fbpx
pisica gri cu pete albe, care mananca hrana uscata și are un pahar de apa in fata
PetAdvice, Pisici

Cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate. Cum alegi hrana pentru pufoșenia ta

Care este cea mai bună mâncare pentru pisicuțele sterilizate? Suntem ceea ce mâncăm, iar acest lucru este valabil și pentru pisicile și motăneii, care depind de noi în ceea ce privește alegerea hranei. Într-adevăr, mâncarea pentru pisici este una dintre cele mai importante cheltuieli pentru stăpânii de feline, alături de îngrijirea veterinară. De asemenea, este important să reții că o dietă adecvată poate elimina sau întârzia cheltuieli la veterinar pentru anumite afecțiuni grave. 

Consumul unor alimente nepotrivite poate duce la probleme serioase de sănătate pentru animalul tău de companie. Parametrii nutriționali, dar și gustului mâncării trebuie să fie pe placul pisicii. Știm că acestea pot fi mai pretențioase în privința hranei decât alte animale, de aceea poți încerca și variantele de hrană uscată, iar în cazul pisicilor sterilizate, o dietă corespunzătoare.

Respectă întotdeauna cantitatea indicată pe ambalaj în funcție de vârsta și greutatea pufoșeniei. Ia un cântar electronic pentru a-i măsura porțiile și asigură-te că pisica ta are mereu un bol cu apă proaspătă.

Punga alba cu mancare uscata pentru pisici sterilizate adulte de la Advance
Hrana pentru pisici adulte sterilizate Advance Cat este alegerea perfectă pentru pisicuțele sterilizate, având o combinație echilibrată de minerale și vitamine.

Ce este sterilizarea la pisici

Sterilizarea este o operație obișnuită și de rutină, care presupune eliminarea organelor de reproducere sexuală a pisicii tale. Pentru pisicile de sex feminin, sterilizarea presupune eliminarea ovarelor și a uterului, deși uneori doar ovarele lor vor fi eliminate. Sterilizarea o ajută pe pisicuța ta să ducă o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Sterilizarea pisicii înainte de primul ei ciclu reduce considerabil riscul de cancer de col uterin și elimină posibilitatea de a face vreodată cancer ovarian. Deoarece eliminarea ovarelor reduce nivelul hormonilor care încurajează creșterea tumorilor canceroase. De asemenea, sterilizarea diminuează riscul de cancer mamar pentru animăluțul tău.

Când și de ce se face sterilizarea la pisici

Veterinarul îți poate recomanda vârsta optimă la care ar trebui să fie sterilizată pisica ta. Sterilizarea este o operație chirurgicală ușoară la pisici și chiar mai simplă la motănei. Poate fi efectuată la orice vârstă; cu toate acestea, pisicile ar trebui să fie sterilizate înainte de primul lor ciclu sexual, care începe atunci când au aproximativ 4-6 luni. Atunci pisoiașii ajung la maturitate sexuală și, prin urmare, sunt capabili să se reproducă. 

Castrarea motăneilor (eliminarea testiculelor) și sterilizarea pisicilor (îndepărtarea ovarelor și a uterului) – nu numai că împiedică apariția sarcinilor nedorite, ci limitează obiceiuri comportamentale nedorite asociate cu maturitatea sexuală și reduce riscul anumitor boli pe care le-am menționat puțin mai sus.

pui de pisica tigrat care doarme
Pufoșeniile se recuperează de obicei în mod extrem de rapid. Este posibil să fie puțin somnolente timp de câteva ore, dar a doua zi, de obicei, sunt din nou foarte active.

Mâncarea pentru pisici sterilizate – avantaje și particularități

După ce au ajuns la maturitate și devin active sexual, majoritatea stăpânilor de pisicuțe decid să le sterilizeze. Această acțiune va schimba radical modul în care va trebui să-ți hrănești pisicuța de acum încolo, deoarece castrarea are un impact puternic asupra nivelului de hormoni, dar, totodată, aduce și multe rezultate pozitive precum speranța de viață mai mare. 

Imediat după intervenția chirurgicală vor apărea și modificările hormonale, care pot determina o scădere a energiei pisicii și pot crește apetitul cu 20%. Din acest motiv felina ta ar putea avea probleme cu greutatea. În acest sens există mâncarea potrivită care să o ajute la susținerea unei greutăți sănătoase. 

Ce conține hrana pentru motănei castrați și pisicuțe sterilizate

Pisica sterilizată are nevoie de o mâncare bogată în nutrienți, care, de exemplu, poate să conțină carne de pui, porumb, proteine deshidratate de pasăre, proteine de porumb, orez, grăsime animală (stabilizată cu un amestec de tocoferoli de origine naturală – precursori ai vitaminei E), proteine deshidratate de porc, proteine hidrolizate de origine animală, ulei de pește, citrat de potasiu, proteine plasmatice (sursă naturală de imunoglobuline) 0,5%, clorură de potasiu, sare, polifenoli naturali 0,01%.

Cea mai bună mâncare pentru pisicile sterilizate trebuie să conțină sodiu, antioxidanți, vitamina E și C, fibre, L-Carnitină, condroitină, glaucozamină și minerale.

Punga alba cu mancare Advance Cat pentru pisici sterilizate, pentru pisici de peste 10 ani
Dacă ai o pisică cu vârsta de mai mult de 10 ani și este sterilizată, hrana trebuie să conțină nutrienți susțin imunitatea. Ai detalii aici despre ea

De exemplu, gama de mâncare pentru pisicile sterilizate Advance Cat Sterilized are o mulțime de avantaje, printre care nivelul redus al energiei metabolizate și bogat în fibre, acest tip de hrană  susține greutate optimă, sațietatea, reduce caloriile din hrană, previne depunerea tartrului, suținând respirația proaspătă și cartilajul articular.

Cum alegi hrana dacă ai o pisică sterilizată

Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile sterilizate? Ei bine, mâncarea pisicuțelor trebuie aleasă cu mare atenție după această intervenție, deoarece obezitatea este de 3-4 ori mai mare în rândul felinelor sterilizate. 

În Europa, mai mult de jumătate din populația felina este sterilizată, reprezentând cea mai importantă intervenție a pisicilor în clinicile veterinare. După operație, pisicuțele trebuie să primească o hrană specială, care să susțină imunitatea și bariera defensivă naturală cu ajutorul polifenolilor și a procentului crescut de proteine. Așa că trebuie să te asiguri că pisica ta obține cantitatea zilnică potrivită de nutrienți. Acea mâncare „aproape perfectă” pe care ai ales-o ar putea avea prea puține sau prea multe minerale și vitamine.

Foto: thepetclub.ro, Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Cât trebuie să mănânce o pisică - The PetClub - Blog 25 februarie 2020 at 7:39

    […] de altă parte, alimentația corectă pentru pisica sterilizată trebuie să aibă la bază un pH neutru pentru a evita blocajul renal şi tendinţa de […]

  • Reply Mâncare Royal Canin pentru pisici sterilizate. Cum alegem hrana în funcție de vârsta animalului - The PetClub - Blog 20 august 2020 at 15:44

    […] cum am spus și la început, este necesar să alegi cu atenție hrana pisicii sterilizate, pentru că intervenția implică modificări hormonale. Acestea pot reduce […]

  • Reply Cât trebuie să mănânce o pisică castrată - The PetClub - Blog 30 decembrie 2020 at 11:58

    […] îți oferim toate informațiile legate de această problemă, îți vom spune cât și, mai ales, ce mâncare trebuie să consume o pisică […]

  • Leave a Reply