Sunt frumoase și delicate, cu o personalitate puternică și uneori capricioase, dar asta ne face să le iubim și mai mult. Pisicile sunt, alături de câini, animalele de companie pe care le preferă cei mai mulți oameni din toată lumea. Însă cei mai mulți noi posesori de pisici se descurcă mult mai ușor cu îngrijirea decât cu alegerea unui nume. Dacă ești în această situație, noi îți venim în ajutor cu cele mai populare nume de pisici în 2021. Topul a fost întocmit de către asociații ale iubitorilor de animale, în baza ultimelor preferințe exprimate de posesorii de feline.
În acest articol vei afla, pe lângă numele de pisici ale anului 2021 și câteva sfaturi legate de îngrijirea acestor animăluțe minunate.
Care sunt cele mai populare nume de pisici în 2021
Dacă te-ai decis să primești în casa ta o pisică, e timpul să îi alegi și un nume. Poate te încântă unul din numele populare în 2020, dar dacă vrei să ții pasul cu moda, noi îți oferim listele cu cele mai populare nume de pisici – fete și băieți – în 2021.
Nume de pisici fete
Iată care sunt primele 50 de poziții din topul numelor de pisici fete în 2021:
- Princess
- Missy
- Abby
- Yuki
- Cupcake
- Daenerys
- Tiffany
- Stella
- Ella
- Emma
- Alice
- NiuNiu
- Murphy
- Gatsby
- Lady
- Rosie
- Hazel
- Kitty
- Lola
- Callie
- Jasmine
- Daisy
- Sasha
- Gracie
- Bailey
- Sammy
- Molly
- Angel
- Mia
- Sophie
- Nala
- Lily
- Lucy
- Luna
- Bella
- Misty
- Sacha
- Puss
- Poppy
- Millie
- Sooty
- Alfie
- Sunshine
- Sweetie
- Tamsin
- Tiffany
- Tootsie
- Ursula
- Velvet
- Willa
Nume de pisici băieți
Primele 50 de poziții din topul numelor de pisici băieți în 2021:
- Patches
- Lulu
- Mittens
- Sebastian
- Orion
- Scout
- Sadie
- George
- Butters
- Cuddles
- Boots
- Sheba
- Whiskers
- Gypsy
- Penny
- Cooper
- Harley
- Sam
- Garfield
- Tucker
- Bandit
- Candy
- Ziggy
- Socks
- Rusty
- Batman
- Harry
- Duncan
- Raven
- Caesar
- Leon
- Pepper
- Buddy
- Lucky
- Leo
- Oscar
- Peanut
- Cleo
- Ruby
- Toby
- Simon
- Loki
- Biscuit
- Jasper
- Gizmo
- Tiger
- Romeo
- Willow
- Felix
- Shadow
Trucuri de îngrijire a pisicilor
După ce ai ales un nume pentru noua ta felină, este cazul să te pui la punct cu câteva informații legate de îngrijirea ei, pentru că starea de sănătate a animalului de companie depinde foarte mult de câțiva pași importanți care trebuie făcuți încă din primele zile în care intră în familia ta. Astfel, trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să o hrănești corect, iar noi îți vom spune când și cum trebuie făcute.
Deparazitarea internă este primul lucru care trebuie făcut atunci când pisica – pui sau adult – intră în familia ta. Este importantă pentru sănătatea felinei, dar și pentru sănătatea ta, pentru că există și boli provocate de paraziții interni (viermi) care pot fi transmise la om.
De regulă, puii sunt foarte expuși paraziților interni din cauza imunității scăzute, dar pot fi infestați cu viermi intestinali și prin laptele matern, chiar dacă nu ies afară.
Deparazitarea internă se face cu soluții de tip spot-on sau cu tablete masticabile și este bine să consulți veterinarul, care îți va recomanda cea mai bună soluție în funcție de vârsta pisicii și de ceea ce constată în urma consultației.
Bravecto Plus Spot On Cat, de exemplu, este o pipetă antiparazitară pentru pisicile cu sau în pericol de infestări parazitare mixte (interne și externe) cu căpușe și purici, nematode gastrointestinale sau viermi cardiaci.
Puricii, căpușele și păduchii – paraziți externi – le provoacă felinelor disconfort, dar și probleme de sănătate, pentru că aceștia se hrănesc cu sângele lor și le pot transmite astfel diverse boli. Așadar, deparazitarea externă este absolut necesară, mai ales dacă pisica a ieșit afară. Însă, trebuie să știi că felinele sunt destul de vulnerabile la paraziți externi chiar și dacă nu părăsesc apartamentul, pentru că aceștia pot fi aduși acasă chiar de tine, pe talpa pantofului.
Prin urmare, deparazitarea externă trebuie făcută periodic, pentru a fi evitate neplăcerile. Există diverse tipuri de antiparazitare externe – pipetă, zgardă, spray – iar tu poți să alegi ce consideri că este mai comod sau mai avantajos.
Pipeta antiparazitară este poate cea mai comodă soluție, care îi oferă pisicii o protecție îndelungată. Spre exemplu, pipeta Bravecto este eficientă pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare.
Vaccinarea este foarte importantă pentru sănătatea pisicii, pentru că o protejează de boli infecțioase cum ar fi panleucopenie, caliciviroza și rinotraheita infectioasa. Primul vaccin se face în jurul vârstei de 8 săptămâni, apoi, după aproximativ 1 lună, se face rapelul, pentru o imunizare eficientă. Vaccinarea pisicii se va face anual.
Alimentația corectă a pisicii este strâns legată de o stare bună de sănătate. Este complet greșit să îți hrănești pisica cu lapte, pentru că este un aliment pe care ea îl digeră foarte greu și îi poate provoca probleme gastrice. Veterinarii recomandă să îi oferi felinei hrană special concepută pentru ea, care conține toți nutrienții de care are nevoie. Mâncarea făcută de tine, în casă, poate fi o dovadă în plus de iubire, însă îi poate provoca dezechilibre majore.
De asemenea, este recomandat să îi dai pisicii hrană în funcție de vârsta pe care o are, pentru că nevoile nutriționale sunt diferite. Spre exemplu, puii au nevoie de formule speciale care să le fortifice sistemul imunitar. Hills SP Feline Kitten este un tip de aliment pentru pisicile de până la un an, care susține imunitate și care conține acid docosahexaenoic din ulei de pește, pentru o dezvoltare sănătoasă a creierului și a ochilor.
Un pui de pisică va primi până la patru mese pe zi, până la vârsta de un an, iar o pisică adultă va fi hrănită de două ori pe zi. Este important să respecți cantitățile recomandate de veterinar sau indicațiile de pe ambalajul hranei, pentru că pisica îți dă impresia că este mereu înfometată, întrucât îți cere în permanență de mâncare, dar ea este doar pofticioasă și asta o face să fie expusă la obezitate.
În ceea ce privește toaleta, felinele sunt foarte conștiincioase în această privință, însă baia la pisică este necesară în unele situații. Spre exemplu, pisicile cu blana lungă vor avea ceva dificultăți în a-și păstra igiena dorită și de aceea este necesar să intervii tu din când în când, folosind șampoane speciale.
Șamponul Champ Richer este special creat pentru pisicile cu blana lungă. Hidratează pielea și catifelează blana, care va deveni foarte ușor de pieptănat.
La pisicile cu blană scurtă sau medie baia poate fi făcută de două ori pe an, iar la cele cu blană lungă operațiunea va fi făcută ceva mai des.
Sperăm că lista cu nume pentru pisici în 2021 te va ajuta să iei o decizie, dacă te-ai hotărât să îți mărești familia cu un animal de companie. În a doua parte a articolului ți-am făcut o sinteză cu cele mai importante aspecte care țin de îngrijirea pisicii, astfel încât să se bucure de dragoste în casa ta, dar și de o sănătate de fier.
Foto: The Pet Club, Pexels
No Comments