Tobiță, un pui de Ciobănesc German, avea doar 4 luni atunci când a fost găsit de Fundația Rolda. Povestea lui rămâne un mister, iar faptul că a supraviețuit la vârsta lui fragedă de unul singur este un miracol. Acest cățeluș simpatic fie a scăpat dintr-o curte, iar stăpânii nu l-au căutat, fie a fost abandonat în câmp, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri cu puii nedoriți – acestea sunt cele două scenarii posibile.
Cert este că puiul a fost abandonat și a fost pus în situația de a lupta pentru supraviețuire. Și a luptat ceva timp, având în vedere starea în care era atunci când a fost găsit.
Tobiță este un adevărat supraviețuitor
Tobiță a fost găsit singur și speriat pe un câmp. Se adăpostea de frig într-o tufă uscată și nu se știe cu ce s-a hrănit. Starea lui era deplorabilă atunci când cei de la Fundația Rolda l-au luat în grija lor. Era plin de viermi, purici și căpușe, avea scabie și din această cauză năpârlea pe bucăți, astfel că ne putem imagina cam cât de greu făcea față frigului. Pe scurt, acest pui a supraviețuit singur într-un mediu în care nici măcar un câine adult nu ar reuși să se descurce.
Era extrem de speriat, dar a arătat imediat că este un cățel minunat și prietenos, cu poftă de viață.
Tobiță a fost salvat de cei de la Fundația ROLDA
Viața lui Tobiță s-a schimbat complet după ce a ajuns în grija Fundației Rolda. A fost deparazitat intern și extern, a primit tratament pentru scabie, iar blănița lui a început să crească la loc frumoasă și lucioasă și a primit mâncare specială pentru un pui de talia lui.
Deparazitarea a fost o etapă importantă în procesul lui de recuperare. De altfel, orice câine care ajunge în grija fundației primește acest tratament. Paraziții externi și interni reprezintă un chin pentru animale și sunt o amenințare din punct de vedere al sănătății. Găsiți mai multe informații despre importanța deparazitării externe aici.
Despre importanța deparazitării mai ales acum, primăvara, găsiți detalii și pe ThePetClub.
Tobiță este acum suedez 🙂
Între timp, Tobiță a ajuns la noua lui casă, în Suedia. Stăpâna lui spune că face progrese de la zi la zi și se adaptează la noile condiții de viață. Tobiță este norocos, pentru că ea înțelege că a fost un cățel cu probleme și are răbdare cu el 🙂
Rănile lui emoționale încă sunt prezente, dar este înconjurat de dragoste și afecțiune, iar el a învățat să capete încredere în noua familie.
Iată ce a povestit noua stăpână despre Tobiță:
„Sincer vorbind, era complet neajutorat la început… A fost aproape imposibil să-l ținem în camere mobilate. Pernele și lămpile zburau peste tot. Se împiedica de orice… S-a blocat de nenumărate ori în plasa pentru țânțari, s-a împiedicat de fiecare prag și s-a lovit de mai toate mobilele din casă.
Era speriat și foarte rezervat în prezența persoanelor noi, dar întâlnirea noastră a fost destul de specială. Când persoana de la ROLDA mi l-a pus în brațe, m-a lins pe față. El nu se comportă așa cu oamenii pe care îi vede pentru prima oară, deci a fost un gest de acceptare și am înțeles că el trebuie să facă parte din familia noastră.
Este incredibil de loial. Este una dintre cele mai frumoase calități ale lui și cea care ne face să nu renunțăm la el. De foarte multe ori și-a rupt lesa, a scăpat din cușcă și a venit să stea în fața ușii. În plus, este foarte blând și nu a dat niciodată niciun semn de agresivitate.
Lucrurile se îmbunătățesc în fiecare zi. Învață repede, atunci când vine vorba de trucuri, dar încă îi vine greu să scape de anumite obiceiuri. Este în continuare speriat de persoane noi și este reținut în prezența lor. Și nu îi plac mașinile și tractoarele. În plus, latră în mod obsesiv la bolul de popcorn”, a spus stăpâna lui Tobiță.
Iată cum îi poți ajuta pe cei de la Fundația Rolda
Dacă vrei să ajuți ROLDA, poți să faci o donație pentru hrana, tratamentul și recuperarea câinilor:
- Folosește una din metodele de aici pentru a susține financiar Fundația ROLDA;
- Alătură-te campaniei 2 euro/lună prin SMS! Trimite un mesaj cu textul PRIETEN la numărul 8845 şi donezi 2 euro/lună pentru hrana unui câine din adăpost. Poţi opri donaţia trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.
Sursă foto: Fundația Rolda
No Comments