Hrana unui bulldog francez trebuie adaptată în funcție de anumiți factori, esențiali fiind vârsta sa, greutatea, nivelul de activitate și metabolismul, cu atât mai mult cu cât sunt câini de talie medie, cu corpul foarte musculos și activi pe măsură. În plus, bulldogul francez este un animăluț foarte pretențios și este destul de predispus intoleranțelor alimentare și alergiilor, dar și îngrășării. Este important de punctat faptul că alimentația câinilor este esențială nu doar pentru buna creștere și dezvoltare, ci și pentru menținerea sănătății, fiind factor primordial în acest sens.
aprilie 2020
Simparica vs. Bravecto. Comparație și diferențe-cheie între cele două tratamente
Câinii și pisicile au nevoie de deparazitare constantă, însă dacă nu mai vrei să-ți supui animăluțul la chinul soluțiilor cu aplicare spot-on, cu pipetă, atunci tabletele masticabile sunt cea mai bună soluție. Acestea, deși reprezintă un tratament antiparazitar administrat intern, au acțiune externă. Însă, pe piață există mai multe astfel de tipuri de tratament și pentru a te decide care este mai bun pentru animăluțul tău îți propunem să dezbatem două dintre cele mai bune astfel de produse, Simparica și Bravecto, și să aflăm care sunt diferențele între ele.
Dacă până acum, pentru deparazitarea câinilor și pisicilor, tratamentele spot-on, cu pipetă și aplicare externă, erau cele mai folosite, iată că și acest domeniu a fost revoluționat odată cu descoperirea izoxazolinei, o substanță din categoria pesticidelor care are rolul de a combate puricii și dăunătorii nevertebrați prin paralizarea sistemului nervos al acestora, astfel încât să nu se poate hrăni sau reproduce.
Deparazitarea câinilor și pisicilor trebuie făcută obligatoriu, indiferent dacă acestea locuiesc în casă sau în curte și, de asemenea, periodic, în special primăvara, când apar puricii și căpușele din abundență, acestea din urmă fiind responsabile de îmbolnăvirea cu babesioză. De asemenea, pe lângă deparazitarea externă este necesară și o deparazitare internă, de preferat în urma unui consult la medicul veterinar.
Indiferent că ți-ai schimbat domiciliul sau că tocmai ți-ai luat o pisică, aceasta trebuie ajutată să se acomodeze în casă cea nouă. Responsabilitățile stăpânului sunt mari și includ, în primul rând, răbdare și înțelegere, atitudini necesare pentru buna purtare ulterioară a animăluțului tău de companie.