fbpx
pui de yorkshire terrier pe iarba
Câini, PetAdvice

Cea mai bună hrană pentru Yorkshire Terrier. Alimentația potrivită pentru orice vârstă

Stabilirea unui regim alimentar potrivit pentru un Yorkshire Terrier poate fi complicată. Este un câine atât de mic, dar cu o poftă mare în cele mai multe cazuri. Este o rasă predispusă la probleme ale stomacului, astfel că este necesar să acorzi atenție cantității de mâncare pe care i-o oferi, dar și la compoziția ei. Cea mai bună hrană pentru un Yorkshire Terrier îi asigură acestuia o stare bună de sănătate, iar noi îți spunem care este aceasta, ce trebuie să conțină și, mai ales, cât trebuie să mănânce un câine din această rasă.

Ce trebuie să conțină hrana pentru un caine Yorkshire Terrier

Fiind un câine de talie foarte mică, un Yorkshire Terrier are nevoie de o cantitate mică de hrană, însă aceasta trebuie să fie de calitate și să conțină ingredientele care să-i asigure toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase și sănătoase.

În linii mari, mâncarea lor trebuie să includă:

  • proteine;
  • grăsimi;
  • carbohidrați. 

Proteinele pentru un Yorkshire Terrier trebuie să fie de calitate, provenite de mușchiul de pui, curcan, vită sau miel. Evită carnea carnea procesată, pentru că, așa cum am mai zis, acest cățel are un stomac mai sensibil și îi poate face probleme. Ai garanția că primește exact ce-i trebuie dacă alegi să îl hrănești cu hrană specială pentru el.

Nivelul de grăsimi din hrana pentru câini, în general, trebuie să fie scăzut, însă, totuși, ei au nevoie de acest ingredient. Aspectul strălucitor al părului unui Yorkshire Terrier este dat tocmai de grăsimi, însă este necesar să fie unele sănătoase, cum ar fi uleiul de pește.

Carbohidrații trebuie, de asemenea, aleși cu atenție. Spre exemplu, cei din porumb sau soia vor fi tolerați mai greu de un Yorkshire Terrier, însă poți să-i oferi orez sau cartofi dulci.

Este destul de complicat să mixezi toate aceste componente în proporții echilibrate și în același timp să-i asiguri și necesarul de vitamine și minerale. Cel mai sigur este să apelezi la hrana specială pentru căței, iar noi îți vom recomanda câteva produse.

Tipuri de hrană recomandate pentru un Yorkshire Terrier

Tipurile de hrană recomandate pentru un Yorkshire Terrier sunt cele special concepute pentru el sau cele pentru câini din rasă mini, care respectă indicațiile nutriționale recomandate. Pentru această rasă, predispusă și la probleme ale danturii, este indicat să te axezi mai mult pe mâncarea uscată, care îi curăță dinții. Evident, hrana umedă îi place mai mult, dar hrănirea exclusivă cu acest tip de mâncare îi poate strica dinții. Pe de altă parte, hrana umedă îi asigură hidratarea.

În consecință, alternarea celor două tipuri de mâncare este soluția pentru o alimentație corectă și echilibrată a unui Yorkshire Terrier.

Hrană uscată

Advance Dog Yorkshire Terrier este o hrană uscată superpremium completă și perfect echilibrată concepută special pentru câinii aduți din această rasă. Are un gust delicios și ingrediente care îngrijesc pielea și blana, dar și dinții. Compoziția specială, cu proteine de înaltă calitate, asigură o digestie ușoară.

Punga cu hrana Advance Dog Yorkshire Terrier pe fond alb
Advance Dog Yorkshire Terrier, hrană uscată superpremium concepută special pentru câinii aduți Yorkshire Terrier

Royal Canin Yorkshire Terrier Adult este un tip de hrană uscată care susține vitalitatea acestor câini care sunt foarte longevivi. Acțiunea combinată a uleiului de Borago officinalis și a biotinei din compoziția ei ajută firul de păr să își păstreze textura moale și luciul. De asemenea, previne formarea tartrului și satisface și câinii cu un apetit foarte capricios prin combinația excepțională de arome.

Punga cu hrana Royal Canin Yorkshire Terrier Adult pe fond alb
Royal Canin Yorkshire Terrier Adult, hrană uscată care susține vitalitatea câinilor Yorkshire Terrier

Hrană umedă

Royal Canin Yorkshire Terrier Adult este o hrană umedă special creată pentru câinii adulți și seniori din rasa Yorkshire Terrier, cu vârsta de peste 10 luni. Ajută la menținerea sănătății pielii și robei lungi cu ajutorul unui mix exclusiv de nutrienți. Rețeta atent formulată a acestui produs este special creată pentru a satisface apetitul capricios al acestor căței și asigură o digestie optimă. 

Plic cu hrana Royal Canin Yorkshire Terrier Adult pe fond alb
Hrană umedă Royal Canin Yorkshire Terrier Adult, special creată pentru adulții și seniorii din rasa Yorkshire Terrier, cu vârsta de peste 10 luni

Brit Pate & Meat este o hrană umedă pentru câinii adulți de orice talie, completă și echilibrată. Proporția mare de carne de calitate și prelucrarea delicată a acesteia reprezintă o garanție a gustului excelent. Acest tip de mâncare este fără gluten, cereale, coloranți sau conservanți.

Conserva cu hrana Brit Pate & Meat pe fond alb
Brit Pate & Meat, hrană umedă pentru câinii adulți de orice talie, completă și echilibrată

Alimentația puiului Yorkshire Terrier

În prima lună de viață, puii sunt hrăniți exclusiv cu laptele mamei, iar din a 5-a săptămână poate fi introdusă treptat în alimentație hrana solidă. La 2 luni vor fi deja înțărcați și vor mânca exclusiv mâncare solidă.

Este recomandat ca regimul alimentar al unui pui de Yorkshire Terrier să includă atât hrană solidă cât și umedă. 

Royal Canin Yorkshire Terrier Puppy este o hrană uscată specială pentru puii din această rasă, cu vârsta de până la 10 luni. Acest tip de mâncare are o compoziție care susține dezvoltarea armonioasă a puilor, previne formarea tartrului și satisface și apetitul celor mai capricioși căței.

Punga cu hrana Royal Canin Yorkshire Terrier Puppy pe fond alb
Royal Canin Yorkshire Terrier Puppy, hrană uscată specială pentru puii de Yorkshire Terrier cu vârsta de până la 10 luni

Piper Junior este o hrană umedă completă și echilibrată pentru câinii juniori de toate rasele și asigură o creștere armonioasă și echilibrată datorită conținutului de proteine de cea mai înaltă calitate și de aminoacizi esențiali. Mai mult, adaosul de acizi grași esențiali reglează funcțiile metabolice și procesele imune.

Conserva de hrana Piper Junior pe fond alb
Piper Junior, hrană umedă completă și echilibrată pentru puii de câine de toate rasele

Cât trebuie să mănânce un yorkshire terrier

În general, câinii din rasa Yorkshire Terrier trebuie să consume zilnic între 150 și 200 de calorii sau 40-80 de grame de hrană, adică în jur de jumătate de cană.

Cantitățile sunt valabile pentru pui, dar și adulți. Deși pare ciudat, puii vor mânca mai mult, iar cantitatea de hrană pentru ei trebuie situată la pragul superior din intervalul precizat mai sus. Pentru puii care au fost înțărcați și au trecut la un regim alimentar normal, cantitatea necesară de hrană trebuie împărțită în 3-4 mese pe zi.

În prima lună de viață, este esențial ca un pui să se hrănească exclusiv cu laptele mamei. În a 5-a săptămână de viață, însă, poți să-i introduci ușor în alimentație și hrană specială pentru pui. În această etapă este bine să-i oferi hrană umedă, mai moale, sau bobițe înmuiate în apă. La vârsta de 8 săptămâni, puii vor fi deja înțărcați și vor trece exclusiv pe hrană solidă.

La vârsta adultă, începând cu un an, apetitul unui Yorkshire Terrier se va stabiliza și va avea un necesar zilnic cuprins între 150 și 175 de calorii. Cantitatea trebuie împărțită în 2-3 mese pe zi.

În concluzie, cea mai bună hrană pentru un Yorkshire Terrier este cea special concepută pentru câinii din rasa lui sau pentru cei de rasă mică. Respectă cantitățile și oferă-i doar cât are nevoie, chiar dacă el este pofticios și îți va cere mai mult, pentru că în felul acesta eviți anumite probleme și dereglări și te asiguri că va avea o viață sănătoasă.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply