fbpx
pisica british shorthair gri pe iarba
PetAdvice, Pisici

Îngrijirea pisicii British Shorthair. Comportament, deparazitare, hrană

Pisicile din rasa British Shorthair sunt între preferatele iubitorilor de feline în primul rând datorită aspectului lor fermecător, dar și pentru că sunt foarte prietenoase și se adaptează foarte ușor la viața de apartament. La o pisică British Shorthair, îngrijirea este destul de ușoară, pentru că rasa este una rezistentă, fără predispoziții la boli. În plus, aceste pisici nu lasă păr. 

Dacă primește mâncare bună și este deparazitată la timp, această pisică trăiește până la 20 de ani fără probleme. Este o pisică de talie medie spre mare, însă creșterea lor este mai lentă decât la alte rase din această categorie. În general, o British Shorthair se oprește din creștere în jurul vârstei de 3 ani. La vârsta adultă, motanii pot să atingă chiar și 7 kg, în timp de femelele ajung cam la 5.

În acest material îți vom detalia cele două aspecte importante care țin de îngrijirea unei pisici British Shorthair: deparazitarea și hrana.

Temperamentul pisicii British Shorthair

Aceste pisici au o personalitate fermecătoare, care te va cuceri pe loc. Sunt foarte prietenoase, adoră compania oamenilor și sunt mai calme și mai echilibrate față de majoritatea raselor. Pisica British Shorthair iubește să se joace cu tine, dar va avea momente în care va dori să o facă singură. Asigură-te că are la dispoziție jucării și alte obiecte pe care poate să le muște și să le zgârie, ca să-ți protejezi canapeaua și perdelele.

Cum spuneam, această rasă se adaptează foarte bine la viața de apartament și iubește confortul și siguranța casei, deși este o pisică destul de curioasă și curajoasă. Puii sunt foarte energici, dar pe măsură ce cresc devin din ce în ce mai liniștiți. Aceste pisici miaună destul de rar, în general atunci când îți cer ceva de mâncare. În concluzie, prezența lor este discretă și vei avea momente în care vei uita că este cu tine în casă.

Pentru că are o doză destul de ridicată de independență, această pisică agreează în situații destul de rare să fie luată în brațe. Dacă va dori acest lucru, va veni ea la tine. 

O pisică British Shorthair este foarte prietenoasă cu copiii, dar și cu alte animale de companie cu care va trăi în deplină armonie.

Deparazitarea internă și externă a pisicii British Shorthair

Deparazitarea pisicii British Shorthair este importantă, ca de altfel la oricare altă rasă, pentru că o ferește de boli. Chiar dacă este o rasă care își petrece cea mai mare parte a timpului la interior, este totuși expusă la paraziți externi și interni.

Dacă felina ta își petrece timpul exclusiv în casă, deparazitarea – internă sau externă – va fi făcută mai rar, cam o dată pe an. În timp ce infestarea cu paraziți externi este vizibilă, o poți constata chiar și tu și poți interveni, cea cu paraziți interni este mai greu de depistat, va trebui să acorzi atenție simptomelor specifice și să mergi cu ea la veterinar.

La pisicile British Shorthair care își petrec mult timp afară, deparazitarea trebuie făcută periodic, în funcție de recomandările veterinarului și de perioada de acțiune a antiparazitarelor folosite.

Deparazitarea pisicilor British Shorthair se face urmând recomandările valabile pentru orice rasă și cu aceleași produse, dar ținând cont de vârsta și greutatea ei. 

Pipeta antiparazitară Bravecto este un produs ideal pentru deparazitarea externă a pisicilor din rasa British Shorthair. Conține fluralaner și este foarte eficientă în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de 12 săptămâni după o singură administrare. Produsul poate fi administrat și în cazul femelelor gestante sau care alăptează.

Pipeta antiparazitară Bravecto pe fond alb
Pipetă antiparazitară Bravecto, produs ideal pentru deparazitarea externă a pisicilor British Shorthair 

Comprimatele Cestal Cat pentru deparazitare internă au un spectru larg, acționând împotriva tuturor viermilor lați și rotunzi. Acest medicament poate fi administrat și puilor, respectând dozajul recomandat pe ambalaj sau de veterinar. 

Cutie cu Cestal Cat pe fond alb
Comprimate Cestal Cat pentru deparazitare internă a pisicilor, care acționează împotriva viermilor lați și rotunzi

Îngrijirea pisicii British Shorthair – hrana potrivită

Sănătatea pisicii British Shorthair depinde în mare măsură de alimentația pe care o are. Deși ea ar mânca orice, pentru că este pofticioasă ca orice pisică, este de preferat să-i oferi o hrană premium sau superpremium, cu conținut ridicat de proteină. De asemenea, este esențial să respecți cu strictețe cantitățile recomandate în funcție de vârstă și greutate. Fiind o pisică mai puțin activă decât alte rase, ele sunt predispuse la obezitate în cazul în care mănâncă mai mult decât este necesar.

În afara proteinelor, mâncarea lor trebuie să mai conțină taurină și nutrienți cartilaginoși, vitamina B și ingrediente precum uleiul de somon, care îi îngrijesc blana.

Producătorii au conceput tipuri de mâncare speciale pentru această rasă, respectând toate indicațiile nutriționale specifice.

Royal Canin British Shorthair Kitten este o hrană uscată completă, adaptată nevoilor nutriționale specifice ale puiului de pisică din rasa British Shorthair, cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 luni. Această mâncare asigură un conținut adaptat de proteine, precum și un echilibru optim de vitamine și minerale care contribuie la dezvoltarea unei musculaturi sănătoase și a unor oase puternice. De asemenea, conține antioxidanți pentru susținerea mecanismelor naturale de apărare. În plus, crochetele sunt concepute în formă de lună, adaptate special din punct de vedere al dimensiunii și texturii astfel încât puiul să o poată apuca ușor. În plus, forma unică stimulează masticația prelungită, susținând astfel dentiția puternică și igiena bucală generală.

Punga cu hrana Royal Canin British Shorthair Kitten pe fond alb
Royal Canin British Shorthair Kitten, hrană uscată completă pentru puii din rasa British Shorthair, cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 luni

Mâncarea umedă Royal Canin Breed British Shorthair e perfect ajustată la cerințele pisicilor British Shorthair de peste 12 luni. Conține o combinație exclusivistă de pește, crustacee, bogate în acizi grași omega 3 și 6 și uleiuri. Protejează funcția de barieră a pielii și stimulează frumusețea și nuanța naturală a blănii. În plus, doza redusă de grăsimi-proteine asigură o dietă sănătoasă și echilibrată cu nivel caloric mic necesar pisicilor mai puțin active.

Plic cu hrana Royal Canin Breed British Shorthair pe fond alb
Royal Canin Breed British Shorthair, hrană umedă adaptată cerințelor pisicilor British Shorthair de peste 12 luni

Royal Canin British Shorthair Adult este o hrană uscată completă pentru pisicile adulte de peste 12 luni din rasa British Shorthair. Crochetele au dimensiuni mari, cu forma curbată, special create pentru a se potrivi maxilarului de dimensiuni mari al pisicii din rasa British Shorthair. Pisica din rasa British Shorthair are o constituție puternică, solidă și cu o musculatură bine dezvoltată. Prin aportul adaptat de proteine, această mâncare contribuie la menţinerea masei musculare. Rețeta este îmbogățită cu L-carnitină, ce contribuie la metabolizarea naturală a grăsimilor. De asemenea, ingredientele contribuie la menținerea sănătății oaselor și articulaţiilor, a funcției cardiace și a aparatului urinar.

Punga cu hrana  Royal Canin British Shorthair Adult pe fond alb
Royal Canin British Shorthair Adult, hrană uscată pentru pisicile adulte din rasa British Shorthair, cu crochete mari, adaptate maxilarului pisicilor din această rasă

În concluzie, la o pisică din rasa British Shorthair, îngrijirea este mai simplă decât ai putea crede, iar cel mai important aspect este alimentația. Dacă primește mâncare bună, această felină va fi sănătoasă și fericită în casa ta.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply