fbpx
Royal Canin vs. Hills. Ce mâncare alegem pentru câinii cu probleme de stomac
Câini, PetAdvice

Royal Canin vs. Hills. Ce mâncare alegem pentru câinii cu probleme de stomac

Din diferite motive, câinii pot suferi de o serie de afecțiuni ale stomacului, care trebuie luate foarte în serios. Pe lângă tratament, veterinarul îți va recomanda să îl hrănești pe prietenul patruped cu mâncare specială. Royal Canin și Hills au creat o serie de diete pentru câinii cu probleme de stomac și, în mod corect, îți pui întrebarea care este cea potrivită pentru animalul tău de companie. În acest articol îți vom spune care sunt afecțiunile de care poate suferi cățelul tău și care sunt beneficiile dietelor Royal Canin și Hills. Vei avea suficiente informații în baza cărora să poți lua cea mai bună decizie. 

Cum funcționează digestia câinelui tău

Sistemul digestiv al câinelui descompune și digera alimentele și absoarbe nutrienții de care are nevoie pentru o viață sănătoasă. Principalul organ al sistemului digestiv al câinelui este intestinul subțire, cel care absoarbe proteinele, mineralele, grăsimile, carbohidrații și vitaminele. De asemenea, în sistemul digestiv al câinelui se află și un număr mare de celule imunitare.

În consecință, funcționarea optimă a sistemului digestiv la câine este vitală. 

Simptomele problemelor de stomac la câini

Dacă animalul tău de companie are vreo problemă la stomac, primele simptome pe care le va avea vor fi diareea și vărsăturile. De asemenea, câinele va deveni mai apatic și uneori va da semne că îl deranjează ceva în zona abdominală. În cazul unei probleme digestive cronice, cățelul își va pierde pofta de mâncare și va slăbi. 

Cauzele problemelor digestive la câini

Problemele digestive la câini pot avea mai multe cauze. Cert este că, indiferent care este motivul tulburărilor digestive, cățelul va avea disconfort major și chiar dureri. Iată care sunt cele mai des întâlnite cauze ale problemelor digestive:

Intoleranțele alimentare

Sunt destul de frecvente cazurile în care un câine poate avea o reacție la un ingredient din hrană, pe care organismul lui nu îl tolerează. Intoleranța alimentară, cunoscută și sub denumirea de reacție adversă la hrană, poate fi o reacție de tip imun sau non-imun. Dacă observi că animalul tău de companie vomită imediat după ce mănâncă sau are diaree, este posibil să aibă o intoleranță alimentară. Vezi dacă problema apare de fiecare dată când îi dai un anumit aliment și elimină-l pe viitor. Cel mai des, câinii au intoleranță la carne de vită sau de pui, la lactate și la grâu.

Stresul 

Câinii pot fi stresați, la fel ca oamenii și ca alte animale. Și exact ca și în cazul nostru, stresul îi crează cățelului o serie de probleme, inclusiv cele digestive. Stresul la câine poate fi provocat de schimbarea rutinei zilnice, separarea de membrii familiei, zgomote puternice sau mutarea într-o nouă locuință.

Gastrită

Gastrita este o afecțiune a mucoasei stomacale care devine foarte inflamată și apare, de regulă, din cauza excesului alimentar, tratamentelor cu medicamente, ingerarea anumitor substanțe chimice toxice – câinele poate să roadă o jucărie, iar părțile mici care ajung în stomac pot provoca gastrită, neputând fi digerate. Gastrita poate fi provocată și de intoleranța alimentară.

Enterită

Este o inflamaţie a tractului gastrointestinal, în principal a stomacului şi intestinelor și este provocată de regulă de alimente grase sau alterate, paraziți interni și ingerarea de obiecte care nu pot fi digerate. 

Colită

Colita este o inflamaţie a membranei care căptuşeşte colonul și poate fi provocată de paraziți interni, schimbarea hranei sau ingerarea unor obiecte care nu pot fi digerate. Este o afecțiune mai des întâlnită la câinii cu vârsta sub 5 ani, iar principalul simptom este diareea. 

Pancreatită

Pancreatita este o inflamaţie sau infecţie a pancreasului care poate fi cauzată de consumul de alimente grase.

Royal Canin vs. Hills. Alimentația câinelui cu probleme stomacale 

O alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional este cheia în susținerea sănătății digestive a câinelui tău. Trebuie să te asiguri că hrana lui conține proteine de înaltă calitate, cu grad ridicat de digestibilitate, fibre care stimulează dezvoltarea „bacteriilor benefice”. Din fericire, este destul de simplu să te ocupi corespunzător de cățelul tău cu probleme de stomac oferindu-i dietele special concepute în acest scop de la Royal Canin și Hills. 

Noi îți vom spune ce proprietăți au și astfel vei putea să alegi tipul de hrană care se potrivește cu nevoile prietenului tău patruped.

Royal Canin

Veterinarii și nutriționiștii de la Royal Canin acordă importanță surselor de proteine și au inclus în dietele speciale pentru câinii cu probleme de stomac doar proteine de cea mai bună calitate. În continuare îți prezentăm tipuri de hrană uscată și umedă pentru susținerea sănătății aparatului digestiv, îți vom spune ce conțin acestea, ce proprietăți au și în ce situații sunt recomandate.

Mâncare uscată

Hrana uscată este ideală pentru cățeii cu dantură sănătoasă și puternică și, pe lângă faptul că are grijă de stomacul lor, previne apariția tartrului și a afecțiunilor gingivale. 

Royal Canin Digestive Care este recomandată câinilor predispuși la sensibilități digestive. Cu un conținut adaptat de nutrienți activi, această formulă conține o serie de probiotice care contribuie la sănătatea florei intestinale. Probioticele sunt nutrienți esențiali care hrănesc bacteriile benefice din intestinele cățelului tău, iar asta joacă un rol important în susținerea sănătății intestinale și a stării generale de sănătate a câinelui. Tipul de proteine este adaptat pentru a răspunde cu precizie cerințelor câinelui tău, fiind folosite doar proteine de cea mai înaltă calitate. În plus, Royal Canin Digestive Care are un conținut echilibrat de fibre solubile și insolubile, pentru confort digestiv optim.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Digestive Care pe fond alb
Royal Canin Digestive Care, dietă recomandată câinilor predispuși la sensibilități digestive 

Royal Canin Digestive Care are variante pentru câini de orice talie și este recomandată pentru adulți și seniori.

Royal Canin Gastro Intestinal Fibre Response este o hrană recomandată pentru caini adulți cu tulburări digestive, pentru care este indicat un nivel ridicat de fibre. Este recomandată pentru colite, tulburări cauzate de stres, dar și constipație.

Combinația de proteine foarte digestibile, prebiotice, pulpă de sfeclă de zahăr, orez și ulei de pește asigură o digestie optimă, iar acizii eicosapentaenoic și docosahexaenoic, acizi grași Omega 3, contribuie la menținerea sănătății aparatului digestiv.

Punga cu hrana Royal Canin Gastro Intestinal Fibre Response pe fond alb
Royal Canin Gastro Intestinal Fibre Response, hrană pentru caini adulți cu tulburări digestive, cu un nivel ridicat de fibre

Mâncare umedă

Hrana umedă este ideală pentru pui, dar și pentru câinii seniori, pentru că este mai ușor de mestecat. Evident, poate fi folosită în alimentația câinelui de orice vârstă. Hrana umedă ajută sistemul digestiv al animalului, iar câinii care o consumă frecvent vor fi feriți de constipație.

Royal Canin Digestive Care Pate conține proteine cu nivel ridicat de digestibilitate, dar și un amestec de probiotice și fibre pentru o floră intestinală echilibrată și este recomandată câinilor de orice talie.

Acest tip de hrană are un conținut perfect echilibrat de fibre solubile și insolubile care contribuie la limitarea fermentării, susținând un tranzit intestinal sănătos.

Plic cu hrana umeda Royal Canin Digestive Care Pate pe fond alb
Royal Canin Digestive Care Pate, hrană recomandată câinilor de orice talie cu probleme de digestie

Royal Canin Gastro Intestinal este o hrană dietetică completă pentru câini cu probleme gastrointestinale cronice sau acute. Este un tip de hrană foarte digestibilă, completă și echilibrată, special concepută pentru a ajuta în tratamentul bolilor gastro-intestinale acute și cronice la puii aflați în perioada de creștere sau la adulți.

Acest tip de hrană are un nivel energetic foarte crescut și permite reducerea cantității de hrană, evitându-se astfel supraîncărcarea gastrică.

Cutie cu hrana umeda Royal Canin Gastro Intestinal pe fond alb
Royal Canin Gastro Intestinal, hrană dietetică umedă completă pentru câini cu probleme gastrointestinale cronice sau acute

Hills

Hills are, de asemenea, o gamă de produse recomandate în dietele câinilor cu probleme de stomac. Iată câteva tipuri de hrană uscată și umedă care ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv.

Mâncare uscată

Hills PD Canine Gastrointestinal Biome este o hrană special formulată de nutriționiști și medici veterinari pentru îngrijirea tractului digestiv. Acest tip de hrană rezolvă problema diareei în doar 24 de ore. De asemenea, hrănește și activează microbiomul intestinal pentru a elibera compuși benefici anti-inflamatori și antioxidanti, pentru a susține sănătatea digestivă. Hrana reduce riscul formării pietrelor.

Punga cu hrana uscata Hills PD Canine Gastrointestinal Biome pe fond alb
Hills PD Canine Gastrointestinal Biome, hrană pentru îngrijirea tractului digestiv

Hills Digestive Care Low Fat conține o cantitate redusă de grăsimi și este o hrană care se digeră ușor. Este o dietă ideală pentru administrare îndelungată și ajută în tratamentul problemelor gastrointestinale, dar și pentru prevenirea reapariției lor. Este recomandată dacă patrupedul tău suferă de inflamații ale stomacului, intestinului subțire și în cazuri de colită. Este un tip de hrană care poate fi administrată câinilor adulți și seniori.

Punga cu hrana uscata Hills Digestive Care Low Fat pe fond alb
Hills Digestive Care Low Fat, o dietă ideală pentru administrare îndelungată care ajută în tratamentul problemelor gastrointestinale

Mâncare umedă

Hrana umedă Hills PD Digestive Care este recomandată pentru câinii cu dereglări gastrointestinale și este potrivită și pentru hrănirea câinilor în convalescență, după o intervenție chirurgicală sau boală care i-a slăbit. Rețeta include fibre speciale cu efect benefic asupra celulelor intestinale și are și un nivel ridicat de antioxidanți, pentru neutralizarea radicalilor liberi. Compoziția e foarte ușor de digerat și bine tolerată și de câinii foarte sensibili.

Cutie cu hrana umeda Hills PD Digestive Care pe fond alb
Hills PD Digestive Care, pentru câini care suferă de gastrită, enterită sau colită

Este un tip de hrană recomandată pentru câini care suferă de gastrită, enterită sau colită, insuficiență pancreatică, pancreatită acută, balonare. Această dietă poate fi administrată și puilor.

Criterii după care să te ghidezi când alegi între Royal Canin și Hills

Dacă ai un cățel care are probleme de stomac și ești în situația de a alege o dietă Royal Canin sau Hills care să-l ajute să depășească perioada dificilă, trebuie să acorzi atenție unor detalii importante. Hrana trebuie aleasă în funcție de talia și vârsta câinelui. Royal Canin a creat formule speciale pentru câini, în funcție de talie, în timp de hrana de la Hills poate fi administrată la câine de orice talie. 

De asemenea, dietele pentru tratarea problemelor aparatului digestiv trebuie administrate pentru o perioadă limitată de timp, în funcție și de recomandarea veterinarului. Hills, însă, a creat o formulă specială care poate fi administrată o perioadă îndelungată, fără niciun risc.

Prevenirea problemelor stomacale la câini

Toți câinii, indiferent de rasă, talie sau vârstă, sunt predispuși la probleme cu stomacul, iar asta se întâmplă în cele mai multe cazuri pentru că animalul tău de companie este foarte pofticios și de cele mai multe ori mănâncă repede și mult tot ce i se oferă. Poți preveni apariția acestor probleme ținând cont de câteva aspecte în fiecare etapă a vieții lui.

Căței

Puii sunt predispuși la probleme ale stomacului și fac deseori diaree. Asta se întâmplă pentru că sistemul digestiv este în formare, iar în primele luni de viață alimentația lui este schimbată frecvent. Hrănește cățelușul cu hrană specială pentru pui și evită schimbarea bruscă a alimentației. De asemenea, vaccinează-l, pentru că astfel poți evita probleme grave de sănătate care sunt provocate de funcționarea deficitară a sistemului digestiv. 

Adulți

Sistemul digestiv al câinilor adulți este mai rezistent, dar, cu toate acestea, pot suferi de probleme digestive, în special dacă sunt dintr-o rasă de talie mare. Evită să-ți hrănești animalul de companie cu mâncarea pe care o consumi tu – îi va face rău. Alege o hrană echilibrată, cu grad ridicat de digestibilitate și fibre.

Seniori

Câinii seniori sunt, de asemenea, predispuși la probleme de stomac și asta se întâmplă pentru că metabolismul lui încetinește. În plus, încep să aibă probleme cu dantura și vor mesteca mai greu. Alege pentru câinele tău senior o formulă de hrană special concepută pentru vârsta lui și oferă-i mai multe mese pe zi, cu cantități reduse de mâncare.

Când mergem la veterinar

Dacă animalul tău de companie vomită și are diaree mai multe zile și dacă observi că își pierde pofta de mâncare, este necesar să te adresezi veterinarului.

În concluzie, Royal Canin și Hills au diete speciale, formulate de către specialiști, pentru câinii cu probleme de stomac. Rămâne să alegi tipul de hrană care se potrivește cel mai bine în funcție de vârsta, talia și, de ce nu, gusturile prietenului tău blănos.

Foto: The Pet Club, Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply