fbpx
Top 10 mâncare pentru câini în 2021. Ce alegi pentru cel mai bun prieten
Câini, PetAdvice

Top 10 mâncare pentru câini în 2021. Ce alegi pentru cel mai bun prieten

Cei mai mulți posesori de câini aleg cu greu un tip de hrană pentru patrupedul lor, iar asta se întâmplă pentru că piața abundă de mărci și tipuri de alimente special concepute pentru ei. Probabil că ești și tu în această situație și din acest motiv ne-am gândit să venim în sprijinul tău cu un top 10 al sortimentelor de mâncare pentru câini pe care l-am întocmit în funcție de preferințele cumpărătorilor.

Înainte să le enumerăm și să le descriem pe fiecare în parte îți amintim ce criterii trebuie să ai în vedere atunci când alegi hrana pentru câinele tău. 

În primul rând, alege o hrană premium, din ingrediente de calitate și evită sortimentele foarte ieftine pe care le găsești în supermarketuri, cu ingrediente super procesate, care înlocuiesc carnea și legumele. Pe termen lung, aceste alimente le provoacă probleme de sănătate. Hills, Royal Canin, Brit sau Advance se numără între mărcile care au conceput tipuri de hrană de înaltă calitate, cu ingrediente naturale.

În al doilea rând, trebuie să ai în vedere vârsta și talia animalului tău de companie. Mărcile care se respectă au creat sortimente în funcție de aceste criterii, pentru că nevoile nutriționale sunt diferite. Spre exemplu, un pui are nevoie de multe vitamine și antioxidanți care să le fortifice sistemul imunitar. De asemenea, câinii de talie mare au, de regulă, probleme cu sistemul osos și din acest motiv tipurile de hrană concepute pentru ei au în compoziție ingrediente care să susțină sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Iar în al treilea rând, este necesar să ai în vedere eventualele probleme de sănătate pe care le are câinele tău sau la cele la care este predispus, în funcție de vârstă sau rasă. Există diete speciale pentru câini cu probleme dentare, cardiace, digestive, ca să dăm doar câteva exemple.

Top 10 mâncare pentru câini

Așa cum am menționat și mai sus, există producători care au conceput tipuri de mâncare sănătoasă pentru câini, iar acestea pot fi achiziționate din magazinele specializate, însă noi îți recomandăm să le cumperi online, pentru că prețurile sunt mai bune.

În cele ce urmează am selectat pentru tine 10 tipuri de mâncare pentru câini, umedă și uscată, pe care posesorii de câini le solicită cel mai des.

Royal Canin Medium Puppy

Începem cu un sortiment de hrană umedă special conceput pentru puii de talie medie: Royal Canin Medium Puppy. Acest aliment este destinat cățeilor cu vârsta de până la 12 luni, care au o greutate la vârstă adultă între 11-25 kg, răspunzând tuturor cerințelor nutriționale pe care le are un cățel de talie medie.

Plic cu hrana umeda Royal Canin Medium Puppy pe fond alb
Royal Canin Medium Puppy, hrană umedă pentru puii de talie medie, cu vârsta de până la 12 luni

Datorită complexului sau unic de antioxidanți, această hrană fortifică sistemul imunitar, iar nutrienți esențiali susțin sănătatea digestivă și mențin echilibrul corespunzător al florei intestinale. De asemenea, hrana susține dezvoltarea osoasă sănătoasă în prima perioadă a vieții.

Puii de câine de talie medie au o perioada de creștere scurtă, iar hrana lor trebuie să asigure un aport crescut de energie, iar Royal Canin Medium Puppy îndeplinește și acest criteriu.

Printre rasele de câinii de talie medie se regăsesc: beagle, shar pei, setter englez, border collie, husky, brittany spaniel, french bulldog sau cocker englez.

Royal Canin Mini Puppy

Este un tip de hrană uscată pentru puii de câine, dar de această dată pentru cei de talie mică. Royal Canin Mini Puppy asigură suport imunitar, susține o digestie sănătoasă și are un conținut caloric ridicat.

Hrana este destinată puilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 luni care vor cântări la vârsta adultă maximum 10 kg.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Mini Puppy pe fond alb
Royal Canin Mini Puppy, hrană uscată pentru pui de talie mică, care asigură suport imunitar și digestie sănătoasă

Royal Canin Mini Puppy conține un complex patentat de antioxidanți, incluzând vitamina E, pentru a sprijini mecanismele naturale de apărare pe măsură ce puiul crește.

Forma crochetei este mică și ușor de mestecat, perfectă pentru maxilarul de mici dimensiuni al cățelului, iar mirosul și aroma sunt optimizate pentru a-i tenta chiar și pe cei mai capricioși câini. Prin textura și forma sa, crocheta contribuie, de asemenea, la susținerea sănătății dentare și a igienei orale generale.

Complexul de nutrienți include proteine de calitate superioară, precum și prebiotice care susțin sănătatea digestivă și echilibrul florei intestinale.

Câinii de talie mică cresc destul de repede și din acest motiv au nevoie de o hrană cu aport energetic ridicat, care să le susțină dezvoltarea sănătoasă.

Hills PD Canine Metabolic 

Hills Canine Metabolic Chicken & Veggie Stew Prescription Diet este formulată special de nutriționiști și medici veterinari pentru a ajuta la slăbire și la menținerea greutății optime.

Conserva cu Hills PD Canine Metabolic pe fond alb
Hills PD Canine Metabolic, hrană umedă care ajută la slăbire și la menținerea greutății optime

Acest tip de hrană asigură un apetit regulat, reduce inflamațiile și îmbunătățește metabolizarea energiei, iar fibrele solubile și insolubile pentru declanșarea sațietății controlează apetitul și mențin sănătatea tractului gastrointestinal. Ingredientele speciale ajută la arderea grăsimilor, protejând astfel masa musculară și apară celulele de oxidarea radicalilor liberi, susținând un sistem imunitar sănătos.

Advance Dog Mini Light

Advance Dog Mini Light este un tip de hrană uscată cu număr scăzut de calorii, pentru câini de talie mică. Conține cantități mari de fibre și proteine și nivel scăzut de calorii care ajută la controlul greutății, fără îi să afecteze masa musculară.

Punga cu hrana uscata Advance Dog Mini Light pe fond alb
Advance Dog Mini Light, hrană uscată cu număr scăzut de calorii, pentru câini de talie mică

L-Carnitina din compoziția acestui aliment ajută la transformarea grăsimii în energie și reduce depozitele de grăsime. Hrana este formată din granule mici, adaptate dentiției câinilor din rasele de talie mică.

Sistemul „cellular anti aging” cu antioxidanți contribuie la o viață mai lungă și de calitate, iar acizi grași esențiali și taurina susțin un sistem nervos echilibrat și o inimă sănătoasă.

Platinum Meniu Mini

Hrana umedă Platinum Natural cu carne de curcan şi somon, cartofi şi legume, este un sortiment alimentar superpremium, recomandat tuturor câinilor, indiferent de talie şi stadiul de viaţă. Sortimentul este, însă, ideal pentru câinii de talie mică, care consumă o cantitate de până la 100 de grame la o masă, datorită ambalării separate a acestor cantități.

Meniu cu patru conserve de mancare umeda Platinum Meniu Mini pe fond alb
Platinum Meniu Mini, hrană umedă superpremium, recomandată tuturor câinilor, indiferent de talie şi stadiul de viaţă

Alimentul este obţinut numai din ingrediente care respectă standardul de calitate pentru a fi admise în consumul uman și conține minim 63% carne proaspătă de curcan şi 20% carne proaspătă de somon.

Uleiurile şi grăsimile din carnea de curcan şi peşte sunt excelente surse de energie metabolică.

Hrana este deosebit de hrănitoare, uşor de digerat şi are un gust apreciat chiar și de către cei mai mofturoşi sau capricioşi câini. 

Hills SP Canine Adult Medium

Hrana uscată Hills SP Adult Medium cu miel și orez este special formulată pentru a le oferi câinilor adulți necesarul de energie. Conține ingrediente de înaltă calitate, ușor de digerat.

Punga cu hrana uscata Hills SP Adult Medium pe fond alb
Hills SP Adult Medium, hrană uscată special formulată pentru a le oferi câinilor adulți necesarul de energie

Acest aliment este bogat în Omega-6 și vitamina E, benefice  pentru piele și blană și proteine de înaltă calitate pentru o masă musculară sănătoasă.

Este un tip de hrană recomandată pentru câinii adulți cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani.

Royal Canin Sterilised Loaf

Este un tip de hrană umedă recomandată câinilor sterilizați de orice talie, cu un aport special de nutrienți activi care satisfac apetitul câinelui, menținându-l în același timp activ și în formă.

Plic cu hrana umeda Royal Canin Sterilised Loaf pe fond alb
Royal Canin Sterilised Loaf, hrană umedă pentru câinii sterilizați de orice talie, cu un aport special de nutrienți activi care satisfac apetitul câinelui

Metabolismul câinelui încetinește după sterilizare, în multe cazuri, devine mai puțin activ, iar pofta de mâncare crește, animalul fiind expus la obezitate – acest tip de hrană are în vedere aceste aspecte. În plus, acest tip de mâncare are un aport special de nutrienți activi care satisfac apetitul câinelui, menținându-l în același timp activ și în formă.

Formula Royal Canin Sterilised Loaf este bogată în proteine foarte ușor digestibile, care ajută câinele să își mențină masa musculară, reducând totodată aportul caloric și de grăsimi, ajutându-l să-și mențină greutatea ideală și inducându-i senzația de sațietate.

Derma WD

Derma WD este o dietă umedă completă pentru câini care susține optimizarea funcțiilor dermice.

Conserva cu hrana umeda Derma WD pe fond alb
Derma WD, hrană umedă care ajută la combaterea dermatitelor și a năpârlirii excesive

Acest tip de hrană ajută la combaterea dermatitelor și a năpârlirii excesive, iar ingredientele speciale contribuie la reducerea pruritului, escoriațiilor și previn căderile masive de păr.

Royal Canin Mini Coat Care

Este o hrană uscată pentru câinii de talie mică, cu greutatea de cel mult 10 kilograme, cu blana ternă și aspră. Formula oferă o nutriție completă și savuroasă, care hrănește blana, conferindu-i rezistență și volum, oferindu-i câinelui frumusețe și sănătate.

Punga cu hrana uscata Royal Canin Mini Coat Care pe fond alb
Royal Canin Mini Coat Care, hrană uscată care oferă o nutriție completă ce hrănește blana, conferindu-i rezistență și volum

Alimentul este îmbogățit cu acizii grași Omega 3 și 6, care contribuie la hrănirea pielii și, în egală măsură, a blănii câinelui. Formula exclusivă a crochetelor este de asemenea bogată în ulei de Borago, cu nivel ridicat de acid gras gamma linolenic, pentru a oferi suport suplimentar pielii.

Hrana conține, de asemenea, tirozină și fenilanină, nutrienți speciali care sunt precursori ai melaninei și au un efect de intensificare a culorii blănii câinelui.

Brit Premium M

Este o hrană uscată pentru câini adulți de talie medie, cu greutatea cuprinsă între 10 și 25 de kilograme.

Punga si plic cu hrana uscata Brit Premium M pe fond alb
Brit Premium M, hrană uscată pentru câini adulți de talie medie cu conținut ridicat de proteine

Acest aliment conține carne de pui în proporție de 41% și alte ingrediente de calitate care susțin sănătatea câinelui.

Acestea sunt, potrivit analizei noastre, top 10 sortimente de mâncare pentru câini. Posesorii de patrupede le solicită cel mai des și este de înțeles, pentru că toate aceste tipuri de hrană au în compoziție doar ingrediente hrănitoare și de cea mai bună calitate.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply