fbpx
Bichon maltez alb
Câini

Hrana pentru un câine bichon maltez

Bichonul maltez este un cățel de talie mică, cu o personalitate minunată. Este jucăuș, energic, loial și foarte afectuos, acestea fiind motivele pentru care este ales de tot mai mulți oameni ca animal de companie. Are, însă, nevoie de o îngrijire atentă, iar hrana pentru un bichon maltez trebuie aleasă cu grijă, pentru a-i satisface nevoile nutriționale speciale.

În acest material îți vom spune cum să-ți hrănești bichonul, ce trebuie să conțină hrana lui, cât trebuie să mănânce și ce trebuie să știi despre alimentația puiului. De asemenea, îți vom recomanda și o serie de sortimente de mâncare ideale pentru cățeii din rasa bichon maltez.

Ce trebuie să conțină hrana pentru un câine bichon maltez

Un cățel din această rasă consumă o cantitate destul de mică de mâncare, în ton cu talia lui, însă hrana pentru un câine bichon maltez trebuie să fie de calitate, să aibă compoziția potrivită pentru a-i asigura o viață sănătoasă. Blănița lui este o caracteristică definitorie și ea va rămâne frumoasă, moale și mătăsoasă doar dacă hrana conține nutrienții necesari care să o întrețină.

Hrana potrivită pentru un bichon maltez are la bază proteine şi grăsimi, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii și a părului. Proteinele trebuie să se regăsească în proporţie de minimum 20% în mâncare, iar nivelul de grăsimi trebuie să se situeze în jurul valorii de 10%. 

Fiind un câine energic și plin de viață, un bichon trebuie să primească și carbohidraţi. Astfel, hrana va conține cartofi, orez sau alte ingrediente cu carhohidrați. Este de preferat ca aceste ingrediente să fie incluse în hrana specială pentru căței, însă dacă alegi să îi pregătești mâncarea în casă, este necesar să fie gătite foarte bine, pentru a preveni tulburările digestive.

De asemenea, hrana ideală pentru un bichon maltez mai are în conținut calciu şi fosfor, în proporţii echilibrate. Trebuie să știi că un conţinut scăzut de calciu sau lipsa lui pot duce la diformităţi, în timp ce excesul de calciu poate duce la probleme ale oaselor, dinților și unghiilor, la vârsta adultă.

Pentru că sunt prea multe condiții de îndeplinit și este destul de complicat să îi gătești acasă bichonului, cel mai indicat să alegi pentru el un tip de hrană care să se muleze perfect pe cerințele lui.

Tipuri de hrană recomandate pentru un bichon maltez

Având în vedere că bichonul este in câine de talie mică, care atinge la vârsta adultă cel mult 5 kg, hrana lui – uscată sau umedă – trebuie aleasă în funcție de acest criteriu. Producătorii serioși țin cont de cerințele câinilor, în funcție de talie, și concep tipuri de mâncare perfect echilibrate pentru a le satisface nevoile diferite. În plus, unii dintre ei au conceput mâncare specială pentru această rasă.

Hrană uscată

Royal Canin Maltese este este o hrană uscată special concepută pentru bichonul maltez adult, de peste 10 luni. Are o combinaţiei de arome care satisface gusturile celor mai pretenţioşi câini. Hrana are în compoziție trifosfat de sodiu, care neutralizează calciul din salivă și astfel previne formarea tartrului. 

De asemenea, conține un complex de vitamine, minerale şi acizi graşi care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii și a părului. Compoziția specială susține sănătatea sistemului digestiv și asigură nivelul optim de energie.

Punga cu hrana Royal Canin Maltese pe fond alb
Royal Canin Maltese, hrană uscată specială pentru bichonul maltez de peste 10 luni

Advance Dog Mini Adult este hrană superpremium completă și perfect echilibrată, concepută special pentru câinii de talie mică, prin compoziția sa fiind ideală pentru un bichon maltez. Conține proteine naturale ce ajută la menținerea sănătății intestinale. Ingredientele principale sunt puiul și orezul, surse excelente de proteine și carbohidrați ușor digerabili. 

De asemenea, are în compoziție acizi grași esențiali omega 3 și 6, care susțin sănătatea pielii și a părului și ingrediente speciale pentru menținerea masei musculare și prevenirea tartrului.

Punga cu hrana Advance Dog Mini Adult pe fond alb
Advance Dog Mini Adult, hrană uscată superpremium, perfect echilibrată pentru câinii de talie mică

Hills SP Canine Adult este o hrană umedă cu un nivel optim de proteine și grăsimi pentru un bichon maltez. Are o textură moale și fină și un gust de care va fi încântat. Este echilibrată perfect pentru a oferi cantitatea corespunzătoare de energie și pentru a susține greutatea corporală ideală la câinii adulți, cu vârsta între 1 și 6 ani.

Conserva cu hrana Hills SP Canine Adult pe fond alb
Hills SP Canine Adult, hrană umedă cu un nivel optim de proteine și grăsimi pentru un bichon maltez

Royal Canin Mini Adult este o hrană umedă recomandată câinilor adulți de talie mică, cu vârsta de peste 10 luni. Ajută la menținerea greutății optime a câinilor de talie mică, iar conținutul de L-carnitina stimulează metabolizarea grăsimilor, menținând în același timp un nivel energetic ridicat.

Este o hrană gustoasă, savurată de căței ca pe o delicatesă, datorită bucățelelor suculente de carne în sos. Această hrană poate fi servită ca atare sau în combinație cu hrană uscată. Unii câini de talie mică sunt recunoscuți că având un apetit capricios și, din acest motiv, hrana Royal Canin Mini Adult este formulată cu o serie nutrienți și substanțe care îmbunătățesc acceptarea hranei, pentru a face mesele mai apetisante chiar și pentru cei mai capricioși câini.

Această formulă specială conține o varietate de nutrienți care contribuie la susținerea sănătății pielii și a părului și este îmbogățită cu vitamine și acizi grași care ajută la păstrarea luciului și sănătății părului bichonului maltez.

Plic cu hrana Royal Canin Mini Adult pe fond alb
Royal Canin Mini Adult, hrană umedă pentru câini adulți de talie mică, care ajută la menținerea greutății optime

Alimentația puiului bichon maltez

Royal Canin Mini Puppy este o hrană umedă specială pentru puii de talie mică, cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 luni. Ajută la construirea mecanismelor naturale de apărare ale puiului, datorită complexului de antioxidanți și probioticelor.

Complexul de nutrienți din această hrană include proteine de calitate superioară, dar și ingrediente care susțin sănătatea digestivă și echilibrul florei intestinale.

Fiind un câine de talie mică, bichonul va crește destul de repede și, de aceea, are nevoie de mâncare cu aport energetic ridicat, care să-i susțină dezvoltarea sănătoasă pe măsură ce se dezvoltă și devine adult. Royal Canin Mini Puppy satisface necesarul de energie al puiului, asigurându-i toată forța și vitalitatea de care are nevoie.

Plic cu hrana Royal Canin Mini Puppy pe fond alb
Royal Canin Mini Puppy, hrană umedă specială pentru puii de talie mică, care ajută la construirea mecanismelor naturale de apărare ale cățelului

Advance Dog Mini Puppy este o hrană uscată superpremium perfect echilibrată pentru puii de talie mică, dar și pentru cățelele gestante.

Conține proteine naturale ce ajută la menținerea sănătății intestinale, proteine și carbohidrați ușor digerabili. De asemenea, este un tip de mâncare ce întărește imunitatea puiului. Compoziția specială susține sănătatea sistemului digestiv.

De asemenea, hrana conține un aport optim de calciu și fosfor, pentru o dezvoltare armonioasă și o creștere sănătoasă.

Punga cu hrana Advance Dog Mini Puppy pe fond alb
Advance Dog Mini Puppy, hrană uscată superpremium perfect echilibrată pentru puii de talie mică, cu aport optim de calciu și fosfor, pentru o dezvoltare armonioasă și o creștere sănătoasă

Cât trebuie să mănânce un bichon maltez

Bichonul maltez este un câine de talie mică, astfel că el va consuma o cantitate mică de mâncare. Totuși, ca orice câine, este pofticios și în permanență dispus să savureze gustări și recompense. Însă trebuie să eviți să i le oferi foarte des, pentru că lucrurile pot scăpa ușor de sub control, existând riscul obezității.

În medie, un bichon adult consumă în jur de 200 de calorii pe zi, care trebuie împărțite în două mese.

Un bichon în creștere, însă, care este foarte energic, are nevoie de 300 de calorii pe zi. În primele 6 luni, acestea trebuie împărţite în 3-4 mese pe zi, după care mesele trebuie rărite, iar la vârsta de 10 luni vor ajunge la 2 mese pe zi.

Sortimentele de hrană au pe ambalaj instrucțiuni foarte clare în privința cantităților, în funcție de greutatea animăluțului.

În concluzie, hrana pentru un bichon maltez trebuie să fie una de calitate, selectată cu atenție pentru a răspunde nevoilor speciale ale acestei rase.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply