fbpx
doi caini maro de talie medie intr-un parc
Câini, PetAdvice

Top cea mai bună mâncare pentru câini în 2022

Toți posesorii de câini știu că sănătatea animalului de companie este strâns legată de grija pe care i-o arătăm. Cel mai mult contează să-i oferim mâncare sănătoasă, care să conțină ingredientele pe care el le tolerează și toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase. Ca să îți fie mai ușor să faci alegeri bune în ceea ce privește alimentația, am făcut un top cu cea mai bună mâncare pentru câini în 2022.

În afara hranei, este esențial să îi faci cățelului tău periodic deparazitare internă și externă, să te ocupi de igiena lui și să-i oferi multă dragoste.

Top 5 cea mai bună mâncare pentru câini în 2022

O mâncare bună pentru câini este recunoscută în primul rând după numele producătorului. Din fericire, pe piață există mai multe branduri care concep tipuri de hrană umedă și uscată în concordanță cu recomandările specialiștilor. Le găsești în magazinele specializate sau le poți comanda online, la prețuri mai bune, pe The Pet Club.

Iată top 5 cea mai bună mâncare pentru câini în 2022, în funcție de cereri și preferințele cățeilor:

Monge Natural All Breed Adult Superpremium este o hrană uscată completă pentru câini adulți din toate rasele, cu o singură sursă de proteină și fără soia. Este o mâncare ce asigură bunăstarea câinelui datorită substanțelor nutritive de înaltă calitate, care sunt rezultatul cercetărilor făcute în Italia. Produsele sunt extrem de gustoase și oferă garanția proteinei unice. Ingredientul principal, care este carnea, este completat de ultima generație de prebiotice, care mențin sănătatea intestinală. Conține extract de anghinare, echinaceea, oregano și usturoi, care stimulează sistemul imunitar și protejează ficatul. 

Punga cu hrana Monge Natural All Breed Adult pe fond alb
Monge Natural All Breed Adult, hrană uscată superpremium pentru câini adulți de toate rasele, cu o singură sursă de proteină

Hrana uscată pentru câini Platinum Natural Adult este un produs premium, care  folosește doar ingrediente de calitate superioară, care întrunesc toate standardele pentru a fi admise şi în consumul uman. Este o mâncare special formulată pentru a acoperi integral cerințele nutriţionale şi energetice ale câinilor adulţi cu vârsta între 1 an şi 7 ani, indiferent de talie, care prezintă sensibilitate digestivă sau sunt predispuşi la alergii alimentare. Alimentul conţine minimum 70% carne proaspătă de calitate superioară. Bucăţile de carne sunt gătite împreună cu orezul, în suc propriu, fără niciun adaos suplimentar de apă.

Punga cu hrana Platinum Natural Adult pe fond alb
Platinum Natural Adult, hrană premium cu ingrediente de calitate superioară care acoperă integral cerințele nutriţionale şi energetice ale câinilor adulţi

O mâncare de calitate va ține cont întotdeauna de talia, vârsta și chiar rasa câinelui. Spre exemplu, Royal Canin Golden Retriever Puppy este hrană uscată superpremium special concepută pentru juniorii din rasa Golden Retriever. Asigură o dezvoltare armonioasă a structurii osoase și a mușchilor datorită aportului energetic și proteic și a cantității optime de calciu și fosfor necesare mineralizării oaselor și procesului de creștere. Aceste aspecte sunt vitale pentru câinii din această rasă. De asemenea, protecția blănii și a pielii este asigurată printr-o combinație de proteine (30%), aminoacizi sulfurați (metionina și cistină), acizi grași Omega 6, conținutul de zinc, acid folic și vitaminele A și B.

Punga cu hrana Royal Canin Golden Retriever Puppy pe fond alb
Royal Canin Golden Retriever Puppy este hrana uscată superpremium special concepută pentru juniorii din rasa Golden Retriever

Raw Paleo Adult este o hrană umedă completă și echilibrată pentru câinii adulți, cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani, dacă sunt de talie mare, și pentru intervalul 1-6 ani, dacă sunt de talie mică. Este o mâncare cu 70% carne, fără cereale, conservanți și este monoproteică.

Conserva cu hrana Raw Paleo Adult pe fond alb
Raw Paleo Adult, hrană umedă cu 70% carne, completă și echilibrată pentru câinii adulți

Royal Canin Medium Adult este o mâncare umedă pentru câinii adulți de talie medie care are grijă de digestia animalului de companie și îmbunătățește sănătatea pielii și a părului. Ingredientele conțin toate substanțele nutritive, vitamine, minerale și oligoelemente necesare pentru sănătatea animalului de companie. Este îmbogățită cu acizii grași și vitamina E, care susțin apărarea naturală a corpului. Datorită materiilor prime de calitate, care au fost fierte puțin, hrana este ușor de digerat și ajută la obținerea unei microflore intestinale echilibrate. 

Cutie cu plicuri cu hrana Royal Canin Medium Adult pe fond alb
Royal Canin Medium Adult, mâncare umedă pentru câinii adulți de talie medie cu ingrediente care asigură sănătatea animalului de companie

Ce trebuie să conțină hrana premium și superpremium a câinelui tău

Mâncarea potrivită pentru un câine se bazează pe trei elemente principale: proteine, grăsimi și carbohidrați. În funcție de talia, vârsta și nivelul de activitate, aceste trei componente vor avea proporții diferite. De aceea, atunci când alegi hrana pentru câinele tău trebuie să te ghidezi după aceste caracteristici. Mâncarea premium și superpremium ține întotdeauna cont de aceste aspecte. 

Dar ce trebuie să conțină hrana premium și superpremium a câinelui tău? Îți vom spune în continuare cum o recunoști.

Cele două tipuri de mâncare conțin doar ingrediente de calitate, într-un echilibru perfect, care să ofere câinelui toți nutrienții necesari, în cantitatea optimă. Carnea se regăsește într-o proporție de minimun 15% într-o hrană premium sau superpremium. Evident, la produsele premium procentul de carne este ușor mai scăzut decât la cele superpremium. De asemenea, la o hrană superpremium, procentajul de carne și legume atinge 40%, în timp ce la cea premium acesta este mai scăzut, iar conținutul de cereale este mai ridicat. 

În general, pe ambalajul hranei se precizează dacă aceasta este premium sau superpremium, însă cele două tipuri sunt recunoscute ușor după preț. Cu cât mâncarea este mai calitativă, și prețul ei este mai ridicat. Mâncarea economică este mult mai accesibilă, însă are ingrediente slabe din punct de vedere nutrițional și este intens procesată. Satisface sațietatea pe loc, însă nivelul de nutrienți este slab și, pe termen lung, acesta aspect îi va afecta starea de sănătate.

Deci, dacă îți iubești animalul de companie și vrei să aibă o viață fericită și sănătoasă, oferă-i ce este mai bun. Alege din top cea mai bună mâncare pentru câini în 2022 și vei avea o garanție în plus că este bine îngrijit.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply