fbpx
caine alb de talie medie alerag pe camp cu o jucarie in gura
Câini, PetAdvice

Cum alegi cea mai bună pastă de dinți pentru câini

Igiena dentară la câini este la fel de importantă ca și la noi, pentru că este strâns legată de menținerea sănătății dinților. Câinii pot face tartru, carii și pot avea o respirație urât mirositoare. Aceste probleme se agravează în timp, iar câinii pot rămâne fără dinți, pe lângă faptul că vor avea dureri puternice. Acesta este motivul pentru care curățarea dinților trebuie făcută în mod constant. Cea mai bună pastă de dinți pentru câini este cea special concepută pentru animale de companie. Produsele pe care le folosim noi sunt total contraindicate, pentru că au în compoziție ingrediente iritante. Pasta de dinți pentru câini, în schimb, poate fi înghițită fără probleme.

În acest material îți vom spune cum se face corect igiena dentară la prietenii noștri patrupezi, care este cea mai bună pastă de dinți pentru câini și ce produse mai poți folosi pentru menținerea sănătății bucale.

Ce conține și cum alegi cea mai bună pastă de dinți pentru câini

Așa cum spuneam și mai sus, pentru igiena dentară la câini trebuie utilizate produse special concepute pentru animalele de companie. Câinii vor înghiți din produs în timpul periajului – este un lucru inevitabil – iar pastele de dinți destinate lor conțin ingrediente sigure. Majoritatea pastelor și soluțiilor destinate uzului uman conțin florură, o substanță care irită stomacul, așa că trebuie evitate.

De asemenea, pasta de dinți pentru câini trebuie să aibă un gust plăcut, ca să te asiguri că animalul de companie va accepta periajul.

Dr. Seidel Deo este o pastă de dinți cu extract de pătrunjel verde și eucalipt care curăță eficient dinții și gingiile și împrospătează respirația. Este o pastă cu gust plăcut, tolerată de animalele de companie. Se utilizează fără clătire, fiind un produs cu ingrediente sigure la ingerare.

Tub cu pasta de dinti Dr. Seidel Deo pe fond alb
Dr. Seidel Deo, pastă de dinți pentru câini, cu extract de pătrunjel verde și eucalipt, tolerată bine de animalele de companie, care ajută la prevenirea tartrului și împrospătează respirația

Utilizată în mod constant, pasta Dr. Seidel Deo ajută la prevenirea formării și depunerii de tartru, iar extractul de pătrunjel verde reîmprospătează respirația și elimină mirosurile neplăcute.

Această pastă de dinți este destinată utilizării și în cazul pisicilor și a dihorilor.

Cum speli corect câinele pe dinți

Câinii, mai ales adulții, vor accepta mai greu periajul sau curățarea dinților. Dacă sunt obișnuiți cu operațiunea din primele luni de viață, atunci lucrurile vor decurge mult mai ușor. Dar, indiferent de vârstă, există o metodă prin care pot fi obișnuiți. 

În perioada de acomodare, periuța sau burețelul abraziv vor fi înmuiate într-o conservă cu hrană umedă. Câinele va simți gustul și va accepta masajul pe gingii și dinți, cu rezervă la început, dar după aproximativ 2 săptămâni se va obișnui cu acest ritual, iar atunci conserva poate fi înlocuită cu pasta. De fiecare dată când faci asta trebuie să-l lauzi, să-l încurajezi, să-l tratezi cu răbdare și dragoste, pentru că asta îi va face plăcere și va percepe pozitiv operațiunea.

Cu puii lucrurile vor merge mult mai ușor, pentru că ei sunt foarte curioși și acceptă cu ușurință să li se bage degetul în gură.

Periajul la câini se va face de 2-3 ori pe săptămână, utilizând pastă specială și periuță de dinți pentru câini sau bureți abrazivi concepuți în acest scop.

Alte produse pentru o igienă dentară corectă a câinelui

Sănătatea bucală a câinilor poate fi menținută și cu alte produse despre care îți vom povesti în continuare. 

DentiCan este o apă de gură care se adaugă în apa de băut a câinelui. Soluția solubilă pe bază de clorhexidină are un gust plăcut, astfel că animalul tău de companie o va consuma cu plăcere. Are efect de îngrijire a dinților și a gingiilor, previne apariția tartrului și a plăcii bacteriene și îndepărtează respirația urât mirositoare.

Sticla cu DentiCan pe fond alb
DentiCan, soluție solubilă care se adaugă în apa de băut a câinelui, cu efect de îngrijire a dinților și gingiilor

Soluția se dozează respectând indicațiile de pe ambalaj, iar produsul poate fi folosit și pentru pisici.

Spray-ul DentiVet este foarte ușor de utilizat și are efect de prevenire a tartrului, datorită conținutului de clorhexidină. Se poate utiliza de 2-3 ori pe zi, nefiind necesară clătirea.

Cutie si spray DentiVet pe fond alb
DentiVet, spray pentru prevenirea tartrului și a plăcii bacteriene, care îndepărtează respirația urât mirositoare la câini și pisici

DentiVet îngrijește eficient dinții și gingiile și la pisici și îndepărtează respirația urât mirositoare. 

Brit Care Dog Dental este o recompensă delicioasă, semi-umedă, care ajută la protejarea dinților și gingiilor împotriva tartrului. Conține rozmarin, adesea utilizat ca tratament dentar natural, dar și cuișoare și alge, pe lângă alte ingrediente care au efect de îngrijire a cavității bucale la câini.

Plic cu Brit Care Dog Dental pe fond alb
Brit Care Dog Dental, recompensă delicioasă pentru câini, care ajută la protejarea dinților și gingiilor împotriva tartrului

În concluzie, cea mai bună pastă de dinți pentru câini este cea special concepută pentru animalele de companie, cu ingrediente sigure la ingerare. Reține că animalele noastre de companie pot avea probleme dentare la fel de serioase ca și noi, iar dacă observi apariția cariilor este necesar să te adresezi veterinarului. 

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply