fbpx
pisici care nu lasa par
Pisici

Pisici care nu lasă păr. Cele mai îndrăgite rase și cum se îngrijesc ele

Pisicile sunt animalele de companie ideale: sunt jucăușe, haioase, prietenoase… atunci când vor ele și independente, spre deosebire de câini. Singurul dezavantaj: lasă mult păr. Este practic imposibil pentru un proprietar de pisică să plece de acasă îmbrăcat în negru fără să trebuiască să ia cu el și o rolă de curățat haine. Vestea bună dacă îți dorești o pisică este că există rase de pisici care nu lasă păr. Și nu vorbim doar de cele fără blană.

În acest articol vei descoperi care sunt cele mai populare rase de pisici care nu lasă păr și cum să ai grijă de ele.

Top 5 rase de pisici care nu lasă păr

Unele dintre pisicile care nu lasă păr nu au blană deloc, cum sunt cele din rasa Sfinx. Altele au blană chiar pufoasă sau sunt acoperite doar de un puf fin. 

Dacă pentru multe persoane care își doresc un animal de companie părul reprezintă o problemă, cu rasele de mai jos scapi de această grijă.

Pisici din rasa Sfinx

pisici care nu lasa par - sfinx
Pisicile Sfinx sunt foarte sensibile și predispuse bolilor respiratorii și cardiace

Dacă nu vreți să aveți deloc grija unui animal care năpârlește, atunci pisica Sfinx este alegerea perfectă: nu are păr deloc, reprezentând o ciudățenie în lumea pisicilor. În ciuda aspectului ciudat (pare „întoarsă pe dos”, cum remarca Ross în celebrul serial „Friends”), este extrem de prietenoasă și drăgăstoasă.

Chiar dacă pisicile Sfinx nu au bană, pielea lor este acoperită cu un puf fin, plăcut la atingere. Au pielea zbârcită, însă caldă și catifelată. Pentru că nu au blană, care să absoarbă toate uleiurile produse de piele, pisicile din această rasă trebuie spălate mai des

Rasa Sfinx a apărut din încrucișarea unor pisici fără păr (o mutație genetică) și pisici din rada Rex. Din punct de vedere al sănătății sunt sensibile: nu suportă frigul foarte bine, prezintă probleme respiratorii și adesea probleme cardiace.

Din punct de vedere al personalității, pisicii din rasa Sfinx sunt curioase, amuzante și foarte inteligente. În plus, sunt prietenoase și adoră compania oamenilor.

British Shorthair

pisici care nu lasa par - british shorthair
Pisicile British Shorthair sunt cunoscute pentru longevitatea lor

Sunt extraordinar de drăgălașe și foarte ușor de întreținut chiar și pentru persoanele care trăiesc în garsoniere sau apartamente mici. Pisicile British Shorthair arată ca niște animăluțe de pluș și atunci când sunt pui, și la maturitate. 

Blana pisicilor din rasa British Shorthair este de culoare gri închis sau maro, iar ochii sunt rotunzi. Cel mai important, aceste pisici nu năpârlesc.

Pisicile British Shorthair nu prezintă riscuri legate de sănătate și sunt foarte longevive, multe dintre ele trăind până la vârsta de 20 de ani.

Rasa Donskoy

pisici care nu lasa par - Donskoy
Pielea pisicilor Donskoy trebuie curățată zilnic

Pisicile din rasa Donskoy sunt alte mici feline pentru care nu trebuie să vă faceți griji în privința părului. 

Ușor de confundat de pisicile din rasa Sfinx, acestea sunt de fapt din cu totul altă rasă. Pielea pisicilor Donskoy este, de asemenea, ridată și foarte mătăsoasă. Însă, spre deosebire de cele din rasa Sfinx, pielea lor este foarte caldă. Această temperatură ridicată a corpului o ajută să evite problemele respiratorii pe care le prezintă pisicile Sfinx.

Pisicile Donskoy au nevoie de multă atenție, nu le place să fie lăsate singure, sunt inteligente și foarte curioase. În plus, sunt prietenoase și cu celelalte animale.

Pentru că pielea lor transpiră exact ca cea a oamenilor, trebuie curățare zilnic, având nevoie de o îngrijire specială.

Pisici din rasa Peterbald

pisici care nu lasa par - Peterbald
Pisicile Peterbald se înțeleg bine până și cu câinii

Pisicile Peterbald sunt și ele foarte populare printre rasele care nu lasă păr. Această rasă a apărut din încrucișarea pisicilor Donskoy cu cele Oriental Shorthair. Majoritatea pisicilor Peterbald au pielea acoperită cu un puf fin. 

Pentru că au blană, sunt la fel de sensibile la frig precum pisicile din rasa Sfinx, putând să răcească ușor. 

Pisicile din rasa Peterbald sunt foarte prietenoase și se înțeleg bine chiar și cu câinii. Își iubesc mult stăpânii și au nevoie de atenție constantă.

De preferat este ca pisica Peterbald să trăiască în casă, pentru a evita frigul, dar și căldura.

Rasa Albastru de Rusia

pisici care nu lasa par - Albastru de Rusia
Pisicile din rasa Albastru de Rusia sunt foarte inteligente și ușor de dresat

Pisicile din rasa Albastru de Rusia sau Russian Blue fac și ele parte din categoria de pisici care nu lasă păr. Ce le fac cu adevărat speciale sunt ochii verzi, mari, fascinanți.

Au blana argintie, foarte mătăsoasă, groasă și frumoasă. Tocmai de aceea, trebuie pieptănate săptămânal. 

Pisicile Albastru de Rusia sunt foarte tăcute și nu miaună mult. Sunt gurmande, așa că trebuie să aveți grijă cu alimentația și să nu-i lăsați mâncare la discreție. 

Foarte inteligente, pisicile Russian Blue pot fi ușor dresate.

Care dintre pisicile care nu lasă păr îți place cel mai mult?

Sursă foto: Pexels, capturi YouTube

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply