fbpx
doua pisici pe un scaun cu patura gri
PetAdvice, Pisici

Cele mai populare nume de pisici în 2020

Pisica este un animal antistres, spun psihologii, copiii le adoră, iar adulții sunt încântați de prezența lor delicată și jucăușă. Prin urmare, este de înțeles de ce tot mai multe persoane aleg o pisică drept animal de companie. Însă, oricât de pregătite ar fi pentru „mărirea familiei”, alegerea numelui pentru pisici în 2020 pare o misiune dificilă. 

Pisicile au multă personalitate și este important să aibă nume potrivite. În același timp, numele trebuie să fie pe placul tău, dar și „la modă”, pentru că numele care au fost populare în 2019 par acum depășite 🙂

Dacă ești viitor părinte de pisică și ești în căutarea inspirației pentru numele felinei tale noi îți sărim în ajutor cu cele mai populare nume de pisici în 2020. De asemenea, poți citi și sfaturi de îngrijire și alimentație pentru noul membru al familiei, dacă optezi pentru un pui. 

Care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020

Pentru a stabili cât mai exact care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020, am consultat o varietate de surse, pornind de la asociații ale posesorilor de feline care țin evidența pisicilor cu pedigree din toată lumea, până la bazele de date adunate de site-urile pentru iubitori de pisici. Astfel, am întocmit două liste cu câte 50 de nume pentru pisici și motănei.

Nume de pisici fete

Iată cele 50 de nume pentru pisici populare în 2020:

  1. Luna
  2. Bella
  3. Lily
  4. Lucy
  5. Kitty
  6. Callie
  7. Nala
  8. Zoe
  9. Chloe
  10. Sophie
  11. Daisy
  12. Stella
  13.  Cleo
  14. Lola
  15. Gracie
  16. Mia
  17. Molly
  18. Penny
  19. Willow
  20. Olive
  21. Kiki
  22. Pepper
  23. Princess
  24. Rosie
  25. Ellie
  26. Maggie
  27. Coco
  28. Piper
  29. Lulu
  30. Sadie
  31. Izzy
  32. Ginger
  33. Abby
  34. Sasha
  35. Pumpkin
  36. Ruby
  37. Shadow
  38. Phoebe
  39. Millie
  40. Roxy
  41. Minnie
  42. Baby
  43. Fiona
  44. Jasmine
  45. Penelope
  46. Sassy
  47. Charlie
  48. Oreo
  49. Mittens
  50. Boo

Nume de pisici băieți 

Lista cu cele 50 de nume de motănei populare în 2020:

  1. Oliver
  2. Leo
  3. Milo
  4. Charlie
  5. Max
  6. Jack
  7. Simba
  8. Loki
  9. Oscar
  10. Jasper
  11. Buddy
  12. Tiger
  13. Toby
  14. George
  15. Smokey
  16. Simon
  17. Tigger
  18. Ollie
  19. Louie
  20. Felix
  21. Dexter
  22. Shadow
  23. Finn
  24. Henry
  25. Kitty
  26. Oreo
  27. Gus
  28. Binx
  29. Winston
  30. Sam
  31. Rocky
  32. Gizmo
  33. Sammy
  34. Jax
  35. Sebastian
  36. Blu
  37. Theo
  38. Salem
  39. Chester
  40. Lucky
  41. Frankie
  42. Boots
  43. Cooper
  44. Thor
  45. Bear
  46. Romeo
  47. Teddy
  48. Bandit
  49. Ziggy
  50. Apollo

Un nou membru în familie? Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea puilor de pisică

Dacă te-am ajutat să iei o decizie în privința numelui suntem extrem de mulțumiți și îți spunem că este timpul să te pregătești pentru momentul în care pisicuța va ajunge acasă. Este necesar să parcurgi câteva etape esențiale pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă. Astfel, trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să o hrănești corect.

Iată ce trebuie să faci în primele zile ale puiului în noua lui casă.

Deparazitarea internă 

Deparazitarea internă a pisicilor este necesară pentru o viață sănătoasă, pentru că o serie de afecțiuni grave întâlnite la feline sunt provocate de paraziții interni. Puii sunt vulnerabili în fața acestei probleme din cauza imunității scăzute. În plus, pot fi infestați cu viermi intestinali imediat după naștere, chiar dacă nu au ieșit afară, prin laptele matern. Viermii lați și cei rotunzi sunt cei mai frecvenți paraziți intestinali la pisici. Aceștia pot fi periculoși și pentru sănătatea oamenilor, pentru că se transmit.

Pisicuțele se pot deparazita începând cu a doua săptămână de viață, după ce au fost examinate de medicul veterinar care va determina dacă și cu ce fel de parazit intestinal sunt infestate. Tot veterinarul stabilește schema de tratament.

Deparazitarea internă a pisicilor se poate face cu soluții de tip spot on sau cu tablete masticabile. Tabletele Milbemax sunt recomandate pentru puii de pisică care au împlinit 6 săptămâni sau cântăresc 0,5 kilograme.

Cutie cu tablete Milbemax pe fond alb
Tablete Milbemax pentru deparazitarea internă a puilor de pisică de cel puțin 6 săptămâni sau 0,5 kg

Tratamentul cu Milbemax este indicat în cazul infecțiilor mixte provocate de cestode și nematode (viermi lați și rotunzi). Milbemax pentru pisici sub 2 kilograme se administrează în doză unică, pe cale orală. Poate fi administrat direct sau împreună cu o cantitate de hrană. 

Deparazitarea externă 

Paraziții externi – puricii, căpușele și păduchii – sunt extrem de periculoși pentru puii de pisică. În cazul infestațiilor masive, viața lor este pusă în pericol prin faptul că paraziții sug o mare cantitate de sânge și provoacă anemia. O pisicuță poate avea purici chiar dacă nu a ieșit din casă, fiind transferați de mamă sau chiar de stăpân, care i-ar fi putut aduce de afară pe haine sau pe talpa pantofilor. 

Având în vedere riscurile, deparazitarea externă regulată a puilor de pisică este mai mult decât recomandată. Există o serie de tipuri de produse de deparazitare externă speciale pentru pui.

Pipeta antiparazitară Broadline este recomandată în cazul pisicilor de până la 2,5 kilograme. Elimină puricii în 24 de ore de la aplicare și oferă protecţie împotriva unei noi infestaţii cel puţin o lună. Căpușele sunt ucise în 48 de ore de la aplicare, pipeta oferind protecție de cel puțin 3 săptămâni împotriva acestora. 

Cutie cu pipeta antiparazitara Broadline pe fond alb
Pipeta antiparazitară Broadline elimină puricii în 24 de ore după aplicare, iar căpușele în 48 de ore. Produs recomandat și în tratamentul paraziților interni

De asemenea, pipeta antiparazitară Broadline este recomandată și în tratamentul paraziților interni.

Deparazitarea externă se poate face foarte ușor cu o zgardă specială. Spre exemplu, zgarda antiparazitară Foresto S este eficientă împotriva puricilor și căpușelor la pisicile de maximum 8 kilograme, începând cu vârsta de 10 săptămâni. Zgarda Foresto este o soluție inovativă de protecție, fiind primul tratament ce oferă protecție de până la 8 luni.

Cutie cu zgarda antiparazitară Foresto pe fond alb
Zgarda antiparazitară Foresto S este eficientă împotriva puricilor și căpușelor timp de 8 luni

Zgarda este eficientă și în cazul câinilor de talie mică și a puilor acestora.

Deparazitarea externă se poate face și cu un spray special. Frontline se poate administra după ce pisica a împlinit două zile.

Spray antiparazitar Frontline pe fond alb
Spray antiparazitar Frontline recomandat pentru deparazitarea externă a puilor de pisică de cel puțin 2 zile

Acest produs poate fi utilizat și pentru tratarea dermatitei alergice produse de purici.

Primele vaccinuri

Vaccinarea este esențială dacă vrei să ai o pisică sănătoasă. Primul vaccin, pentru prevenirea principalelor boli infecțioase ale pisicilor – panleucopenie, caliciviroza, rinotraheita infectioasa – se face în jurul vârstei de 8 săptămâni. Imunizarea este mai eficientă dacă se administrează și a doua doză de vaccin după cel puțin 3 săptămâni. Ulterior vaccinarea se va face anual. 

Alimentația puiului de pisică 

Alimentația corectă încă din primele zile de viață ale puiului de pisică este esențială pentru o viață sănătoasă. În primele săptămâni de viaţă ar trebui să fie alăptat, dar dacă pisicuța a venit în familia ta în această perioadă și este departe de mamă, poate fi hrănită cu un înlocuitor de lapte matern, cu ajutorul unui biberon special. Laptele praf Milk Can Stanvet este o formulă ce conține proteine, vitamine și oligoelemente. 

cutie cu lapte praf milk can Stanvet si biberon pe fond alb
Laptele praf Milk Can Stanvet, o formulă ce conține proteine, vitamine și oligoelemente cu care pisicuțele pot fi hrănite încă din prima zi de viață 

Este un aliment cu care puiul poate fi hrănit încă din prima zi de viață.

De la vârsta de 6-7 săptămâni, în alimentația pisicuței poate fi introdusă treptat hrana umedă și uscată adecvată vârstei.

Hrana umedă Hills SP Feline Kitten este recomandată de la înțărcare până la vârsta de 1 an.

Plic cu hrana umeda Hills Kitten pe fond alb
Hrană umedă Hills SP Feline Kitten, pentru alimentația corectă a pisicilor cu vârsta de până la un an

De la vârsta de 4 luni poți introduce în alimentația pisicuței tale hrana uscată Royal Canin Kitten, ce conține o combinație excelentă de ingrediente care va ajuta mica felină să-și dezvolte propriul sistem imunitar.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Kitten pe fond alb
Hrană uscată Royal Canin Kitten, ideală pentru consolidarea sistemului imunitar al puilor de pisică

Astfel, după ce alegi numele pentru pisicuța ta, este foarte important să ții cont de aceste detalii legate de sănătatea și alimentația ei. În acest fel, va avea o viață fericită în familia ta și va fi o încântare să o ai în preajmă.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply