fbpx
doua pisici pe un scaun cu patura gri
PetAdvice, Pisici

Cele mai populare nume de pisici în 2020

Pisica este un animal antistres, spun psihologii, copiii le adoră, iar adulții sunt încântați de prezența lor delicată și jucăușă. Prin urmare, este de înțeles de ce tot mai multe persoane aleg o pisică drept animal de companie. Însă, oricât de pregătite ar fi pentru „mărirea familiei”, alegerea numelui pentru pisici în 2020 pare o misiune dificilă. 

Pisicile au multă personalitate și este important să aibă nume potrivite. În același timp, numele trebuie să fie pe placul tău, dar și „la modă”, pentru că numele care au fost populare în 2019 par acum depășite 🙂

Dacă ești viitor părinte de pisică și ești în căutarea inspirației pentru numele felinei tale noi îți sărim în ajutor cu cele mai populare nume de pisici în 2020. De asemenea, poți citi și sfaturi de îngrijire și alimentație pentru noul membru al familiei, dacă optezi pentru un pui. 

Care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020

Pentru a stabili cât mai exact care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020, am consultat o varietate de surse, pornind de la asociații ale posesorilor de feline care țin evidența pisicilor cu pedigree din toată lumea, până la bazele de date adunate de site-urile pentru iubitori de pisici. Astfel, am întocmit două liste cu câte 50 de nume pentru pisici și motănei.

Nume de pisici fete

Iată cele 50 de nume pentru pisici populare în 2020:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Lily
 4. Lucy
 5. Kitty
 6. Callie
 7. Nala
 8. Zoe
 9. Chloe
 10. Sophie
 11. Daisy
 12. Stella
 13.  Cleo
 14. Lola
 15. Gracie
 16. Mia
 17. Molly
 18. Penny
 19. Willow
 20. Olive
 21. Kiki
 22. Pepper
 23. Princess
 24. Rosie
 25. Ellie
 26. Maggie
 27. Coco
 28. Piper
 29. Lulu
 30. Sadie
 31. Izzy
 32. Ginger
 33. Abby
 34. Sasha
 35. Pumpkin
 36. Ruby
 37. Shadow
 38. Phoebe
 39. Millie
 40. Roxy
 41. Minnie
 42. Baby
 43. Fiona
 44. Jasmine
 45. Penelope
 46. Sassy
 47. Charlie
 48. Oreo
 49. Mittens
 50. Boo

Nume de pisici băieți 

Lista cu cele 50 de nume de motănei populare în 2020:

 1. Oliver
 2. Leo
 3. Milo
 4. Charlie
 5. Max
 6. Jack
 7. Simba
 8. Loki
 9. Oscar
 10. Jasper
 11. Buddy
 12. Tiger
 13. Toby
 14. George
 15. Smokey
 16. Simon
 17. Tigger
 18. Ollie
 19. Louie
 20. Felix
 21. Dexter
 22. Shadow
 23. Finn
 24. Henry
 25. Kitty
 26. Oreo
 27. Gus
 28. Binx
 29. Winston
 30. Sam
 31. Rocky
 32. Gizmo
 33. Sammy
 34. Jax
 35. Sebastian
 36. Blu
 37. Theo
 38. Salem
 39. Chester
 40. Lucky
 41. Frankie
 42. Boots
 43. Cooper
 44. Thor
 45. Bear
 46. Romeo
 47. Teddy
 48. Bandit
 49. Ziggy
 50. Apollo

Un nou membru în familie? Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea puilor de pisică

Dacă te-am ajutat să iei o decizie în privința numelui suntem extrem de mulțumiți și îți spunem că este timpul să te pregătești pentru momentul în care pisicuța va ajunge acasă. Este necesar să parcurgi câteva etape esențiale pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă. Astfel, trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să o hrănești corect.

Iată ce trebuie să faci în primele zile ale puiului în noua lui casă.

Deparazitarea internă 

Deparazitarea internă a pisicilor este necesară pentru o viață sănătoasă, pentru că o serie de afecțiuni grave întâlnite la feline sunt provocate de paraziții interni. Puii sunt vulnerabili în fața acestei probleme din cauza imunității scăzute. În plus, pot fi infestați cu viermi intestinali imediat după naștere, chiar dacă nu au ieșit afară, prin laptele matern. Viermii lați și cei rotunzi sunt cei mai frecvenți paraziți intestinali la pisici. Aceștia pot fi periculoși și pentru sănătatea oamenilor, pentru că se transmit.

Pisicuțele se pot deparazita începând cu a doua săptămână de viață, după ce au fost examinate de medicul veterinar care va determina dacă și cu ce fel de parazit intestinal sunt infestate. Tot veterinarul stabilește schema de tratament.

Deparazitarea internă a pisicilor se poate face cu soluții de tip spot on sau cu tablete masticabile. Tabletele Milbemax sunt recomandate pentru puii de pisică care au împlinit 6 săptămâni sau cântăresc 0,5 kilograme.

Cutie cu tablete Milbemax pe fond alb
Tablete Milbemax pentru deparazitarea internă a puilor de pisică de cel puțin 6 săptămâni sau 0,5 kg

Tratamentul cu Milbemax este indicat în cazul infecțiilor mixte provocate de cestode și nematode (viermi lați și rotunzi). Milbemax pentru pisici sub 2 kilograme se administrează în doză unică, pe cale orală. Poate fi administrat direct sau împreună cu o cantitate de hrană. 

Deparazitarea externă 

Paraziții externi – puricii, căpușele și păduchii – sunt extrem de periculoși pentru puii de pisică. În cazul infestațiilor masive, viața lor este pusă în pericol prin faptul că paraziții sug o mare cantitate de sânge și provoacă anemia. O pisicuță poate avea purici chiar dacă nu a ieșit din casă, fiind transferați de mamă sau chiar de stăpân, care i-ar fi putut aduce de afară pe haine sau pe talpa pantofilor. 

Având în vedere riscurile, deparazitarea externă regulată a puilor de pisică este mai mult decât recomandată. Există o serie de tipuri de produse de deparazitare externă speciale pentru pui.

Pipeta antiparazitară Broadline este recomandată în cazul pisicilor de până la 2,5 kilograme. Elimină puricii în 24 de ore de la aplicare și oferă protecţie împotriva unei noi infestaţii cel puţin o lună. Căpușele sunt ucise în 48 de ore de la aplicare, pipeta oferind protecție de cel puțin 3 săptămâni împotriva acestora. 

Cutie cu pipeta antiparazitara Broadline pe fond alb
Pipeta antiparazitară Broadline elimină puricii în 24 de ore după aplicare, iar căpușele în 48 de ore. Produs recomandat și în tratamentul paraziților interni

De asemenea, pipeta antiparazitară Broadline este recomandată și în tratamentul paraziților interni.

Deparazitarea externă se poate face foarte ușor cu o zgardă specială. Spre exemplu, zgarda antiparazitară Foresto S este eficientă împotriva puricilor și căpușelor la pisicile de maximum 8 kilograme, începând cu vârsta de 10 săptămâni. Zgarda Foresto este o soluție inovativă de protecție, fiind primul tratament ce oferă protecție de până la 8 luni.

Cutie cu zgarda antiparazitară Foresto pe fond alb
Zgarda antiparazitară Foresto S este eficientă împotriva puricilor și căpușelor timp de 8 luni

Zgarda este eficientă și în cazul câinilor de talie mică și a puilor acestora.

Deparazitarea externă se poate face și cu un spray special. Frontline se poate administra după ce pisica a împlinit două zile.

Spray antiparazitar Frontline pe fond alb
Spray antiparazitar Frontline recomandat pentru deparazitarea externă a puilor de pisică de cel puțin 2 zile

Acest produs poate fi utilizat și pentru tratarea dermatitei alergice produse de purici.

Primele vaccinuri

Vaccinarea este esențială dacă vrei să ai o pisică sănătoasă. Primul vaccin, pentru prevenirea principalelor boli infecțioase ale pisicilor – panleucopenie, caliciviroza, rinotraheita infectioasa – se face în jurul vârstei de 8 săptămâni. Imunizarea este mai eficientă dacă se administrează și a doua doză de vaccin după cel puțin 3 săptămâni. Ulterior vaccinarea se va face anual. 

Alimentația puiului de pisică 

Alimentația corectă încă din primele zile de viață ale puiului de pisică este esențială pentru o viață sănătoasă. În primele săptămâni de viaţă ar trebui să fie alăptat, dar dacă pisicuța a venit în familia ta în această perioadă și este departe de mamă, poate fi hrănită cu un înlocuitor de lapte matern, cu ajutorul unui biberon special. Laptele praf Milk Can Stanvet este o formulă ce conține proteine, vitamine și oligoelemente. 

cutie cu lapte praf milk can Stanvet si biberon pe fond alb
Laptele praf Milk Can Stanvet, o formulă ce conține proteine, vitamine și oligoelemente cu care pisicuțele pot fi hrănite încă din prima zi de viață 

Este un aliment cu care puiul poate fi hrănit încă din prima zi de viață.

De la vârsta de 6-7 săptămâni, în alimentația pisicuței poate fi introdusă treptat hrana umedă și uscată adecvată vârstei.

Hrana umedă Hills SP Feline Kitten este recomandată de la înțărcare până la vârsta de 1 an.

Plic cu hrana umeda Hills Kitten pe fond alb
Hrană umedă Hills SP Feline Kitten, pentru alimentația corectă a pisicilor cu vârsta de până la un an

De la vârsta de 4 luni poți introduce în alimentația pisicuței tale hrana uscată Royal Canin Kitten, ce conține o combinație excelentă de ingrediente care va ajuta mica felină să-și dezvolte propriul sistem imunitar.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Kitten pe fond alb
Hrană uscată Royal Canin Kitten, ideală pentru consolidarea sistemului imunitar al puilor de pisică

Astfel, după ce alegi numele pentru pisicuța ta, este foarte important să ții cont de aceste detalii legate de sănătatea și alimentația ei. În acest fel, va avea o viață fericită în familia ta și va fi o încântare să o ai în preajmă.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply