fbpx
Catel cu limba scoasa
Câini

Gama NexGard pentru cea mai bună deparazitare externă a câinelui

Paraziții externi sunt sursă inepuizabilă de neplăceri și probleme pentru animalele de companie, dar și pentru noi – prietenii lor. Pe lângă faptul că produc un disconfort major, pot transmite afecțiuni, iar unele dintre ele sunt cât de poate de serioase, cu potențial letal. Cea mai bună deparazitare externă la câini se poate face cu NexGard, o gamă de comprimate masticabile de ultimă generație, pe care patrupezii noștri le vor consuma fără probleme.

În acest material îți vom prezenta produsele pentru deparazitare externă NexGard, îți vom spune ce conțin, cum acționează și cum se administrează.

De asemenea, vei afla informații importante despre deparazitarea externă a câinilor, cât de des este recomandat să o facem și, mai ales, de ce este important să o realizăm.

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a câinilor

Din fericire, în zilele noastre, deparazitarea externă a câinilor poate fi făcută acasă, fără intervenția medicului veterinar și există mai multe produse foarte eficiente prin care poate fi realizată. Unele acționează imediat după administrare și au efect o perioadă de timp apreciabilă, timp în care veți avea liniște și tu, dar și cățelul tău. 

Astfel, depazitarea externă la câini se poate face cu:

  • pipeta spot-on, 
  • zgardă antiparazitară, 
  • tablete masticabile,
  • pudră antiparazitară, 
  • spray, 
  • şampon.

Fiecare produs are metoda lui de administrare și acționează diferit. Rămâne să alegi ce crezi că este mai practic pentru tine și mai bine tolerat de animalul tău de companie.

În ceea ce privește frecvența cu care este recomandat să faci deparazitarea, aceasta depinde de perioada de acțiune a produsului utilizat. Chiar dacă trăiește în apartament, câinele iese afară cel puțin o dată pe zi. Atunci se joacă în iarbă sau cu alte animale de companie cu care se intersectează, ocazii cu care este expus riscului de infestare cu purici, căpușe, dar și alte specii de paraziți. Prin urmare, spre deosebire de pisici, care sunt mult mai ferite de aceste probleme, câinii ar trebui deparazitați periodic, pe tot parcursul anului. 

De ce este importantă deparazitarea externă a câinilor

Toți posesorii de câini știu că deparazitarea externă este făcută, gândindu-se în general la purici, care le provoacă mâncărimi și chiar iritații ale pielii.

Însă acesta este cel mai mic rău, pentru că paraziții externi – mai ales căpușele – le pot transmite și boli grave, care necesită tratamente îndelungate, iar unele dintre ele prezintă riscul de deces.

Cele mai întâlnite boli transmise de căpușe sunt: 

  • babesioza, 
  • boala Lyme sau borelioza, 
  • citozonoza – care poate fi letală și nu se poate trata,
  • anaplasmoza, 
  • ehrlichioza. 

Aceste boli pot fi determinate de veterinar în urma unor investigații speciale, necesită scheme complexe de tratament, iar recuperarea este de multe ori incompletă.

Puricii provoacă dermatitele alergice, care vor duce la mâncărimi violente, leziuni și infecții ale pielii, infecțiile bacteriene, dar și infestare cu paraziți interni.

Gama de comprimate masticabile NexGard pentru cea mai bună deparazitare externă a câinilor

Tabletele masticabile NexGard sunt tratamente antiparazitare de ultimă generație, cu gust plăcut, de care câinii vor fi încântați, și fără efecte adverse. 

Gama NexGard include două tipuri de produse, ambele în mai multe variante, în funcție de talia câinelui, cu efecte diferite, pe care le vom descrie în continuare.

Comprimatele masticabile antiparazitare NexGard reprezintă un tratament lunar împotriva puricilor și a căpușelor. În primul caz, acționează timp de 5 săptămâni după administrare, iar în cel de-al doilea – o lună. Puricii încep să moară la 8 ore după administrare, iar la căpușe efectul apare după 48 de ore.

Tabletele NexGard sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de talia câinelui. Acesta însă, trebuie să aibă vârsta de minim 8 săptămâni.

Varianta din imaginea alăturată este destinată câinilor de talie foarte mică, care au între 2 și 4 kg, sau puilor de peste 8 săptămâni.

Cutie cu tablete NexGard 2-4 kg pe fond alb
Tablete antiparazitare NexGard, pentru eliminarea puricilor și a căpușelor timp de o lună, pentru câini de talie foarte mică

Iar aici avem tablete special concepute pentru animale de companie foarte mari, care au între 25 și 50 de kg.

Cutie cu tablete Nexgard 25-50 kg pe fond alb
Tablete masticabile NexGard, pentru eliminarea paraziților externi la câini de talie foarte mare, între 25 și 50 kg

NexGard mai este disponibil și în varianta pentru câini de talie medie, care au între 4 și 10 kg, dar și pentru câini mari, de 10-25 kg.

Produsele NexGard Spectra elimină, de asemenea, paraziții externi, dar sunt și bune tratamente împotriva infestaţiilor cu viermi gastrointestinali. NexGard este, de asemenea, un produs care poate fi administrat și câinilor cu diverse afecțiuni cardiace.

NexGard Sprecta poate fi utilizat în: tratamentul demodeciei canine (boală de piele), tratamentul râiei sarcoptice, în prevenirea dirofilariozei cardiace, în prevenirea angiostrongilozei, în prevenirea instalării telaziozei.

Produsul este eficient împotriva puricilor și a căpușelor timp de o lună. A fost, de asemenea, conceput în mai multe variante, în funcție de talia animalului de companie.

În această imagine vezi cutia cu tablete antiparazitare NexGard Spectra pentru câini de talie mică, între 3,5 și 7,5 kg.

Cutie cu tablete NexGard Spectra 3,5 - 7,5 kg pe fond alb
Tablete NexGard Spectra, pentru eliminarea paraziților interni și a viermilor gastrointestinali la câini de 3,5 – 7,5 kg

Iar aici avem NexGard Spectra pentru animale de companie de talie foarte mare, cu greutatea cuprinsă între 30 și 60 kg.

Cutie cu tablete NexGard Spectra 30 - 60 kg pe fond alb
Tablete antiparazitare NexGard Spectra, pentru câini de 30 – 60 kg, eficiente și în tratarea infestațiilor cu anumiți paraziți interni

Produsul este disponibil și în alte trei variante intermediare, în funcție de greutatea câinelui.

În concluzie, cea mai bună deparazitare externă la câini poate fi făcută cu gama NexGard, care include produse sigure, verificate. Cu aceste produse, deparazitarea se face o dată pe lună, cu rezultate foarte bune.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply