fbpx
pui de pisica de culoare gri
Pisici

Top 5 rase de pisici prietenoase cu copiii

Dacă vrei să-i cumperi copilului tău un animal de companie, iar el își dorește foarte mult o pisică, va trebui să te gândești foarte bine la alegerea pe care urmează s-o faci. Iar asta pentru că nu toate rasele sunt și potrivite pentru cei mici. Tu vei avea nevoie de un animal blând, răbdător, afectuos și jucăuș și nu de o pisică leneșă, care fuge și se ascunde de copii, iar când se joacă cu ei devine agresivă. Iată cinci dintre cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. 

Cum alegi pisica potrivită pentru copilul tău

Dacă te-ai decis să cumperi o pisică pentru copilul tău, va trebui să ții cont de câteva aspecte esențiale, care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Să nu uităm, totuși, că pisicile, spre deosebire de câini, au un temperament mai iute, sunt mai independente, unele nu cer atât de multă afecțiune pe cât ne-am dori noi să le oferim, iar altele nu conviețuiesc liniștite printre copii, mai ales dacă sunt mici. Așa că, este foarte important să alegi o rasă prietenoasă cu cei mici, sociabilă, afectuoasă și jucăușă. În al doilea rând, după ce ai ales rasa, va trebui să fii foarte atent la starea de sănătate a micului animal de companie. Verifică dacă pisica a fost vaccinată, dacă are carnet de sănătate, dacă este deparazitată și interesează-te cu privire la eventualele afecțiuni de care a suferit în trecut. Aceste informații despre istoricul ei medical te vor ajuta foarte mult pe viitor. Nu în ultimul rând, atunci când cumperi un animal de companie, indiferent care ar fi acesta, nu trebuie să sari peste nici o etapă de îngrijire. O pisică, de exemplu, are nevoie să fie periată, să i se facă baie, are nevoie să i se taie gheruțele și să-i fie curățate urechile. Evident, dacă se îmbolnăvește, va trebui dusă la cabinetul medicului veterinar și tratată corespunzător. Este, până la urmă, un nou membru al familiei tale și are drepturi la fel ca toți ceilalți: să fie bine îngrijită, bine hrănită, să i se dea atenție, să fie iubită și protejată. Nu uita că este o mare responsabilitate să aduci acasă un animăluț. Așa că, înainte de a face acest important pas, întreabă-te dacă și pisica se va simți bine în familia ta, nu numai voi alături de ea. Vei avea timp și răbdare pentru toate aceste responsabilități în plus? Dacă răspunsul este da, atunci iată care sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru copii. 

Top 5 rase de pisici pentru copii

Ca să-ți fie mai ușor și să poți lua cea mai bună decizie,caută o rasă blândă, afectuoasă dar, în același timp, activă și energică. Această pisică va fi partenerul ideal de joacă al copilului tău. Iată ce-ți recomandăm.

Pisica abisiniană

Pisica abisiniană este una dintre cele mai potrivite pisici pentru copilul tău. Este un animal pe cât de inteligent, pe atât de activ și jucăuș, iar cel mic va fi foarte încântat să-și petreacă timpul în prezența ei. Această pisică este un adevărat argint viu. Îi place să alerge, să sară, să se cațere, este mereu în alertă, mereu curioasă și se joacă cu aproape tot ce-i pică în lăbuțe. Pisica abisiniană are blana scurtă și deasă, de culoare maro, roșcat sau ciocolatiu. Animalul trăiește aproximativ 15 ani, iar țara de origine este Etiopia. Această pisică se înțelege foarte bine atât cu copiii, cât și cu persoanele străine sau alte animale de casă: câini, pisici, rozătoare. 

portret pisica abisiniana care sta intinsa
Pisica abisiniana este un animal vesel, jucăuș și afectuos cu cei mici

Pisica bengaleză

Pisica bengaleză impresionează, înainte de toate, prin coloritul blăniței care te duce cu gândul la un leopard în miniatură. Aspectul ei sălbatic este sporit de părul des și lucios, de lăbuțele groase, de statura impunătoare și musculatura dezvoltată. Ca personalitate, pisicile bengaleze sunt foarte active, jucăușe, energice și, cel mai important, afectuoase. Atenție, însă! Dacă ai un copil mic, trebuie să știi că aceste pisici sunt destul de gălăgioase și miorlăitoare, așa că l-ar putea deranja pe bebe de la somn. Însă, în afară de acest aspect, care poate fi sau nu deranjant, pisicile bengaleze sunt cei mai buni prieteni ai copiilor și niște perteneri de joacă minunați. Rasa este originară din SUA și a luat naștere prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice cu o pisică domestică din America. 

pisica bengaleza care sta intinsa
Pisica bengaleză este extrem de energică și este partenerul ideal de joacă pentru un copil activ

Pisica birmaneză

Pisica birmaneză este ideală pentru familiile cu copii deoarece este un animal de companie activ, jucăuș, energic și prietenos cu cei mici. De fapt, această pisică este prietenoasă cu orice persoană care se joacă cu ea. Birmaneza adoră să sară, să țopăie, este curioasă și agilă. Însă, cel mai important lucru este faptul că birmaneza este afectuoasă și adoră să stea în brațele stăpânilor. Are părul mediu spre lung și necesită îngrijire adecvată: va trebui s-o perii mai des și s-o speli deoarece blana se murdărește mai repede decât în cazul pisicilor cu păr scurt. 

pisica birmaneza portret
Pisica birmaneză este prietenoasă cu toată lumea și adoră să se joace cu copiii

Pisica Cornish Rex

Originară din Anglia, pisica Cornish Rex cântărește în jur de trei, patru kilograme, are blana scurtă și trăiește până la 15 ani. Este o pisică inteligentă, activă, energică, foarte afectuoasă, dar și foarte vorbăreață. Cornish Rex este un animal de talie medie, cu picioare lungi, cap mic și urechi mari. Are blana scurtă și destul de rară, dar ușor cârlionțată. Această rasă este sociabilă, prietenoasă cu copiii și poate fi învățată cu ușurință să execute tot felul de trucuri: prinde obiectele din zbor ca un câine, dacă îi arunci o mingiuță fuge după ea și ți-o aduce înapoi și chiar poate merge în lesă. 

pisica cornish rex care doarme portret
Pisica Cornish Rex are blana scurtă și lasă mai puțin păr atunci când năpârlește

Pisica Devon Rex

O altă pisică cu blana scurtă și ondulată, Devon Rex este cunoscută ca fiind un animal extrem de energic și de activ, care nu stă locului o clipă. O poți vedea cum se cațără pe perdea, cum se cocoață pe geamuri și uși sau escaladează pereții. Copilul tău va fi foarte încântat să se joace cu ea, mai ales că vorbim despre un animal plin de viață, jucăuș, afectuos, blând și care caută în orice un motiv de joacă. La fel ca și pisica Cornish Rex, Devon Rex poate fi învățată să meargă în lesă sau în ham și să execute tot felul de mișcări și de trucuri. Nici un copil nu se va plictisi în compania acestei pisici de-o energie debordantă. 

pisica devon rex care sta intinsa pe o canapea de culoare rosie
Extrem de energică și de jucăușă, pisica Devon Rex este iubitoare și blândă cu cei mici

Indiferent de rasele de pisici pentru copii pe care le-ai alege, trebuie să mai știi un lucru: dacă cel mic este alergic la părul de pisică, ar trebui să eviți să aduci un astfel de animăluț în casă. Să nu ai vreo clipă impresia că o pisică cu părul scurt sau cheală precum pisica Sfinx sunt mai recomandate. Nu! De fapt, alergia este declanșată nu de părul acestor animăluțe, cu de saliva lor. Așa că, înainte de toate, asigură-te că prichindelul tău este sănătos și nu suferă de nici o alergie. 

Sursa foto: Pixabay 


N-ai nimic de pierdut și te poți dezabona oricând.
Invalid email address
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Alina 23 noiembrie 2019 at 9:16

    Articol scris doar în favoarea unor rase, fără sa conțină adevărul.

  • Leave a Reply