fbpx
Caine husky plimbat de stapana lui in natura
Câini, PetAdvice

Ce mănâncă un câine husky. Hrana potrivită la orice vârstă

Husky este un cățel minunat la orice vârstă. Este foarte jucăuș și iubitor, iar aceste calități îl transformă într-un animal de companie ideal. Este și foarte activ, pentru că el, la origine, este un câine de lucru, iar din acest motiv are cerințe speciale de dietă, așa că va trebui să acorzi atenție la ce mănâncă câinele tău husky. Atunci când crești un husky, este important să iei în considerare obiceiurile lui alimentare, tipul de dietă, programul de hrănire și cantitatea de mâncare pe care ar trebui să o consume.

Ce trebuie să conțină hrana pentru câinii husky

Un câine husky mănâncă mai puțin în comparație cu alte rase de aceeași talie, chiar dacă sunt hiperactivi și predispuși la efort sporit. Sistemul lor digestiv s-a adaptat pentru o sintetizare foarte bună a substanțelor nutritive conținute de hrana zilnică, așa că grija ta va trebui să fie în direcția calității alimentației și mai puțin pe cantitate. 

Astfel, îți recomandăm să alegi tipuri de hrană cu adaos nutritiv, în care ingredientul principal să fie carnea și să conțină destule vitamine și proteine care să îi dezvolte sistemului osos și musculatura, elemente anatomice dominante la un câine husky.

Trebuie să acorzi importanță tipului de alimentație și pentru faptul că acești câini au un stomac sensibil și sunt predispuși la boli de nutriție. 

Ce mănâncă un câine husky. Tipuri de hrană recomandate

Așa cum am amintit mai sus, alimentația recomandată pentru un husky trebuie să aibă ca ingredient principal carnea – de pasăre, pește sau vită, ideal combinată în hrana specială pentru un husky cu orez, morcov, ardei și fructe. Evită să-i oferi dulciuri, oase sau alimente condimentate.

Când vine vorba de tipul de hrană, trebuie să știi că mâncarea umedă are un conţinut ridicat de proteine și îi favorizează digestia și hidratarea, în timp ce hrana uscată îi menține sănătatea dinţilor şi gingiilor. În ambele situații, asigură-te că are în permanenţă la dispoziție apă proaspătă din belșug, pentru că un husky are nevoie de o hidratare suplimentară.

Hrană pentru pui

Un pui de husky are nevoie de o alimentație specială încă din primele zile de viață. Există situații în care laptele matern nu este suficient și este necesar să-i completezi doza zilnică cu un substituent de lapte cu proprietăți cât mai apropiate de laptele matern și să renunți la ideea de a-l hrăni cu cel de vacă, pentru că este greu tolerat de câini din cauza conținutului crescut de lactoză. 

Cutie cu lapte praf Royal Canin pe fond alb
Lapte Praf Royal Canin, substituent de lapte de câine începând cu primele zile de viață până la înțărcare

Pentru primele două luni de viață, asigură-te că primește, pe lângă lapte, și alte alimente care să-i asigure necesarul de vitamine și nutrienți. Acest mousse este ideal pentru dieta puiului.

Cutie cu royal canin pediatric starter mousse pe fond alb
Dietă Royal Canin Pediatric Starter Mousse, hrană pentru cățeluși până în două luni

După vârsta de 2 luni, dă-i puiului de husky un tip de hrană cu densitate energetică ridicată, în porții mici, pentru că el va mânca mult mai puțin decât puii din alte rase.

Punga cu hrana royal canin pediatric starter pe fond alb
Dietă uscată Royal Canin Pediatric Starter, hrană cu densitate energetică ridicată

Hrană pentru câinii adulți

Atunci când ajunge la maturitate, câinele husky este predispus la sensibilități articulare, ca orice câine de talia lui. Fiind mai energic, va trebui să ai în vedere acest aspect și să-l alimentezi cu hrană specială, cu un conținut caloric redus, pentru a preveni excesul ponderal și, implicit, suprasolicitarea articulațiilor. Dieta Royal Canin Maxi Joint Care îi oferă nutrienții necesari pentru protejarea oaselor și articulațiilor.

Punga cu royal canin maxi joint care pe fond alb
Dieta Royal Canin Maxi Joint Care, pentru câini predispuși la sensibilități articulare

Royal Canin Mobility C2P+ este, de asemenea, un tip de hrană potrivită pentru un husky adult, predispus la probleme articulare. Are puține calorii și include ingrediente funcționale pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor.

Punga cu hrana royal canin mobility c2p+ pe fond alb
Royal Canin Mobility C2P+, tip de hrană potrivită pentru un husky adult, predispus la probleme articulare

Hrană pentru câinii seniori

Alimentația pentru un husky trebuie adaptată în funcție de vârstă, pentru că are nevoi diferite față de alte rase. Astfel, atunci când ajunge la vârsta de 8 ani, va trebui să îi oferi hrană care să îi mențină vitalitatea. Plicurile Royal Canin Maxi Adult Ageing 8+, cu bucăți suculente de carne, au grijă și de dantura câinelui, dar și de sistemul digestiv.

Plicuri cu royal canin maxi adult ageing 8+ pe fond alb
Royal Canin Maxi Adult Ageing 8+, hrană recomandată câinilor seniori, cu vârsta de peste 8 ani 

Cât mănâncă un câine husky

Așa cum am amintit deja, un câine husky mănâncă mai puțin decât oricare alt câine de talia lui, în ciuda faptului că este foarte activ. Dacă te întrebi cam cât de puțin, noi îți spunem că acest lucru variază de la un cățel la altul, însă cantitatea zilnică ideală este de 1,5 – 2 cupe de hrană uscată împărţită în două mese pe zi. Totuşi, până la vârsta de şase luni, porţia zilnică trebuie împărţită în 3-4 mese. 

Vitamine și suplimente alimentare necesare unui câine husky

Pentru o dezvoltare cât mai armonioasă și o viață cât mai sănătoasă, poți să îi dai câinelui tău husky vitamine și suplimente alimentare. 

Există o gamă variată de produse care susțin vitalitatea și sănătatea câinelui husky încă de la primele luni de viață. Spre exemplu, Dicalfon conține aportul de vitamine și minerale indispensabil pentru organismul puilor în creștere, mai ales că vorbim despre un cățel dintr-o rasă foarte activă.

Cutie cu tablete dicalfon pe fond alb
Dicalfon tablete oferă aportul de vitamine și minerale indispensabil pentru organismul puilor în creștere

Sanistrong este un supliment recomandat pe un husky adult. Contribuie la menținerea greutății corporale în limite normale datorită conținutului bogat în fibre și oferă un plus de energie.

Cutie cu supliment sanistrong pe fond alb
Sanistrong, un supliment alimentar ideal pentru un husky adult

În concluzie, husky este un câine minunat, dar va trebui să acorzi un pic de atenție la ce mănâncă, pentru că este un pic diferit față de alți căței de vârsta lui.

Foto: The Pet Club, Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply