fbpx
caine maro de talie merdie in lesa, pe o poteca intr-o padure
Câini, PetAdvice

Gama Bravecto pentru cea mai bună deparazitare externă a câinelui

Primăvara este anotimpul în care natura se întoarce la viață și, odată cu ea, revin în forță și dăunătorii, iar asta ne dă bătăi de cap nouă și prietenilor noștri blănoși. Cea mai bună deparazitare externă la câini trebuie făcută doar cu produse atestate și verificate, pentru că doar așa te asiguri că sunt eficiente și sunt excluse riscurile în ceea ce privește sănătatea animalului tău de companie. 

Produsele din gama Bravecto sunt o soluție ideală pentru deparazitarea externă a câinilor, iar în articolul de față îți vom spune cum acționează și ce conțin. De asemenea, îți vom oferi câteva sfaturi utile legate de deparazitarea externă – cât de des trebuie făcută și ce variante ai la dispoziție pentru această operațiune.

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a câinilor

Deparazitarea externă a câinilor este necesară pentru confortul lor, dar – mai important – pentru sănătate. Puricii, căpușele și păduchii le pot provoca sau transmite boli, unele dintre ele grave, care le pot pune viața în pericol. Primăvara este absolut necesar să facem deparazitarea, iar motivele ți le-am explicat mai sus. Apoi, procesul trebuie repetat periodic.

Deparazitarea externă a câinilor poate fi făcută prin mai multe metode, respectiv pipetă, zgardă, pudră, spray, şampon și tablete masticabile, rămânând ca tu să alegi ce este mai comod pentru tine și ce este mai bine tolerat de animalul tău de companie. 

Cât de des se face deparazitarea externă la câini? Depinde de cât este de expus la dăunători. 

Câinii sunt mai expuși la „invazia” paraziților externi, pentru simplul motiv că ies zilnic afară, chiar dacă cea mai mare parte a timpului și-o petrec în apartament. Pentru blănoșii care au o curte la dispoziție, operațiunea trebuie făcută în mod constant, în funcție de durata de acţiune a produsului aplicat. 

Câinii care trăiesc în apartament ies cel puțin o dată pe zi afară, iar atunci se pot infesta cu purici sau căpușe de la alte animale cu care intră în contact sau din vegetație. În cazul lor, deparazitarea poate fi făcută mai rar, atunci când observi infestarea. Dacă îți este dificil să faci acest lucru, trebuie să știi că cele mai multe produse sunt sigure și au și un rol preventiv, astfel că pot fi administrate chiar și în lipsa dăunătorilor.

Gama Bravecto pentru cea mai bună deparazitare externă a câinilor

Gama Bravecto include pipete spot-on și tablete masticabile sigure și ușor de administrat, care încep să acționeze chiar din momentul administrării – un plus față de alte produse care își fac efectul după câteva ore sau chiar o zi, asigurând cea mai bună deparazitare externă a câinilor.

Pipete spot-on Bravecto pentru deparazitare externă

Pipetele Bravecto pentru câini sunt produse antiparazitare de uz extern ce conțin fluralaner, o substanță foarte eficientă în eliminarea puricilor și a căpușelor pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare.

Bravecto a avut în vedere faptul că prietenii noștri blănoși au talii diferite și a conceput pipete în funcție de acest aspect.

Produsul din imaginea alăturată este destinat deparazitării externe a câinilor de talie foarte mică, care au între 2 și 4,5 kilograme.

Cutie și pipeta antiparazitara Bravecto pe fond alb
Pipetă antiparazitară Bravecto pentru câini de 2 – 4,5 kilograme, eficientă încă din momentul aplicării, pentru cea mai bună deparazitare externă a câinilor de talie foarte mică

Pipeta se aplică între omoplații câinelui, iar pielea trebuie să fie lipsită de leziuni în zona respectivă. După aplicare, câinele trebuie să-și păstreze blana uscată timp de 3 zile.

Pipeta Bravecto poate fi utilizată pentru puii de peste 8 săptămâni și pentru cățele gestante sau care alăptează. Este un produs sigur chiar și în cazul supradozajului, nefiind observate reacții adverse.

Produsul de mai jos este conceput special pentru câini de talie foarte mare, de peste 40 de kilograme.

Cutie și pipeta antiparazitara Bravecto pe fond alb
Pipetă antiparazitară Bravecto pentru câini de peste 40 de kilograme, foarte eficientă în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare

Are aceleași substanțe active, însă compoziția este adaptată diferit, pentru a acționa la fel de eficient și în cazul uriașilor noștri blănoși.

Tablete masticabile Bravecto pentru deparazitare externă

Tabletele masticabile Bravecto sunt o alternativă la fel de eficientă în eliminarea paraziților externi, efectul lor fiind același –  de până la 12 săptămâni, ca și în cazul pipetelor. Este un produs mai potrivit pentru câinii care, datorită mediului în care trăiesc, își pot expune blana la apă în permanență.

Tableta se administrează întreagă, în timpul mesei sau în preajma orei de hrănire, iar dacă animalul tău de companie o refuză, poate fi introdusă în mâncare.

Tableta Bravecto este tolerată bine de câini, fiind observate reacții adverse precum diareea, voma şi salivaţia abundentă în foarte puține cazuri (1,6%).

Ca și în cazul pipetelor, tabletele masticabile au fost concepute în funcție de talia câinelui, de la cel mai mic până la cel mai mare. 🙂

Produsul din imaginea alăturată este destinat câinilor de talie mică, care au între 4,5 și 10 kilograme.

Caption: Tabletă antiparazitară Bravecto pentru câini de 4,5 – 10 kilograme, pentru eliminarea paraziților externi, cu efect de până la 12 săptămâni

Alt text: Cutie cu pipeta antiparazitara pe fond alb

Alte produse pentru deparazitare externă

Deparazitarea externă a câinilor poate fi făcută și cu alte produse: pastile și zgardă antipurici. În cele ce urmează îți vom spune cum acționează și cât durează efectul lor.

Tabletele Credelio

Pastilele au efect de eliminare imediată și persistentă până la o lună împotriva puricilor și a căpușelor. Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii terapeutice în controlul dermatitei alergice provocate de saliva de purice.

Paraziții trebuie să înceapă să se hrănească pentru a se expune la lotilaner – substanța activă, ceea ce înseamnă că riscul transmiterii unor boli prin intermediul paraziților este încă prezent.

Tabletele Credelio au fost concepute, de asemenea, în funcție de talia animalului. Produsul din imaginea alăturată este pentru câini care au între 22 și 45 de kilograme.

Cutie cu tableta antiparazitara Credelio pe fond alb
Tablete antiparazitare Credelio, pentru câini care au între 22 și 45 de kilograme, cu efect de până la o lună

Pastila trebuie administrată împreună cu alimente sau în decurs de 30 minute după hrănire.

În cazul puricilor, efectul apare după 12 ore de la administrare și durează o lună. Pentru căpușe, instalarea eficacității apare după 24 de ore de la administrare, efectul fiind, de asemenea, de o lună. 

Zgarda antipurici pentru câini

Zgarda antipurici este un alt produs destinat deparazitării externe, extrem de popular, pentru că utilizarea este facilă, iar efectul este de lungă durată.

Zgarda este eficientă împotriva puricilor, dar și a căpușelor și a altor insecte cu care câinii noștri pot intra în contact.

Spre exemplu, zgarda Foresto oferă protecție de până la 8 luni împotriva puricilor și căpușelor.

Cutie cu zgarda antiparazitara Foresto pe fond alb
Zgardă antiparazitară Foresto ce oferă protecție de până la 8 luni împotriva puricilor și a căpușelor

Aceste produse sunt adaptate în funcție de talia animalului și pot fi utilizate și la puii de peste 7 săptămâni.

În concluzie, cea mai bună deparazitare externă la câini se face cu produsul pe care îl consideri mai potrivit pentru animalul tău de companie și mai comod pentru tine. Sfatul nostru este să te consulți și cu veterinarul înainte de a alege un produs, care îți va face o recomandare și în funcție de eventualele afecțiuni sau sensibilități pe care le poate avea câinele tău.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply