fbpx
Pisică ce poartă coroniță de regină și fundă roșie
Pisici

8 august, Ziua Internațională a Pisicii. 4 mituri amuzante despre feline

Nu este greu să ne dăm seama de ce micuțele noastre prietene feline au ajuns să aibă o zi dedicată doar lor: Ziua Internațională a Pisicii, pe data de 8 august, o sărbătoare adorată de iubitorii acestor animăluțe.

Videoclipurile amuzante cu pisici care mai de care mai pufoase sau mai jucăușe se află pe lista celor mai vizionate imagini ce se găsesc online, ceea ce confirmă și mica noastră obsesie pentru aceste animale. Diverse studii au arătat că vizionarea de videoclipuri amuzante cu pisici poate stimula energia unei persoane și poate induce emoții pozitive. Potrivit experților, deținerea unei feline poate fi, de asemenea, bună pentru inimă. Mângâierea unei pisici poate reduce nivelul de stres, iar persoanele care au o viață agitată pot profita de acest mic companion. Iar pentru copii, o pisică se poate dovedi a fi un animal de companie perfect.

Ce înseamnă de fapt Ziua Internațională a Pisicii, sărbătorită pe 8 august

Ziua Internațională a Pisicii, o sărbătoare specială de 24 de ore pentru minunații noștri prieteni cu blăniță este marcată în fiecare an, pe data de 8 august. Desigur, orice ”părinte” de pisică îți va spune că în mintea unei feline, în fiecare zi este Ziua Pisicii!

Fondul internațional pentru bunăstarea animalelor (IFAW) a fost organizația care a venit cu ideea de a marca această zi specială în onoarea pisicilor noastre.

IFAW a fost înființată în 1969 în Canada. Acest grup ce protejează drepturile animalelor are proiecte în peste 40 de țări, cu scopul de a salva animalele, inclusiv pisicile. Ziua Pisicii este o zi în care oamenii sunt încurajați să meargă la adăposturile de animale și să adopte o pisică, dar este și o zi în care să învățăm mai multe despre ajutarea și îngrijirea unui astfel de animal de companie.

Cum poți îngriji o pisică în mod corect? Mergând la veterinar regulat pentru consultații și vaccinuri, oferindu-i cea mai bună hrană pentru pisici, dar și folosind produse antiparazitare interne și antiparazitare externe. Și, desigur, oferindu-i dragostea și atenția cuvenită.

Cele mai amuzante mituri despre pisici

Trei pisici pe pervazul unui geam, de Ziua Internațională a Pisicii
Pisicile ajută la eliminarea stresului, prin tors, dar și prin drăgălășenia lor. Nu poți ignora 3 astfel de priviri haioase, mai ales, pe 8 august, de Ziua Internațională a Pisicii 

Există mult mister în spatele ochilor mari și expresivi ai pisicilor. Încă nu știm totul despre micuțele patrupede blănoase. Există multe concepții greșite care se învârt în jurul pisicuțelor, iar unele chiar ajung să le pună în pericol uneori. Cu cât le înțelegem mai bine, însă, cu atât ele vor beneficia de cea mai bună îngrijire. Iată cele mai amuzante mituri legate de pisici:

  • Pisicile au 9 vieți – Ideea că pisicile au nouă vieți, provine, cel mai probabil, din Egiptul antic. Zeul soarelui, Atum-Ra, unul dintre cele mai puternice nouă zeități, se putea transforma într-o pisică. Mitul a fost susținut de modul în care pisicile par să supraviețuiască accidentelor înfiorătoare într-un mod magic. Este posibil ca pisicile să aibă un instinct puternic de supraviețuire care să le scoată des din situații potențial periculoase, dar pisicile nu sunt în niciun caz invincibile.
  • Pisicile aterizează mereu în picioare – Cu toate că pisicile sunt rapide și suficient de agile pentru a se întoarce și a-și răsuci corpul în aer, acestea nu cad mereu în picioare. Atunci când urcă în copaci și traversează balcoane pot cădea și se pot răni extrem de grav.
  • Pisicile nu pot fi dresate – Folosind tehnicile potrivite, pisicile pot fi dresate să facă multe dintre lucrurile pe care le fac câinii. Acestea pot veni când sunt chemate, stau, se întind și se rostogolesc dacă li se spune. Ele chiar pot fi învățate chiar să folosească toaleta și chiar să tragă apa când au terminat. Încearcă să dresezi un câine să facă asta!
  • Pisicile pot scăpa de paraziții intestinali cu usturoi – Dacă te gândești să adaugi usturoi în castronul cu mâncare al pisicii, ar trebui să te documentezi mai bine. Usturoiul poate îmbolnăvi pisica, în niciun caz nu o va ajuta să scape de paraziții intestinali. Pentru combaterea lor folosește produse antiparazitare potrivite.

Felicette, prima pisică trimisă în spațiu. De ce nu a rămas în istorie

În luna octombrie a anului 1963, Felicette, o pisică de pe străzile Parisului a ajuns în spațiu, într-o rachetă Veronique. Aceasta a petrecut câteva minute bune în zero G, în spațiu, în timp ce oameni de știință de la sol îi monitorizau funcțiile vitale.

Călătoria lui Felicette a durat aproximativ 15 minute. Din păcate, oamenii de știință au decis, câteva luni mai târziu să o eutanasieze pe micuța felină pentru a studia efectele spațiului asupra creierului ei.

Deși aventurile pisicuței au fost puține, mulți oameni vor să-i păstreze amintirea. În anii ‘90, în unele foste colonii franceze au fost emise timbre poștale comemorative în memoria lui Felicette.

Tot în onoarea ei și a suratelor sale, să ne amintim și să sărbătorim pisicile o dată pe an, de Ziua Internațională a Pisicii, pe 8 august. Și poate chiar să folosim ocazia pentru a oferi unei micuțe torcăcioase un cămin, o familie adoptivă care să o iubească și care să se bucure de energia ei pozitivă.

Foto: Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply