fbpx
Epi-Otic vs. Posatex. Ce soluție auriculară alegi pentru tratarea otitei la câini și pisici
Câini, PetAdvice, Pisici

Epi-Otic vs. Posatex. Ce soluție auriculară alegi pentru tratarea otitei la câini și pisici

Otitele sunt destul de des întâlnite la câini și pisici, iar afecțiunea, pe lângă faptul că le provoacă disconfort și dureri puternice, se poate complica, ajungându-se la probleme grave de sănătate.

Epi-Otic și Posatex sunt soluții pentru tratarea otitei la câini și pisici, iar în cele ce urmează îți vom spune care sunt beneficiile lor și cum acționează fiecare în parte. Este, însă, necesar să te adresezi medicului veterinar dacă observi simptomele otitei la animalul tău de companie, pentru că doar specialistul poate determina exact stadiul bolii și poate prescrie un tratament corespunzător.

Ce este și care sunt simptomele otitei la câini și pisici

Otita este o inflamație cronică a canalului urechii și poate fi externă, medie și, mai rar, internă. Afecțiunea este tot mai serioasă, pe măsură ce înaintează pe canalul urechii.

La puii de câine și pisică, otita externă este cauzată, în general, de paraziți și se manifestă prin mâncărimi și modificări ale secretiei auriculare. La animalele adulte, otita poate avea mai multe cauze, însă cea mai frecventă este sensibilitatea la diferiți alergeni din mediu și alimentație. Apariția afecțiunii mai poate fi provocată de o serie de medicamente, de transpirație, de apa intrată în ureche în timpul băilor, de prezența unor substanțe sau corpuri străine (șampon, praf), de curenții de aer sau de boli autoimune.

La câini, afecțiunea este favorizată și de conformația anatomică a urechii, canalul auditiv fiind lung, în formă de „L”.

Afecțiunea poate fi depistată timpuriu, pentru că are simptome vizibile. În primul rând, urechea se va inflama și înroși. De asemenea, animalul de companie cu otită va avea tendința de a se scărpina des și destul de agresiv la urechi, își va scutura des capul, iar secrețiile urechii își vor schimba culoarea și vor avea un miros neplăcut.

În situațiile în care afecțiunea se agravează, câinele sau pisica va avea schimbări de comportament, își va pierde pofta de mâncare și chiar va avea vărsături.

Epi-Otic vs. Posatex. Cum tratăm otita la animalele de companie

Netratată, otita duce la complicații neplăcute și periculoase. Epi-Otic și Posatex previn și tratează otitele, însă recomandarea veterinarului este necesară, pentru că doar el este în măsură să determine stadiul bolii și să stabilească un tratament țintit.

Tratamentul otitei

Vindecarea otitei pornește de la tratarea cauzelor și a complicațiilor. Poate fi necesară înlăturarea unui corp străin de la care a pornit totul, apoi, dacă este cazul, vor fi administrate medicamente pentru calmarea durerilor și chiar antibiotice pentru infecții.

Epi-Otic vs. Posatex pentru otita la câini și pisici? În cele ce urmează îți vom spune cum acționează cele două soluții și poți stabili care este cea potrivită pentru animalul tău de companie.

Cum ajuta Epi-Otic în tratarea otitei 

Epi-Otic este o soluție otică pe care câinii și pisicile o tolerează foarte bine și care ajută la prevenirea și tratamentul otitelor externe. Soluția are proprietăți de curățare excelente. Astfel, acidul salicilic asociat cu docusatul de sodiu permite o eliminare a depozitelor celulare și a excesului de cerumen din canalul urechii, în timp ce alte ingrediente restabilesc echilibrul microbian.

Recipient cu Epi-Otic pe fond alb
Epi-Otic, soluție pentru curățarea urechii la câini și pisici, ideală pentru prevenirea otitelor, dar și înaintea tratamentului propriu-zis pentru otite

Epi-Otic se utilizează, de 2-3 ori pe săptămână, pentru prevenirea otitei, dacă animalul tău de companie este predispus la această afecțiune, dar și înaintea tratamentului propriu-zis al otitelor purulente.

 Cum ajuta Posatex în tratarea otitei

Posatex conține trei substanțe active – orbifloxacin, monohidrat de furoat de mometazonă și posaconazol – și se utilizează pentru tratarea episoadelor acute sau recurente de otită externă la câini și pisici.

Aceste picături se administrează o dată pe zi, timp de șapte zile, iar numărul de picături variază în funcție de greutatea animalului de companie. Partea internă a urechii trebuie curățată și uscată înainte de tratamentul cu Posatex.

Două dintre substanțele active din Posatex, orbifloxacin și posaconazol, acționează împotriva cauzei infecției, în timp ce a treia, monohidrat de furoat de mometazonă, acționează asupra inflamației.

Recipient si cutie de Posatex pe fond alb
Posatex, soluție cu trei substanțe active pentru tratarea episoadelor acute de otită la câini și pisici

Orbifloxacin este un antibiotic care aparține grupei fluorochinolonelor. Acționează prin blocarea unei enzime denumite „ADN giraza”, care este importantă pentru că nu permite bacteriilor să facă copii ale ADN-ului. Prin blocarea „ADN giraza”, orbifloxacin împiedică bacteriile să producă ADN și proteine și să se dezvolte, conducând astfel la moartea bacteriilor.

Posaconazol este un antifungic care aparține grupei triazole. Acesta acționează prin prevenirea formării de ergosterol, care reprezintă o parte importantă a peretelui celulelor micotice. Fără ergosterol, ciuperca este distrusă sau răspândirea ei este împiedicată.

Monohidratul de furoat de mometazonă este un steroid, un tip de substanță care ajută la reducerea inflamației.

Epi-Otic vs. Posatex, care este mai bună pentru tratarea otitei la câini și pisici? Noi îți spunem că ambele. În timp ce prima dintre ele are un rol de prevenire și este ideală pentru curățarea urechii înaintea administrării tratamentului propriu-zis, cea de-a doua conține substanțe active care înlătura infecția și inflamația. Este important ca aceste două medicamente să fie administrate la recomandarea veterinarului, care este singurul în măsură să stabilească stadiul bolii și tratamentul potrivit.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply