fbpx
Pisica alba cu pete gri tinuta in brate de o tanara si mangaiata de o fetita
PetAdvice, Pisici

Mâncare Royal Canin pentru pisici sterilizate. Cum alegem hrana în funcție de vârsta animalului

Sterilizarea pisicii te scapă de tot felul de probleme nedorite. În primul rând, reduce riscul de boli, apoi previi înmulțirea necontrolată a pisicii, iar lista avantajelor poate continua. Însă, se știe că pisicile sterilizate au tendința de îngrășare și de aceea trebuie să acorzi atenție la alimentația ei. Din fericire, cu Royal Canin hrănirea corespunzătoare a pisicii sterilizate devine o misiune extrem de simplă. În acest articol vei descoperi cea mai bună mâncare pentru pisicile sterilizate, indiferent de vârstă, și astfel poți preveni problemele pe care le-ar provoca obezitatea. 

Ce este sterilizarea pisicii?

Sterilizarea constă într-o intervenție chirurgicală simplă – ovariohisterectomie, pentru pisici, și orhidectomie, pentru motani – după care felina se reface foarte ușor. Veterinarii recomandă sterilizarea pisicilor și a motanilor din nenumărate motive. Așa cum spuneam mai sus, pisicile – femele sau masculi – vor fi mai puțin expuse la boli. Apoi, previi înmulțirea problematică la pisici. Studiile spun că o pisică sterilizată trăiește mai mult și, în plus, sunt mult mai liniștite, pentru că impulsurile agresive pe care le poate avea uneori dispar.

La pisici, sterilizarea, mai ales dacă este făcută înaintea primului ciclu de călduri, reduce drastic riscul apariției tumorilor mamare. Iar la motani inhibă instinctul de marcare a teritoriului, ceea ce te va bucura, mai ales dacă este vorba de un motan care locuiește cu tine în casă.

Alimentația pisicii sterilizate. Ce ar trebui să conțină hrana 

Așa cum am spus și la început, este necesar să alegi cu atenție hrana pisicii sterilizate, pentru că intervenția implică modificări hormonale. Acestea pot reduce nivelul de energie și, în același timp, creșterea apetitului. Astfel, trebuie să te asiguri că pisica ta sterilizată va primi o mâncare adecvată pentru a preveni creșterea în greutate. 

Hrana pisicii sterilizate trebuie să fie bogată în nutrienți, cum ar fi proteinele din carne de pasăre, fibrele vegetale, grăsimile animale, orez și ulei de peşte. Apoi, cea mai bună mâncare pentru pisicile sterilizate trebuie să conțină sodiu, antioxidanți, vitamina E și C, fibre, L-Carnitină, condroitină, glaucozamină și minerale. Toate acestea intră în compoziția hranei Royal Canin pentru pisici sterilizate. Rămâne doar să alegi tipul de mâncare în funcție de vârsta pisicii.

Mâncare Royal Canin pentru pisici sterilizare, în funcție de vârstă

În general, este foarte important să alegi cu atenție hrana pentru pisică în funcție de vârsta pe care o are. Un pui are nevoi nutriționale diferite față de o pisică adultă, pentru că metabolismul este diferit, ca și în cazul oamenilor.

Din fericire, Royal Canin a avut în vedere aceste aspecte și a gândit tipuri de hrană pentru pisici sterilizate adaptate fiecărei etape de viață.

Iată recomandările noastre.

Hrană pentru puii de pisică între 4 și 12 luni

Ideal este ca sterilizarea să fie făcută în jurul vârstei de 6 luni, înaintea primului ciclu de călduri. Dar la vârsta de 6-12 luni, sistemul imunitar al pisicii va avea nevoie de susținere suplimentară, mai ales dacă a fost sterilizat, pentru că mecanismele sale naturale de apărare nu s-au dezvoltat încă pe deplin.

Royal Canin Kitten Sterilised a fost concepută pentru a răspunde nevoilor din această etapă de dezvoltare. Hrana asigură un amestec de vitamine și minerale și un complex de antioxidanți pentru fortificarea mecanismelor de apărare ale pisicii în primul an de viață. 

Punga cu hrana uscata Royal Canin Kitten Sterilised pe fond alb
Hrană uscată pisică Royal Canin FHN Kitten Sterilised, adaptată cerințelor nutriționale pe care le are o pisică sterilizată cu vârsta de până la un an

De asemenea, acest tip de hrană are un conținut mai redus de lipide care ajută la menținerea greutății optime, fără a fi afectat aportul de proteine, calciu și fosfor necesare pentru creșterea sănătoasă.

Pisicuțele vor tolera foarte bine această hrană datorită proteinelor foarte digestibile și probioticelor. În același timp, este suficient de moale și o va mesteca cu ușurință.

Printre nutrienții incluși în această crochetă gustoasă și crocantă se numără proteinele din carne de pasăre și fibrele vegetale pentru o aromă foarte apetisantă și echilibru nutrițional optim.

Hrană pentru pisica sterilizată adultă 

Royal Canin Feline Sterilised 37 este o hrană echilibrată și completă, special adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte sterlizate cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani. Datorită conținutului moderat de grăsimi, acest tip de hrană te va ajuta să ții sub control cea mai mare problemă a pisicilor sterilizate – creșterea în greutate.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Feline Sterilised 37 pe fond alb
Royal Canin Feline Sterilised 37, hrană echilibrată și completă pentru pisicile adulte sterlizate, cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani

De asemenea, trebuie să știi că pisicile adulte sterilizate au o predispoziție mai mare către afecțiunile urinare. Iar acest tip de mâncare susține sănătatea aparatului urinar prin conținutul echilibrat de minerale.

În plus, ajută la menţinerea masei musculare prin aportul ridicat de proteine.

Royal Canin Feline Sterilised 37 conține L-Carnitină, care ajută la metabolizarea grăsimilor și menținerea greutății ideale.

Hrană pentru pisicile sterilizate care au depășit vârsta de 7 ani

Royal Canin Feline Sterilised 7+ este o hrană echilibrată și completă, adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte sterilizate cu vârsta de peste 7 ani. O pisică ajunsă la vârsta de 7 ani va da primele semne de îmbătrânire și va avea nevoi diferite pentru a face față acestei perioade. Astfel, această hrană este îmbogățită cu nutrienți speciali, între care polifenoli din ceai verde și vitamina C.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Feline Sterilised 7+ pe fond alb
Royal Canin Feline Sterilised 7+, hrană echilibrată și completă, adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte sterilizate cu vârsta de peste 7 ani

Datorită conţinutului moderat de calorii, acest timp de mâncare previne creșterea în greutate, o problemă la care pisicile sunt și mai predispuse odată cu înaintarea în vârstă.

De asemenea, Royal Canin Feline Sterilised 7+ contribuie la menţinerea sănătăţii renale, printr-un conținutul adaptat de fosfor, și susține sănătatea aparatului urinar.

În concluzie, Royal Canin oferă soluții pentru alimentația sănătoasă a pisicii sterilizate de orice vârstă. În acest fel, animalul tău de companie va fi ferit de riscul creșterii în greutate, dar și de multe probleme de sănătate. Ceea ce trebuie să mai ai în vedere este faptul că pisica are nevoie de hidratare optimă, așa că asigură-te că are la dispoziție mereu un vas cu apă proaspătă.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply