Un câine este un animal de companie ideal și îți va deveni cel mai bun prieten la scurt timp după ce va intra în casa ta. Câinele este loial și recunoscător pentru cel mai mic gest de atenție, îți întoarce înzecit dragostea pe care i-o oferi, ca să enumerăm doar câteva din nenumăratele motive pentru care este ales de atât de mulți oameni. Anul abia a început și este momentul în care cei mai mulți dintre noi luăm decizii și facem schimbări schimbări. Este și cel mai bun moment să îți iei un cățeluș, dacă ai cochetat cu această idee în ultima perioadă. Dacă ai ajuns în acest punct, este momentul să alegi un nume pentru noul membru al familiei. Îți trebuie un nume actual și cu rezonanță și de aceea ți-am pregătit un top al numelor de câini în 2021.
Care sunt cele mai populare nume de câini în 2021
Iubitorii de câini sunt foarte preocupați de această problemă și în fiecare an se fac statistici și topuri în funcție de ultimele preferințe exprimate. Asociațiile chinologice centralizează toate informațiile adunate de veterinari sau pet shop-uri și astfel se fac topurile cu cele mai populare nume de câini – fete și băieți.
În continuare îți redăm topurile de anul acesta, însă poate îți place pentru cățelul tău un nume care a fost la modă în 2020.
Nume de cățele
Iată care sunt cele mai populare nume de cățele în 2021:
- Luna
- Abby
- Nancy
- Allie
- Betty
- Lola
- Gracie
- Hailey
- Amber
- Allie
- Ruby
- Sonia
- Zoe
- Cathy
- Rose
- Winnie
- Olivia
- Chloe
- Daisy
- Elsa
- Fiona
- Eva
- Lilya
- Cona
- Elly
- Salley
- Violet
- Molly
- Emma
- Tracy
- Novia
- Flora
- May
- Jesse
- Doris
- Ann
- Mavis
- Zona
- Teresa
- Cora
- Lillian
- Joanne
- Jocelyn
- Jo
- Honey
- Norma
- Vicky
- Freda
- Susie
- Irene
Nume de câini
Cele mai populare nume de câini în 2021:
- Benji
- Duke
- Leo
- Toby
- Oscar
- Scott
- Max
- Ham
- Lazy
- Woody
- Cako
- Neon
- Milky
- Bam
- Woof
- Forest
- Fion
- Cookies
- Pam
- Oline
- Nim
- Tucker
- Teddy
- Jax
- Blue
- Sky
- Kob
- Ollie
- Finn
- Dill
- Bing
- Fox
- Kay
- Darren
- Bruno
- Walter
- Ives
- York
- Maud
- Earl
- Alvis
- Beau
- Dawn
- Ryan
- Blake
- Iris
- Adam
- Will
- Devin
- Lyndon
Trucuri de îngrijire a câinilor
Sperăm să te-am ajutat să iei o decizie în privința numelui și în continuare îți vom oferi câteva informații și mai importante legate de îngrijirea câinilor – pui sau adulți – pe care este necesar să le ai mai ales dacă ești de curând în compania unui simpatic patruped blănos. Pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă în familia ta, trebuie să parcurgi câteva etape esențiale: trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să-l hrănești corect.
Iată ce trebuie să faci în primele zile în care cățelul le petrece la tine în casă.
Deparazitatea internă și externă
Fie că noul tău animal tău de companie este pui sau adult, cel mai probabil va avea nevoie de o deparazitare internă, iar acest lucru îl stabilești cu certitudine după o vizită la veterinar, care va determina și metoda prin care se va realiza.
Câinii, dar în special puii, sunt vulnerabili la paraziții interni pe care îi pot lua de afară, din pământul pe care îl adulmecă sau de la partenerii de joacă. De asemenea, puii pot „moșteni” paraziți interni de la mamă. Pentru liniștea ta, în primele zile poți să-i administrezi preventiv un antiparazitar intern, până să apară semnele clare ale unei infestări. Astfel te asiguri că este protejat în fața unor complicații care, la vârste fragede, îi pot pune în pericol viața.
Procox este o suspensie orală antiparazitară care poate fi administrată preventiv, fiind ideală tocmai pentru situația în care câinele abia a ajuns la tine.
Dacă noul tău animal de companie face diaree, pierde din greutate, are vărsături, abdomen balonat și dă semne de oboseală, cel mai probabil este infestat cu paraziți interni și va trebui să te adresezi veterinarului, care va stabili un tratament specific.
Pentru că sunt scoși afară, la joacă sau plimbare, cel puțin o dată pe zi, câinii sunt expuși la paraziții externi – purici, căpușe, păduchi – pe care îi pot lua din vegetație sau de la partenerii de joacă. Prin urmare, au nevoie periodic de deparazitare externă. Există mai multe metode prin care poate fi realizată și amintim aici de pipeta antiparazitară, zgardă, comprimate sau spray. Pentru un cățel zgarda, de exemplu Foresto, rămâne cea mai practică metodă, care îi oferă protecție o perioadă mai îndelungată – și 4-5 luni – timp în care tu vei sta fără nicio grijă.
Vaccinarea
Fiecare pui de cățel urmează o schemă de vaccinare stabilită de veterinar pentru prevenirea bolilor infecțioase. Vaccinarea începe în a doua lună de viață. Un pui va primi obligatoriu vaccinuri pentru prevenirea jigodiei, hepatitei, parvovirozei, leptospirozei – boli infecțioase – și opțional pentru prevenirea rabiei și tusei de canisă.
Vaccinarea are nivelul maxim de eficiență dacă este urmată de rapeluri anuale.
Alimentația corectă a unui câine
Cei mai mulți posesori de căței cedează privirilor rugătoare ale acestora și le oferă recompense alimentare sau din mâncarea lor, însă aceste obiceiuri sunt extrem de dăunătoare pentru ei. Un câine poate fi hrănit, într-adevăr, și cu alimentele pe care le consumăm noi, dar în proporții diferite. De asemenea, există alimente care nouă ne fac bine, iar lor le dăunează.
Calea cea mai sigură și cea mai sănătoasă este să le oferi hrană special concepută pentru câini. Producătorii au creat alimente speciale în funcție de vârstă, de gabarit și chiar în funcție de rasă, având în vedere faptul că anumite rase au nevoi nutriționale diferite față de un alt câine de aceeași talie.
Spre exemplu, un câine husky mănâncă mai puțin în comparație cu alte rase de aceeași talie, chiar dacă sunt hiperactivi și predispuși la efort sporit. Există tipuri de mâncare ce au în vedere toate aceste aspecte.
Bulldogul francez este un câine musculos, dar articulațiile sale sunt sensibile și au nevoie de extra protecție. Hrana special concepută pentru el are în vedere acest aspect. Royal Canin French Bulldog este o hrană uscată special adaptată nevoilor nutriționale ale bulldogilor francezi, sprijină întreținerea masei musculare și conține L-carnitină ce stimulează arderea grăsimilor.
Trebuie să mai știi că un pui, după înțărcare, trebuie hrănit mai des – între 4 și 6 mese pe zi, numărul fiind scăzut treptat, pe măsură ce crește. Un adult va fi hrănit de două ori pe zi.
Alte trucuri de îngrijire a câinilor
Un câine trebuie spălat mai des decât o pisică, pentru că el acordă mai puțină atenție igienei sale. Totuși, veterinarii spun că acestea trebuie făcute cu măsură, o dată la 2-3 luni, dacă animalul tău de companie are blana lungă și mai rar, dacă are blana scurtă.
Însă, dacă se murdărește, baia poate fi făcută mai des. Trebuie însă să ai grijă să-i protejezi ochii și urechile. De asemenea, folosește șampoane speciale pentru câini, mai cu seamă că producătorii care se respectă au creat șampoane speciale în funcție de lungimea blănii și chiar a culorii pe care o are. Spre exemplu, pentru cățeii cu blană albă Champ Richer a creat acest produs.
Ai văzut care sunt numele pentru câini la modă în 2021 și care sunt cele mai importante trucuri de îngrijire. Sperăm că aceste informații te-au ajutat să te decizi să-ți aduci acasă cățelul la care visai.
Foto: The Pet Club, Unsplash
No Comments