fbpx
caine si pisica fotografiati in prim plan pe o podea alba
Câini, PetAdvice, Pisici

În cât timp mor puricii după deparazitarea externă cu Bravecto

Gama Bravecto include soluții și tablete pentru deparazitarea externă a câinilor și pisicilor. Sunt produse verificate, foarte eficiente, care elimină puricii și căpușele timp de 12 săptămâni. Însă cei mai mulți dintre voi se întreabă în cât timp mor puricii după deparazitare, iar noi vom răspunde și vom explica modul în care acționează aceste produse. De asemenea, îți vom spune și cât de des este necesar să faci deparazitarea externă animalelor de companie.

Bravecto a conceput soluții speciale în funcție de talia câinelui sau a pisicii, astfel că este esențial să acorzi atenție acestui aspect când cumperi produsul.

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a câinilor și pisicilor

Deparazitarea externă a câinilor și pisicilor este necesară pentru ca viața animalului tău de companie să fie sănătoasă și lipsită de griji. Paraziții externi – puricii, căpușele și păduchii – vor produce în primul rând disconfort, apoi leziuni ale pielii ce se pot transforma în infecții. Însă paraziții pot transmite și boli grave care le pot fi fatale.

Deparazitarea externă a câinilor și pisicilor poate fi făcută prin mai multe metode: pipetă, zgardă, pudră, spray, şampon și tablete masticabile. Pipetele și tabletele masticabile sunt mai ușor de utilizat și sunt eficiente o perioadă destul de lungă încât să-ți ofere și ție, dar și animalului de companie, un confort.

Primăvara este momentul ideal pentru deparazitarea externă, deoarece este anotimpul în care reapar dăunătorii.

În ceea ce privește frecvența cu care se face eliminarea paraziților externi, aceasta diferă în funcție de câțiva factori.

La câini, operațiunea trebuie făcută în mod constant, în funcție de durata de acţiune a produsului aplicat. Chiar dacă trăiesc în apartament, câinii merg afară zilnic, iar fiecare ieșire îi expune. Înainte de aplicarea produsului trebuie să te asiguri că prietenul tău blănos este infestat cu paraziți. Dacă îți este dificil să faci acest lucru, trebuie să știi că cele mai multe produse sunt sigure și au și un rol preventiv, astfel că pot fi administrate chiar și în lipsa dăunătorilor.

În cazul pisicilor, mai ales dacă acestea trăiesc exclusiv în apartament, deparazitarea externă va fi făcută mai rar. Trebuie să reții că și în aceste condiții sunt expuse la infestare, pentru că paraziții pot fi aduși în casă accidental. Dacă pisica locuiește în casă împreună cu un câine, atunci este la fel de expusă ca și el, deși ea stă doar în casă.

În cazul pisicilor care ies în mod constant afară, deparazitarea externă trebuie făcută constant, în funcție de durata de acțiune a produsului folosit

Gama Bravecto pentru deparazitarea externă a câinilor și pisicilor

Gama Bravecto include pipete și tablete masticabile sigure și eficiente pentru deparazitarea externă a câinilor și pisicilor. În continuare îți vom spune cum pot fi utilizate și modul în care acționează. 

Pipete

Pipetele Bravecto pentru câini și pisici sunt produse antiparazitare de uz extern ce conțin fluralaner, o substanță foarte eficientă în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare.

Gama include sortimente special destinate câinilor și pisicilor, în funcție de talia lor.

Spre exemplu, produsul alăturat este destinat deparazitării externe a câinilor de talie mare, care au greutatea cuprinsă între 20 și 40 de kilograme.

Pipetă și cutie de Bravecto pentru deparazitarea externa a cainilor pe fond alb
Pipetă antiparazitară Bravecto pentru câini de 20 – 40 kg, cu un efect de 12 săptămâni

Pipeta Bravecto poate fi utilizată și în cazul cățelelor gestante sau care alăptează. De asemenea, pipetele Bravecto pot fi administrate și puilor de câine cu vârsta de cel puțin 8 săptămâni.

Produsul se aplică între omoplații câinelui, iar pielea trebuie să fie lipsită de leziuni în zona respectivă. 

Este foarte important să știi că acest produs este sigur chiar și în cazul supradozajului, nefiind observate reacții adverse.

Esențial este să ții cont de următoarele aspecte: produsul trebuie aplicat pe piele sănătoasă, fără leziuni, trebuie evitat contactul cu ochii, iar câinele trebuie să-și păstreze blana uscată timp de 3 zile după aplicarea soluției.

Pipeta Bravecto este disponibilă și în variante pentru câinii de talie mică și foarte mică, medie și talie foarte mare.

Pipeta Bravecto este disponibilă în mai multe variante, în funcție de greutate, și pentru pisici. Produsul din imaginea alăturată este destinat felinelor de talie mare, de 6,25-12,50 kilograme.

Cutie de Bravecto pentru deparazitarea externa a pisicii pe fond alb
Pipeta Bravecto pentru deparazitarea externă a pisicilor de talie mare, cu greutatea cuprinsă între 6,25 și 12,50 kilograme

Produsul are la bază aceeași substanță activă –  fluralaner, însă compoziția este adaptată diferit. Este, de asemenea, foarte eficient în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe, pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare și poate fi folosit și pentru pisici gestante sau care alăptează.

Tablete masticabile

Tabletele masticabile pentru câini Bravecto sunt foarte eficiente în eliminarea paraziților externi, având un efect de până la 12 săptămâni.

Cutie cu antiparazitar extern Bravecto, sub forma de tableta masticabila, pe fond alb
Tabletă masticabilă Bravecto pentru eliminarea paraziților externi, cu efect de până la 12 săptămâni

Tableta se administrează întreagă, în timpul mesei sau în preajma orei de hrănire. Dacă animalul tău de companie refuză, poate fi introdusă în mâncare.

Acest produs este adaptat în funcție de talia câinelui și este bine tolerat, reacții adverse cum ar fi voma, diareea sau salivația intensă, apărând în cazuri foarte rare.

În cât timp timp mor puricii după deparazitarea cu Bravecto

Toate produsele Bravecto sunt sigure și ușor de administrat, așa cum ai văzut în descriere. Problema care îi preocupă pe posesorii animalelor de companie este următoarea: în cât timp mor puricii după deparazitare? Spre deosebire de alte produse care acționează în câteva ore sau chiar zile după administrare, Bravecto – pipete și tablete – au un efect imediat. După o singură administrare, paraziții încep să moară în foarte scurt timp, iar animalul va scăpa de ei în aceeași zi.

Așa cum am mai spus, Bravecto este eficient timp de 12 săptămâni, timp în care animalul tău de companie – câine sau pisică – va fi complet protejat împotriva dăunătorilor.

Ai văzut în cât timp mor puricii după deparazitarea cu Bravecto și că aceste produse sunt sigure și eficiente, astfel că poți să le alegi fără rezerve pentru a le oferi animalelor de companie confort și o viață sănătoasă.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply