fbpx
doi copii baiat si fata care stau pe canapea iar intre ei se afla un caine pechinez
Câini

Top 10 cele mai bune rase de câini pentru copii

Copilul tău este un mare iubitor de animale și te roagă să-i cumperi un cățeluș? Dacă te-ai hotărât să-i faci o surpriză, trebuie să te gândești foarte bine înainte, pentru că nu toți câinii sunt prietenoși cu cei mici. Iată din ce rase de câini pentru copii ai putea alege!

Cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău

  • Indiferent de vârsta copilului tău, chiar dacă are un an sau este adolescent, câinele familiei trebuie să fie prietenos, sociabil, blând și docil. O rasă agresivă, greu de stăpânit nu are ce să caute pe lângă cei mici.
  • Alege o rasă de câini care trăiesc mult. În acest fel, și copilul tău, dar și câinele vor crește împreună și se vor bucura unul de prezența celuilalt multă, multă vreme.
  • Un copil timid, retras, fără inițiativă are nevoie de un animal de companie care să-i redea încrederea în el și în puterile sale. Alege un animal de talie medie sau mare.
  • Un copil activ, încrezător, curios, agil ar avea nevoie de un câine de talie mică deoarece aceste animăluțe sunt extrem de vioaie și de energice. Cei doi – câine și stăpân – s-ar completa de minune unul pe celălalt.
  • Pentru protejarea sănătății întregii familii, recomandat ar fi – mai ales dacă locuiești într-un apartament la bloc – un câine care nu lasă foarte mult păr, iar aici recomandăm rasele cu părul creț.
  • În cazul în care ai un bebeluș care nu se odihnește foarte bine nici noaptea, nici pe parcursul zilei, poate ar fi mai bine să alegi o rasă de câini care nu latră foarte mult. Destul de zgomotoși sunt bichonii și, în general, câinii de talie mică.
  • Recomandat este să alegi un câine care nu este predispus genetic la afecțiuni și alte boli. De exemplu, câinele comunitar, maidanezul, este un câine care, bine hrănit și bine întreținut, nu va avea probleme de sănătate.
  • Și încă un sfat de care ar fi bine să ții cont: protejând animalul de companie, îți protejezi, de fapt, întreaga familie. Așa că, indiferent de rasa de câine pe care o alegi, un lucru este obligatoriu: vaccinarea animalului, deparazitarea lui dar și vizitele regulate la medicul veterinar.
hrana umeda plic Piper cu ficat de vita si cartofi
Hrana umedă de la Piper ajută câinele să aibă o digestie bună

Iată top 10 câini pentru copii

Îți prezentăm mai jos topul 10 al celor mai potriviți câini pentru copii, o listă din care să te inspiri atunci când vei cumpăra un animăluț de companie pentru prichindelul tău.

Cavalier King Charles Spaniel

Rasa Cavalier King Charles Spaniel ocupă primul loc în topul celor mai potriviți câini pentru copii. Este un cățel care trăiește până la 14 ani, este foarte sociabil, curajos, îndrăzneț, iubitor, afectuos, răbdător și jucăuș. Este câinele ideal pentru un copil de până în 10, maximum 12 ani.

Cavalier King Charles Spaniel caine portret
Cavalier King Charles Spaniel este un câine care iubește foarte mult copiii

Labrador Retriever

Labradorul este un câine de talie înaltă, care trăiește între 10 și 14 ani. Sunt printre cei mai potriviți câini pentru copii, mai ales pentru familiile cu bebeluși. Labradorul este pentru cel mic o adevărată dădacă, un câine liniștit, grijuliu, inteligent, foarte afectuos, care protejează și apără. Îl poți lăsa oricând pe cel mic în grija lui.

pui de labrador care se joaca cu un bat
Labradorul este un câine foarte afectuos și protector

Poodle

Pudelul este o rasă din care fac parte mai multe subrase de câini: Toy poodle, miniature poodle, pudelul standard, dar și pudelul de talie mijlocie. Acest câine este originar din Franța și Germania și este cunoscut ca fiind un animal de companie inteligent, agil, activ, mereu în alertă. Este foarte sociabil și se atașează rapid de copii.

pudel portret
Pudelul este un animal de companie foarte jucăuș

Beagle

Câinele din rasa Beagle este potrivit pentru cei mici deoarece este un animal de talie mijlocie, foarte prietenos, foarte sociabil și iubitor de copii. Trăiește până la 14, 15 ani și nu este o rasă predispusă îmbolnăvirilor. Beagle-ul e un câine ascultător, echilibrat, foarte loial și încearcă să facă mereu pe plac stăpânului.

caine beagle care alearga prin iarba
Câinele din rasa Beagle este extrem de inteligent și agil

Bichon Frise

Este o rasă de câine de talie mică, trăiește în jur de 15 ani și este foarte afectuos. Bichonului Frise îi place să alerge, să se joace, este un câine vesel și îți dă o stare de optimism și bună dispoziție. Pe de altă parte, el este și un animal foarte grijuliu și sensibil în ceea ce-i privește pe stăpânii săi sau pe alți membri ai familiei.

caine din rasa bichon frose care se ajoaca afara in iarba
Un Bichon Frise este un câine grijuliu, afectuos și foarte sensibil

Shih Tzu

Un alt câine de talie mică, originar din Tibet, Shih Tzu este și el foarte potrivit pentru familiile cu copii. Iar asta pentru că acest câine în miniatură este foarte sociabil, iubitor și jucăuș. Nu mai spunem că este drăgălaș și dulce ca o jucărie de pluș.

caine rasa shih tzu care sta cu botul pe labe
Un cățeluș foarte afectuos, Shih Tzu adoră să se joacă cu cei cei mici

Boxer

Boxerul este un câine de talie medie, cu păr foarte scurt. Originar din Germania, el trăiește în medie 12 ani și este un animal curajos, devotat, foarte inteligent, energic, mereu pus pe joacă, un câine care sare în apărarea stăpânului fiind foarte protector. Are un temperament calm, fiind un animal echilibrat, în care poți avea încredere.

caine din rasa boxer
Boxerul este un animal de companie extrem de devotat și foarte protector cu stăpânii săi

Border Terrier

Este un câine care ar putea suferi, la un moment dat , de diferite alergii, dar nu vorbim despre o afecțiune gravă. Border terrier-ul este recomandat familiilor cu copii deoarece este un câine de talie mică, inteligent, ascultător, foarte loial și afectuos.

caine border terrier care sta cu botul pe labe intins pe iarba
Câinii din rasa Border Terrier sunt foarte ascultători și dornici să facă pe plac stăpânilor

Hungarian Viszla

Originar din Ungaria, Hungarian Viszla trăiește până la 15 ani și este un câine foarte afectuos, energic, jucăuș, potrivit copiilor de orice vârstă. Este animalul ideal mai ales pentru familiile care locuiesc la casă, fiind o rasă care are nevoie de multă mișcare. Copilul tău va fi foarte încântat să-l scoată la plimare sau să alerge împreună. Fiind un câine de talie mai înaltă, activ și curios din fire, Hungarian Viszla îl va ajuta pe copilul mai timid și mai retras să prindă încredere în el și în forțele proprii.

caine hungarian viszla
Această rasă de talie înaltă este potrivită tuturor copiilor, de orice vârstă

Metis

Pe lista câinilor pentru copii se numără și câinele metis, care provine din încrucișarea a doi câini de rasă sau din încrucișarea câinilor de rasă comună. Este acel câine pe care îl adoptăm din centre și adăposturi de câini, pe care îl luăm poate chiar de pe stradă, de la vecini, prieteni, din târguri pentru adopții sau anunțuri de mică publicitate. Este un câine rezistent, foarte afectuoas, loial, prietenos cu copiii și dornic să facă pe plac stăpânului. Metisul este extrem de inteligent și protector și va fi, cu siguranță, câinele ideal pentru familiile cu unul sau mai mulți copii.

caine metis de culoare neagra care sta afara in zapada
Câinele metis este un animal de compnie foarte iubitor și protector mai ales cu cei mici

În concluzie, dacă te-ai decis să cumperi un animal de companie, este foarte important să alegi o rasă docilă, prietenoasă, sociabilă, care se simte excelent în compania celor mici. Câinele trebuie să fie activ și un bun prieten de joacă pentru copii, trebuie să-i țină în alertă, să-i responsabilizeze, să-i învețe ce înseamnă iubirea necondiționată, dar și grija. Rasele de câini pentru copii sunt rase energice, care au nevoie de multă mișcare, dar și multă atenție. Când alegi câinele, fă-o în așa fel încât temperamentul său să se potrivească cu cel al copilului tău. Iar dacă reușești asta, între cei doi se va lega o prietenie pe viață.

Sursa foto: Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • blank
    Reply Antonyo Mihai 19 martie 2020 at 12:21

    Si Golden Retriever.

    • blank
      Reply Anonim 18 decembrie 2020 at 13:35

      Dupa parerea mea e putin mai bun ca labradorul.(nu vreau sa zic ca acesta nu este bun, ba din contra).

    Leave a Reply