fbpx
caine de talie mare cu blana scurta scurt gri
Câini, PetAdvice

NeuroVet vs. Epilease. Cum ajutăm câinele care suferă de epilepsie

Epilepsia este o afecțiune neurologică cronică care afectează destul de mulți câini. Este o boală cu care se vor confrunta pentru tot restul vieții, dar care poate fi ținută sub control cu tratamente speciale. NeuroVet și Epilease sunt două produse pentru controlul epilepsiei la câini, care îl vor ajuta pe animalul tău de companie să aibă o viață normală.

În articolul de față îți vom explica efectele și beneficiile pe care le au NeuroVet și Epilease, ce conțin și cum trebuie să le administrezi.

Ce este epilepsia

Epilepsia este una dintre cele mai întâlnite boli cronice la câini. Cauzează crize care se manifestă prin convulsii a căror frecvență poate fi redusă cu medicamente și suplimente specifice. În cele mai multe cazuri, epilepsia este o boală pe care câinii și stăpânii lor trebuie să o gestioneze pe tot parcursul vieții animalului.

Crizele apar atunci când creierul are o activitate mai intensă, provocată de situații de stres sau suprasolicitare, dar și emoții puternice. Atunci, câinele își schimbă brusc comportamentul și mișcările, pentru o perioadă scurtă de timp. După crize pot avea o stare de letargie timp de câteva minute, după care își revin. 

Boala este ereditară, poate apărea la toate rasele de câini, iar vârsta de debut a crizelor este cuprinsă între 1 și 5 ani. Totuși, ele pot să apară și la pui, dacă unul din părinți este epileptic.

Simptomele epilepsiei la câini

Diagnosticul de epilepsie este stabilit de medicul veterinar, care începe să analizeze această variantă în cazul în care câinele a avut cel puțin două crize convulsive într-un interval de 24 de ore.

Epilepsia canină este o zona de cercetare complexă în domeniul veterinar, dar este înțeleasă parțial, deocamdată. Mulți câini pot avea convulsii deoarece au o predispoziție genetică care îi determină să dezvolte epilepsie, în timp ce alți câini vor dezvolta epilepsie fără un motiv cunoscut și sunt și cazuri în care au convulsii epileptice din cauza unei probleme fizice în creier. 

Crizele epileptice seamănă foarte mult cu crizele convulsive de altă natură, însă se disting prin câteva caracteristici. În primul rând câinele își pierde controlul, cade brusc pe o parte laterală, iar picioarele sunt întinse și rigide. Apoi câinele își pierde cunoștința, capul se răsucește, iar buzele se contractă lăsând dantura la vedere. În tot acest timp are mișcări sacadate, iar musculatura este încordată.

De regulă, aceste episoade încep și se termină brusc, fără semne care să le anunțe. Crizele seamănă între ele și au o frecvență destul de mare.

Însă crizele pot fi și parțiale, fiind afectat un singur picior. În același timp, capul câinelui se va roti necontrolat, iar corpul se va încovoia într-o parte.

Este foarte important să identifici aceste semne și să îi spui veterinarului frecvența lor, în funcție de care va fi stabilit un tratament.

NeuroVet vs. Epilease. Ce produs alegem pentru a ajuta câinele bolnav de epilepsie

NeuroVet și Epilease sunt două suplimente care vin în sprijinul câinelui bolnav de epilepsie. În cele ce urmează îți vom spune care sunt efectele celor două produse.

NeuroVet aduce un aport esențial de antioxidanți și nutrienți specifici pentru câinii cu afecțiuni neurologice. Produsul conține aminoacizi, alături de grupul vitaminic B, indispensabile unei funcționari neurologice corecte. De asemenea, tabletele sprijină sinteza serotoninei și sinteza neurotransmițătorilor cum este dopamina.

Doua cutii cu NeuroVet pe fond alb
NeuroVet, supliment cu aport esențial de antioxidanți și nutrienți specifici pentru câinii cu afecțiuni neurologice, coadjuvant în tratarea epilepsiei

În plus, NeuroVet sprijină funcționarea optimă a creierului la animalele în vârstă și reduce îmbătrânirea celulelor cerebrale. Este un coadjuvant în tratarea epilepsiei, care poate fi recomandat doar de veterinar, împreună cu tratamentul de bază.

Epilease este un supliment nutritiv ce poate fi util în reducerea frecvenței, gravității sau duratei convulsiilor, îmbunătățind astfel  calitatea vieții câinelui epileptic.

Conține ca substanță activă bromura de potasiu, pe care veterinarul poate să o folosească pentru a ajuta la controlul convulsiilor.

Recipient cu Epilease pe fond alb
Epilease, supliment nutritiv pentru controlul convulsiilor la câinii cu epilepsie

Este un supliment benefic pentru câinii care prezintă un răspuns slab la fenobarbitonă, câini cu boli la ficat, toxicitate hepatică, ca rezultat al utilizării fenobarbitonicelor.

NeuroVet și Epilease pentru câinii și epilepsie vor fi administrate doar la recomandarea medicului veterinar, în dozajul stabilit de acesta. În funcție de vârsta și talia animalului, veterinarul va stabili o schemă de tratament, care poate fi ajustată în timp.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply