fbpx
trei pisici alb cu gri care mananca
PetAdvice, Pisici

Cea mai bună mâncare pentru pisici în 2022

Sănătatea și frumusețea pisicii depinde în mare măsură de alimentația pe care o are. Noi am făcut un top cu cea mai bună mâncare pentru pisici în 2022 pentru a-ți fi mai ușor să iei o decizie cu privire la meniul cu care vrei să-ți răsfeți felina. 

Poate că ți se pare mai comod să-ți hrănești pisica cu ceea ce mănânci tu, însă trebuie să ai în vedere că este un animal carnivor, astfel că nutrienții de care are nevoie sunt diferiți de cei recomandați pentru consumul uman. Deci, dacă vrei să o hrănești cu mâncare făcută în casă, trebuie să-i gătești separat, cu atenție la lista de ingrediente tolerate de feline. Însă, cel mai comod și mai sigur este să-i oferi hrană specială, de calitate, pentru a te asigura că va fi ferită de probleme de sănătate.

Pe lângă alimentație, este important să îi faci periodic pisicii deparazitare internă și externă, în funcție de recomandarea veterinarului. 

Top 5 cea mai bună mâncare pentru pisici în 2022

Cea mai sănătoasă mâncare pentru pisici se procură din magazinele specializate sau o poți comanda online, la prețuri mai avantajoase, de pe The Pet Club. Furnizăm doar hrană de calitate, de la producători recunoscuți.

Pentru un regim echilibrat, este recomandat să alternezi hrana umedă cu cea uscată. În general, felinele o preferă pe prima din ele, care este mai savuroasă, însă mâncarea uscată ajută la menținerea sănătății danturii.

Iată top 5 cea mai bună mâncare pentru pisici în 2022, în funcție de cereri și preferințele felinelor:

Hills SP Feline Adult Hairball & Indoor este o hrană uscată pentru pisici adulte de apartament, special creată pentru a evita formarea ghemelor de păr. Are o cantitate redusă de grăsimi, calorii care ajută la menținerea greutății corporale ideale și

proteine de înaltă calitate pentru un tonus muscular optim.

Punga cu hrana Hills SP Feline Adult Hairball & Indoor pe fond alb
Hills SP Feline Adult Hairball & Indoor, hrană uscată pentru pisici adulte de apartament

Royal Canin Instinctive in Gravy Pouch este o hrană umedă echilibrată și completă, special adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte. A fost creată special pentru a întruni condițiile unui profil macro-nutrițional optim, ce este preferat instinctiv de feline. Formula ajută la menținerea sănătății aparatului urinar și contribuie la menținerea unei greutăți ideale.

Plic cu hrana Royal Canin Instinctive in Gravy Pouch pe fond alb
Royal Canin Instinctive in Gravy Pouch, hrană umedă echilibrată și completă, special adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte

Brit Care Cat Crazy I`m Kitten este o hrană uscată superpremium completă pentru pui de pisică cu vârsta cuprinsă între 1 şi 12 luni. Acest tip de mâncare are o formulă hipoalergenică, pentru o nutriție sănătoasă a pisoilor și un conținut ridicat de proteină de calitate.

Punga cu hrana Brit Care Cat Crazy I`m Kitten pe fond alb
Brit Care Cat Crazy I`m Kitten, hrană uscată superpremium completă pentru pui de pisică, cu formulă hipoalergenică

Lily’s Kitchen Adult Catch of the Day este o hrană umedă completă din punct de vedere nutrițional, cu o textură foarte fină, asemănătoare cu pateul, pe care pisica o va adora de la prima gustare. Mâncarea conține în proporție de 65% carne proaspătă, vitamine, minerale și taurină. 

Conserva cu hrana Lily’s Kitchen Adult Catch of the Day pe fond alb
Lily’s Kitchen Adult Catch of the Day, hrană umedă completă cu 65% carne proaspătă

Royal Canin Feline Oral Care este o hrană uscată echilibrată și completă, special adaptată nevoilor nutriționale ale pisicilor adulte, cu vârsta peste 1 an, care ajută la reducerea formării tartrului. Rețeta conține un aport echilibrat de minerale, pentru a proteja sănătatea tractului urinar.

Punga cu hrana Royal Canin Feline Oral Care pe fond alb
Royal Canin Feline Oral Care, hrană uscată care ajută la reducerea formării tartrului

Ce trebuie să conțină hrana premium și superpremium a pisicii tale

Cum spuneam, pisica este un animal carnivor, iar hrana ei trebuie să conțină o cantitate foarte mare de proteine de calitate regăsite în sortimentele de mâncare premium și superpremium. Proteinele bune pentru pisici sunt cele din carne și ouă. Însă cele din lactate trebuie evitate, pentru că organismul felinelor este incapabil să sintetizeze lactoza. 

În afara proteinelor, hrana pentru pisici trebuie să mai conțină vitamine, minerale, acizi grași și taurină. Într-o mâncare de calitate pentru pisici, nivelul de carbohidrați este redus. De asemenea, pisica trebuie să aibă întotdeauna la dispoziție apă proaspătă pentru hidratare. Dacă este hrănită preponderent cu mâncare umedă, aceasta îi va asigura în destul de mare măsură apa de care are nevoie.

Un alt aspect de care este necesar să ții cont atunci când alegi hrana este vârsta felinei. Puii au alte nevoi nutriționale, pentru că au un consum energetic diferit și pentru că au nevoie să-și fortifice sistemul imunitar, astfel că hrana pentru ei este îmbogățită. De asemenea, pisicile senioare, care au un nivel scăzut de activitate, trebuie să primească o mâncare specială pentru ele, pentru a fi prevenită obezitatea.

În concluzie, pisica ta va fi sănătoasă și fericită dacă va fi hrănită corespunzător. Alege din top cea mai bună mâncare pentru pisici în 2022 și vei avea o garanție în plus că este bine îngrijită.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply