie făcută deparazitarea externă la pisici și ce produs mai poți folosi pentru a-i asigura felinei tale o viață liniștită, fericită și sănătoasă.

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a pisicilor

Mai toți posesorii de pisici se întreabă cât de des se face deparazitarea externă. Noi îți spunem că operațiunea diferă destul de mult, în funcție de stilul de viață al animalului tău de companie.

Chiar dacă pisica ta trăiește exclusiv în apartament, există riscul de a fi invadată de purici sau căpușe. Paraziții pot ajunge în casă lipindu-se de talpa pantofilor, sărind pe haine sau pe obiectele pe care le aduci de afară. Se întâmplă, ce-i drept, mai rar, dar se poate întâmpla… Sunt mulți posesori de feline de interior care constată la un moment dat că acestea au purici sau căpușe și nu-și pot explica acest lucru. Ei bine, cam așa se întâmplă… Odată ajunși în blana pisicii, paraziții externi descoperă un mediu foarte prielnic și se înmulțesc rapid. Prin urmare, dacă observi că pisica ta se scarpină mai des decât o face de obicei, este bine să o verifici ca să vezi dacă nu cumva are purici, situație în care trebuie să îi faci rapid deparazitarea externă. Aici găsești detalii despre cum se face aceasta, dar și informații despre deparazitarea internă a micilor feline.

Pentru felinele care ies afară în mod constant lucrurile se schimbă. Deparazitarea se face în mod constant, în funcție de durata de acţiune a produsului aplicat. Iarna, animalul de companie va fi mai puțin expus la paraziții, însă primăvara, când natura revine la viață, reapar și dăunătorii. 

Deparazitarea externă a pisicii se poate face prin mai multe metode, iar posesorii de feline o aleg pe cea tolerată cel mai bine de animalul de companie. 

Pipetele antiparazitare sunt poate cel mai des folosite, pentru că se aplică ușor și provoacă zero disconfort. În al doilea rând, efectul este destul de îndelungat, iar asta îți oferă un confort psihic.

Tabletele masticabile sunt iarăși o soluție bună, ușor de administrat și cu un efect de durată.

Zgarda antipurici este, de asemenea, o soluție bună și eficientă, însă sunt și pisici care se obișnuiesc mai greu cu ea.

În afara celor trei variante expuse mai sus, foarte eficiente și pe care noi le recomandăm, mai există spray-uri și pudre antiparazitare, dar și șampoane care, însă, ajută mai mult la prevenire decât la eliminare. Deci, dacă pisica ta a fost deja deparazitată cu un produs dintre cele enumerate, șamponul poate fi utilizat în paralel, pentru a prelungi perioada de „liniște”. De asemenea, șampoanele calmează iritațiile pielii, dacă pisicuța ta a fost chinuită de paraziți.

Pipeta spot-on Bravecto pentru deparazitarea externă a pisicilor

Pipetele Bravecto pentru pisici sunt produse antiparazitare de uz extern ce conțin fluralaner, o substanță foarte eficientă în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare. Spre deosebire de alte produse care acționează după câteva ore sau chiar o zi după aplicare, pipetele Bravecto au efect imediat, motiv pentru care sunt preferate de mulți posesori de pisici.

Bravecto a conceput pipete speciale, în funcție de talia pisicii, dar și o gamă – Bravecto Plus Spot On – care acționează în cazul infestări parazitare mixte cu căpușe și purici, dar și cu nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci.

Spre exemplu, produsul alăturat este destinat deparazitării externe a pisicilor de talie mică, care au greutatea cuprinsă între 1,2 și 2,8 kilograme.

Cutie cu pipeta antiparazitară Bravecto pe fond alb
Pipetă antiparazitară Bravecto, pentru deparazitarea externă a pisicilor de talie mică, eficientă timp de 12 săptămâni

Un plus foarte mare al produselor din gama Bravecto este că pot fi folosite și în cazul pisicilor gestante sau care alăptează, dar și pentru puii care au împlinit 8 săptămâni de viață.

Bravecto Plus Spot On este un antiparazitar pentru pisicile cu sau în pericol de infestări parazitare mixte cu căpușe și purici, nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci. 

Cutie cu Bravecto Plus Spot On pe fond alb
Bravecto Plus Spot On, antiparazitar pentru pisicile cu sau în pericol de infestări parazitare mixte cu căpușe și purici, nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci

Produsul asigură eliminarea imediată și persistentă a puricilor și a căpușelor timp de 12 săptămâni. 

De asemenea, pipeta poate fi utilizată ca parte a unei strategii de tratament pentru dermatita alergică la purici și pentru tratamentul infecțiilor cu viermi rotunzi intestinali și viermi cârlig, dar și pentru prevenirea timp de 8 săptămâni a bolii produsă de viermii cardiaci Dirofilaria immitis.

Și Bravecto Plus Spot On a fost conceput în mai multe variante, în funcție de talia pisicii. 

Tableta Credelio pentru deparazitarea externă a pisicilor

Tableta Credelio are activitate de eliminare imediată și persistentă de până la o lună a puricilor și a căpușelor. De asemenea, produsul poate fi utilizat ca parte a unei strategii terapeutice în controlul dermatitei alergice provocate de saliva de purice.

Ca să fie eliminați, paraziții trebuie să înceapă să se hrănească, motiv pentru care riscul transmiterii unor boli este încă prezent.

Tableta antiparazitară Credelio poate fi administrată și puilor de peste 5 luni.

Cutie cu tableta antiparazitara Credelio pe fond alb
Tabletă antiparazitară Credelio, pentru eliminarea puricilor și a căpușelor, eficientă timp de o lună

În cazuri foarte rare au fost observate reacții adverse trecătoare, cum ar fi voma și diareea.

Substanța activă a acestui produs de deparazitare externă este lotilaner, un enantiomer pur din clasa izoxazolinelor, care este activ împotriva puricilor și a căpușelor. 

Pentru purici, instalarea eficacității apare într-un interval de până la 4 ore după administrarea tabletei și durează o lună, iar pentru căpușe, instalarea eficacității apare într-un interval de până la 48 de ore și durează, de asemenea, o lună. Paraziții deja prezenți pe animal vor dispărea mai repede.

Credelio elimină puricii existenți pe animale și recent eclozați, înainte ca aceștia să poată depune ouă. Prin urmare, întrerupe ciclul de viață al puricilor și previne contaminarea mediului cu paraziți în zonele în care au acces pisicile.

Tableta se administrează în preajma orelor de hrănire sau în timpul acestora și este disponibilă în două variante – pentru pisicile de talie mică și mare.

Zgarda antipurici pentru pisici

Cum spuneam și mai sus, și zgarda antipurici este o soluție eficientă pentru deparazitarea externă, folosită mai mult în cazul câinilor, mult mai obișnuiți cu aceste accesorii. Zgarda este, în cele mai multe cazuri, tolerată și de pisici, însă sunt și feline care o resping total. Din acest motiv, înainte să cumperi o zgardă antipurici pentru pisica ta este bine să te asiguri mai întâi că tolerează un astfel de accesoriu.

Zgarda este eficientă un timp îndelungat împotriva puricilor și a căpușelor, dar și a altor insecte cu care felinele pot intra în contact.

Spre exemplu, zgarda Foresto oferă protecție de până la 8 luni împotriva paraziților externi.

Cutie cu zgarda antiparazitara Foresto pe fond alb
Zgardă antiparazitară Foresto, eficientă timp de 8 luni împotriva puricilor și a căpușelor

Ai văzut că Bravecto și Credelio sunt propuse pentru deparazitarea externă a pisicii care diferă foarte mult. Ceea ce au în comun este că sunt eficiente în eliminarea puricilor și a căpușelor. Cum și personalitățile și obiceiurile pisicilor noastre diferă foarte mult, este posibil să fie mai compatibile doar cu unul dintre aceste produse.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply