fbpx
Cele mai populare nume de câini în 2021
Câini, PetAdvice

Cele mai populare nume de câini în 2021

Un câine este un animal de companie ideal și îți va deveni cel mai bun prieten la scurt timp după ce va intra în casa ta. Câinele este loial și recunoscător pentru cel mai mic gest de atenție, îți întoarce înzecit dragostea pe care i-o oferi, ca să enumerăm doar câteva din nenumăratele motive pentru care este ales de atât de mulți oameni. Anul abia a început și este momentul în care cei mai mulți dintre noi luăm decizii și facem schimbări schimbări. Este și cel mai bun moment să îți iei un cățeluș, dacă ai cochetat cu această idee în ultima perioadă. Dacă ai ajuns în acest punct, este momentul să alegi un nume pentru noul membru al familiei. Îți trebuie un nume actual și cu rezonanță și de aceea ți-am pregătit un top al numelor de câini în 2021.

Care sunt cele mai populare nume de câini în 2021

Iubitorii de câini sunt foarte preocupați de această problemă și în fiecare an se fac statistici și topuri în funcție de ultimele preferințe exprimate. Asociațiile chinologice centralizează toate informațiile adunate de veterinari sau pet shop-uri și astfel se fac topurile cu cele mai populare nume de câini – fete și băieți.

În continuare îți redăm topurile de anul acesta, însă poate îți place pentru cățelul tău un nume care a fost la modă în 2020.

Nume de cățele

Iată care sunt cele mai populare nume de cățele în 2021:

  1. Luna
  2. Abby
  3. Nancy
  4. Allie
  5. Betty
  6. Lola
  7. Gracie
  8. Hailey
  9. Amber
  10.  Allie
  11.  Ruby
  12.  Sonia
  13.  Zoe
  14.  Cathy
  15.  Rose
  16.  Winnie
  17.  Olivia
  18.  Chloe
  19.  Daisy
  20.  Elsa
  21.  Fiona
  22.  Eva
  23.  Lilya
  24.  Cona
  25.  Elly
  26.  Salley
  27.  Violet
  28.  Molly
  29.  Emma
  30.  Tracy
  31.  Novia
  32.  Flora
  33.  May
  34.  Jesse
  35.  Doris
  36.  Ann
  37.  Mavis
  38.  Zona
  39.  Teresa
  40.  Cora
  41.  Lillian
  42.  Joanne
  43.  Jocelyn
  44.  Jo
  45.  Honey
  46.  Norma
  47.  Vicky
  48.  Freda
  49.  Susie
  50.  Irene

Nume de câini

Cele mai populare nume de câini în 2021:

  1. Benji
  2. Duke
  3. Leo
  4. Toby
  5. Oscar
  6. Scott
  7. Max
  8. Ham
  9. Lazy
  10.  Woody
  11.  Cako
  12.  Neon
  13.  Milky
  14.  Bam
  15.  Woof
  16.  Forest
  17.  Fion
  18.  Cookies
  19.  Pam
  20.  Oline
  21.  Nim
  22.  Tucker
  23.  Teddy
  24.  Jax
  25.  Blue
  26.  Sky
  27.  Kob
  28.  Ollie
  29.  Finn
  30.  Dill
  31.  Bing
  32.  Fox
  33.  Kay
  34.  Darren
  35.  Bruno
  36.  Walter
  37.  Ives
  38.  York
  39.  Maud
  40.  Earl
  41.  Alvis
  42.  Beau
  43.  Dawn
  44.  Ryan
  45.  Blake
  46.  Iris
  47.  Adam
  48.  Will
  49.  Devin
  50.  Lyndon

Trucuri de îngrijire a câinilor

Sperăm să te-am ajutat să iei o decizie în privința numelui și în continuare îți vom oferi câteva informații și mai importante legate de îngrijirea câinilor – pui sau adulți – pe care este necesar să le ai mai ales dacă ești de curând în compania unui simpatic patruped blănos. Pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă în familia ta, trebuie să parcurgi câteva etape esențiale: trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să-l hrănești corect.

Iată ce trebuie să faci în primele zile în care cățelul le petrece la tine în casă.

Deparazitatea internă și externă

Fie că noul tău animal tău de companie este pui sau adult, cel mai probabil va avea nevoie de o deparazitare internă, iar acest lucru îl stabilești cu certitudine după o vizită la veterinar, care va determina și metoda prin care se va realiza. 

Câinii, dar în special puii, sunt vulnerabili la paraziții interni pe care îi pot lua de afară, din pământul pe care îl adulmecă sau de la partenerii de joacă. De asemenea, puii pot „moșteni” paraziți interni de la mamă. Pentru liniștea ta, în primele zile poți să-i administrezi preventiv un antiparazitar intern, până să apară semnele clare ale unei infestări. Astfel te asiguri că este protejat în fața unor complicații care, la vârste fragede, îi pot pune în pericol viața.

Procox este o suspensie orală antiparazitară care poate fi administrată preventiv, fiind ideală tocmai pentru situația în care câinele abia a ajuns la tine.

Sticluta si cutie de Procox pe fond alb
Procox Suspensie Orală, soluția ideală pentru prevenirea și tratarea paraziților interni la câine

Dacă noul tău animal de companie face diaree, pierde din greutate, are vărsături, abdomen balonat și dă semne de oboseală, cel mai probabil este infestat cu paraziți interni și va trebui să te adresezi veterinarului, care va stabili un tratament specific.

Pentru că sunt scoși afară, la joacă sau plimbare, cel puțin o dată pe zi, câinii sunt expuși la paraziții externi – purici, căpușe, păduchi – pe care îi pot lua din vegetație sau de la partenerii de joacă. Prin urmare, au nevoie periodic de deparazitare externă. Există mai multe metode prin care poate fi realizată și amintim aici de pipeta antiparazitară, zgardă, comprimate sau spray. Pentru un cățel zgarda, de exemplu Foresto, rămâne cea mai practică metodă, care îi oferă protecție o perioadă mai îndelungată – și 4-5 luni – timp în care tu vei sta fără nicio grijă. 

Zgarda deparazitara Foresto pentru caini si pisici, in cutie, pe fundal alb
Zgarza deparazitară de la Foresto pentru câini și pisici are o eficacitate de până la 32 de săptămâni

Vaccinarea

Fiecare pui de cățel urmează o schemă de vaccinare stabilită de veterinar pentru prevenirea bolilor infecțioase. Vaccinarea începe în a doua lună de viață. Un pui va primi obligatoriu vaccinuri pentru prevenirea jigodiei, hepatitei, parvovirozei, leptospirozei – boli infecțioase – și opțional pentru prevenirea rabiei și tusei de canisă.

Vaccinarea are nivelul maxim de eficiență dacă este urmată de rapeluri anuale.

Alimentația corectă a unui câine

Cei mai mulți posesori de căței cedează privirilor rugătoare ale acestora și le oferă recompense alimentare sau din mâncarea lor, însă aceste obiceiuri sunt extrem de dăunătoare pentru ei. Un câine poate fi hrănit, într-adevăr, și cu alimentele pe care le consumăm noi, dar în proporții diferite. De asemenea, există alimente care nouă ne fac bine, iar lor le dăunează.

Calea cea mai sigură și cea mai sănătoasă este să le oferi hrană special concepută pentru câini. Producătorii au creat alimente speciale în funcție de vârstă, de gabarit și chiar în funcție de rasă, având în vedere faptul că anumite rase au nevoi nutriționale diferite față de un alt câine de aceeași talie.

Spre exemplu, un câine husky mănâncă mai puțin în comparație cu alte rase de aceeași talie, chiar dacă sunt hiperactivi și predispuși la efort sporit. Există tipuri de mâncare ce au în vedere toate aceste aspecte.

Bulldogul francez este un câine musculos, dar articulațiile sale sunt sensibile și au nevoie de extra protecție. Hrana special concepută pentru el are în vedere acest aspect. Royal Canin French Bulldog este o hrană uscată special adaptată nevoilor nutriționale ale bulldogilor francezi, sprijină întreținerea masei musculare și conține L-carnitină ce stimulează arderea grăsimilor.

Punga cu hrana uscata Royal Canin French Bulldog pe fond alb
Royal Canin French Bulldog, hrană special concepută pentru bulldogii francezi, care sprijină întreținerea masei musculare

Trebuie să mai știi că un pui, după înțărcare, trebuie hrănit mai des – între 4 și 6 mese pe zi, numărul fiind scăzut treptat, pe măsură ce crește. Un adult va fi hrănit de două ori pe zi.

Alte trucuri de îngrijire a câinilor

Un câine trebuie spălat mai des decât o pisică, pentru că el acordă mai puțină atenție igienei sale. Totuși, veterinarii spun că acestea trebuie făcute cu măsură, o dată la 2-3 luni, dacă animalul tău de companie are blana lungă și mai rar, dacă are blana scurtă.

Însă, dacă se murdărește, baia poate fi făcută mai des. Trebuie însă să ai grijă să-i protejezi ochii și urechile. De asemenea, folosește șampoane speciale pentru câini, mai cu seamă că producătorii care se respectă au creat șampoane speciale în funcție de lungimea blănii și chiar a culorii pe care o are. Spre exemplu, pentru cățeii cu blană albă Champ Richer a creat acest produs.

Recipient si cutie cu sampon Champ Richer pe fond alb
Șampon Champ Richer, pentru câini cu blană albă, care hidratează pielea și catifelează blana, care va deveni foarte ușor de pieptănat

Ai văzut care sunt numele pentru câini la modă în 2021 și care sunt cele mai importante trucuri de îngrijire. Sperăm că aceste informații te-au ajutat să te decizi să-ți aduci acasă cățelul la care visai.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply