fbpx
Pisica galbena jucandu-se in iarba
PetAdvice, Pisici

Cât costă deparazitarea la pisici. Prețurile medii pentru antiparazitare interne și externe

Cât costă deparazitarea la pisici? Este o întrebare pe care și-o pune, la un moment dat, orice posesor de felină, pentru că, până la urmă, deparazitarea este o operațiune la care se va ajunge mai devreme sau mai târziu. La prima vedere ar putea părea destul de costisitoare, însă mulți scapă din vedere un  aspect: produsele de deparazitare acționează o perioadă destul de lungă de timp, iar repetarea procesului poate veni după luni sau chiar ani, în funcție de stilul de viață al pisicii.

În acest material îți vom spune cât costă deparazitarea la pisici, care sunt prețurile medii ale celor mai bune antiparazitare interne și externe. Tu, ca posesor de felină, trebuie să incluzi în buget aceste cheltuieli, pentru că sănătatea ei depinde în mare măsură de deparazitare.

Cât costă deparazitarea internă și externă la pisici. Prețuri medii

Cele mai multe din pisicile noastre își petrec o mare parte din timp în casă sau exclusiv în casă, dacă trăiesc la bloc. Acesta este motivul principal pentru care la pisică deparazitarea, internă sau externă, se va face mai rar decât în cazul câinilor. Procedura este esențială la pui, apoi, pe parcursul vieții, se va face dacă se va constata infestarea, sau periodic, în funcție de recomandarea veterinarului, în cazul felinelor care ies afară.

Prețurile produselor de deparazitare variază destul de mult în funcție de metoda aleasă. Mijloacele clasice – tabletele – sunt mai accesibile, dar și mai dificil de administrat, iar cele moderne, cum ar fi soluțiile de tip spot-on sau zgărzile, au prețuri mai mari, însă și perioada de acțiune este mai mare, iar aplicarea este foarte simplă.

Evident, există diferențe de preț și la produsele de deparazitare externă și internă, însă, în timp ce la prima se apelează mai des, cea de-a doua se va face mult mai rar. Totuși, veterinarul poate recomanda o deparazitare internă de rutină, în scop preventiv, pentru o protecție ridicată a pisicii.

Prețurile medii pentru deparazitarea internă la pisici sunt cuprinse între 10 și aproximativ 100 de lei, în funcție de metoda aleasă. Pastilele sunt cele mai ieftine, însă, pe lângă faptul că administrarea lor ar putea fi mai dificilă, pentru că felinele sunt mai greu de păcălit să le înghită, în funcție de gradul de infestare, administrarea ar putea fi repetată periodic. Chiar dacă au prețuri mai ridicate, pipetele împotriva paraziților interni se aplică ușor, oferă o protecție ridicată împotriva reinfestării o perioadă destul de lungă de timp și, de regulă, acționează și împotriva paraziților externi. 

Prețurile medii pentru deparazitarea externă la pisici variază destul de mult în funcție de tipul de produs și de perioada de acțiune, situându-se între 15 și 135 de lei. Cu 15-20 de lei poți cumpăra o pipetă împotriva puricilor și căpușelor care acționează timp de o lună, iar cu 135 poți achiziționa o zgardă care îți va proteja animalul de companie de paraziți externi chiar și 8 luni. Prețul pare ridicat, însă justifică pe deplin confortul pe care ți-l oferă știind că pisica este în siguranță atât de mult timp.

Produse pentru deparazitarea internă și externă a pisicii, disponibile pe The Pet Club

La pisici, deparazitarea internă și externă poate fi făcută cu produse ce au metode de administrare diferite: comprimate, pipete, siropuri, zgărzi, spray-uri, iar șampoanele ajută la menținerea protecției și prevenire. Noi am ales să-ți prezentăm câteva din cele mai eficiente produse.

Comprimatele masticabile Cestal Cat acționează împotriva viermilor lați și rotunzi. Se administrează o doză, dar veterinarul poate recomanda repetarea ei după 14 zile, dacă infestarea este masivă. Pentru o protecție ridicată, veterinarul poate, de asemenea, recomanda repetarea tratamentului la 3-6 luni.

Cutie cu Cestal Cat pe fond alb
Cestal Cat, comprimate pentru eliminarea viermilor lați și rotunzi la pisici

Bravecto Plus Spot On este o pipetă antiparazitară pentru pisici, care acționează împotriva paraziților interni, dar și a celor externi, cum ar fi puricii și căpușele. Pe lângă eliminarea viermilor, acest produs oferă protecție împotriva dăunătorilor externi timp de 3 luni.

Cutie cu pipeta Bravecto Plus Spot On pe fond alb
Bravecto Plus Spot On, pipetă antiparazitară pentru pisici, pentru eliminarea paraziților interni și externi

Zgarda antiparazitară Foresto este un produs foarte ușor de utilizat și este eficient împotriva paraziților externi la pisici, dar și la câini. Această zgardă este o soluție inovativă de protecție împotriva puricilor și căpușelor, fiind primul tratament ce oferă protecție de până la 8 luni împotriva dăunătorilor externi.

Cutie cu zgarda antiparazitara Foresto pe fond alb
Zgarda antiparazitară Foresto, primul tratament ce oferă protecție de până la 8 luni împotriva puricilor și căpușelor

Spray-ul Fiprex este un produs antiparazitar foarte eficient în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe la pisici, dar și la câini. La pisici, Fiprex acționează împotriva puricilor timp de două luni, iar împotriva căpușelor, o lună. Produsul poate fi folosit chiar și în cazul puilor în vârstă de peste două zile.

Spray Fiprex pe fond alb
Spray Fiprex, împotriva puricilor și căpușelor, care poate fi utilizat și la pui de pisică în vârstă de peste două zile

Pipeta antiparazitară Frontline este folosită în tratamentul și prevenirea infestațiilor cu purici, căpușe și păduchi, acționând timp de o lună. 

Cutie cu pipeta Frontline pe fond alb
Pipeta antiparazitară Frontline, împotriva puricilor, căpușelor și păduchilor

În concluzie, întrebarea „cât costă deparazitarea la pisici?” poate avea mai multe răspunsuri. Depinde de tipul operațiunii și de metoda aleasă, însă, indiferent de cost, procedura este perfect justificată, pentru că va asigura protecția felinei împotriva unor boli de temut.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply