fbpx
Pisica gri care se spala
PetAdvice, Pisici

Gama Bravecto pentru cea mai bună deparazitare externă a pisicilor

Pe lângă faptul că le provoacă un disconfort major, care duce la o schimbare a comportamentului pisicii, paraziții externi vin și cu alte probleme mai serioase, cum ar fi transmiterea unor boli sau infestarea cu paraziți interni. Cea mai bună deparazitare externă la pisici poate fi făcută cu gama Bravecto, care include pipete de tip spot-on foarte eficiente, pe care felinele noastre le tolerează foarte bine.

În acest material îți vom spune tot ce trebuie să știi despre pipetele antiparazitare Bravecto, ce conțin, cum acționează și cum se administrează.

De asemenea, vei afla informații esențiale despre deparazitarea externă a pisicilor, cu ce produse și cât de des este recomandat să o facem, dar și de ce este atât de important să o realizăm.

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a pisicii

Deparazitarea externă a pisicii poate fi făcută fără probleme și acasă, prin mai multe metode și cu produse verificate și aprobate. 

Iată produsele pentru deparazitarea externă la pisici:

  • pipeta spot-on, 
  • zgarda antiparazitară, 
  • tablete masticabile,
  • pudra antiparazitară, 
  • spray, 
  • şampon.

Fiecare din acestea are un mod de administrare diferit, iar perioada de acțiune variază. Produsele, însă, sunt sigure, iar tu poți să alegi varianta care crezi că este mai ușor de utilizat și tolerată mai bine de felină.

În ceea ce privește frecvența deparazitării, în cazul pisicilor sunt două situații. Dacă felina ta își petrece mult timp afară, atunci este necesar să o deparazitezi periodic, în funcție de durata de acțiune a produsului folosit. Dar dacă ai o pisică de apartament, care iese foarte puțin din casă sau chiar deloc, operațiunea va fi îndeplinită mult mai rar. 

Dar trebuie să reții un aspect foarte important: chiar dacă pisica își petrece timpul exclusiv în apartament, există, totuși, riscul de a se infesta cu purici sau căpușe, pentru că aceștia pot ajunge în incintă fie prin intermediul altor animale de companie, fie lipite de talpa pantofului sau agățate de o geantă sau vreun alt obiect care a fost afară. În aceste situații, deparazitarea poate fi făcută o dată pe an, de regulă în sezonul cald. 

Trebuie să știi că operațiunea are și un rol de prevenire a infestării, pe lângă cel principal, de combatere.

De ce este importantă deparazitarea externă a pisicilor

Orice posesor de felină știe că, în cazul infestării cu purici, aceasta va resimți un discomfort major, care va duce la o schimbare a comportamentului și a obiceiurilor și la deteriorarea aspectului părului. Dar acestea sunt aspectele cele mai „blânde” ale infestării. Pe lângă asta, puricii le pot provoca sau transmite diverse afecțiuni care necesită tratament.

Iată care sunt cele mai comune afecțiuni provocate sau transmise de purici:

  • dermatite alergice,
  • infecții bacteriene,
  • infestarea cu paraziți interni,
  • anemie.

Prin intermediul felinei, puricii vor ajunge în casă și îți vor provoca și ție neplăceri la fel de mari.

Deși la pisici sunt mai rar întâlnite decât la câini, căpușele sunt paraziți și mai periculoși, îndeplinind rolul de rezervor și transmițător pentru cei mai de temut agenți patogeni de natură virală, bacteriană, micotică sau parazitară. Altfel spus, căpușele sunt la baza unora dintre cele mai grave boli la pisică, unele dintre ele cu potențial letal.

Iată cele mai frecvente boli transmise de căpușe:

  • boala Lyme sau borelioza,
  • babesioza,
  • citozonoza,
  • encefalita.

Toate aceste afecțiuni pot fi diagnosticate doar de către veterinar și necesită, de regulă, scheme complexe de tratament, de lungă durată.

Gama de pipete spot-on Bravecto pentru cea mai bună deparazitare externă a pisicii tale

Gama de pipete spot-on Bravecto realizează cea mai bună deparazitare externă a pisicii. Include două tipuri de produse – Bravecto și Bravecto Plus – adaptate în funcție de talia pisicii.

Bravecto sunt pipete antiparazitare pentru pisici ce conțin fluralaner, o substanță foarte eficientă în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare. Spre deosebire de alte produse care acționează după câteva ore sau chiar o zi după aplicare, pipetele Bravecto au efect imediat, motiv pentru care sunt preferate de mulți posesori de pisici. Pipeta se administrează foarte ușor, între omoplați.

Cum spuneam, aceste pipete sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de talia pisicii.

În imaginea alăturată vezi Bravecto pentru pisici de talie mică, între 1,2 și 2,8 kg. 

Cutie cu pipeta Bravecto pe fond alb
Bravecto, pipete pentru deparazitarea externă la pisici de talie mică, între 1,2 și 2,8 kg, eficiente timp de 12 săptămâni

Bravecto este disponibil și într-o formulă specială pentru pisici de talie mare, care au între 6,25 și 12,5 kg.

Cutie cu pipeta Bravecto pe fond alb
Pipete antiparazitare externe Bravecto pentru pisici mari, de  6,25 – 12,5 kg

Bravecto Plus are aceleași proprietăți ca și produsele anterioare și, în plus, acționează și în cazul infestări cu nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci. Și acest sortiment este disponibil în mai multe variante, în funcție de talia pisicii.

Acesta este Bravecto Plus pentru pisici de talie mică, de 1,2 – 2,8 kg.

Cutie cu pipeta Bravecto Plus pe fond alb.
Pipete Bravecto Plus, pentru deparazitare externă, care combat și nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci

Iar în imaginea alăturată vezi Bravecto Plus pentru pisici mari, de 6,25 – 12,5 kg.

Cutie cu pipeta Bravecto Plus pe fond alb
Bravecto Plus, pipete pentru deparazitare externă și internă la pisici de  6,25 – 12,5 kg

Ambele sortimente sunt disponibile și în varianta pentru pisici de talie medie. Aceste produse pot fi utilizate și în cazul puilor de peste 2 luni.

În concluzie, cea mai bună deparazitare externă la pisici poate fi făcută cu gama Bravecto, care include pipete spot-on foarte eficiente și sigure.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply