fbpx
caine de talie medie maro in padure
Câini, PetAdvice

Gama Advantix pentru cea mai bună deparazitare externă a câinelui

Paraziții externi le provoacă disconfort și chiar boli animalelor de companie, astfel că deparazitarea externă este o necesitate, mai ales în perioadele calde ale anului. Este important să apelezi pentru această operațiune la produse verificate și aprobate pentru a te asigura că, într-adevăr, dau rezultatul așteptat. Cea mai bună deparazitare externă la câini o poți face cu gama Advantix, care include pipete de tip spot-on adaptate în funcție de talia animalului de companie, foarte ușor de folosit.

Din acest material vei afla cât de des se face deparazitarea externă la câini, de ce este importantă această operațiune și ce conțin, cum se administrează și cum acționează pipetele Advantix. 

Cum și cât de des facem deparazitarea externă a câinilor

Deparazitarea externă a câinilor poate fi realizată prin mai multe metode și poți să alegi una pe care o consideri mai practică pentru tine și tolerată bine de animalul de companie. Astfel, poți să optezi pentru pipeta spot-on, zgardă antiparazitară, pudră, spray, şampon și tablete masticabile.

Spre deosebire de pisici, care ies mai puțin sau chiar deloc afară, câinii – chiar și cei care trăiesc în apartament – sunt scoși la plimbare zilnic și atunci sunt expuși la invazia de purici și căpușe sau alți paraziți externi. De aceea este important ca deparazitarea să fie făcută periodic, în funcție de de durata de acţiune a produsului aplicat. 

Iarna, mai ales dacă vremea este geroasă, deparazitarea poate fi făcută mai rar, însă întotdeauna există un risc de infestare mai ales dacă animalul tău de companie intră în contact cu alți câini care nu sunt deparazitați.

Câinii se pot infesta cu purici și căpușe de la alte animale de companie cu care se joacă sau din mediul înconjurător. Căpușele – poate cei mai periculoși paraziți – pot fi luate din iarbă și în primă fază îi produc câinelui un disconfort minim. Sunt depistate doar dacă verifici pielea prietenului tău blănos, însă este o operațiune pe care o realizăm mai rar. Din acest motiv, o deparazitare externă preventivă este recomandată, mai ales că cele mai multe produse sunt sigure și pot fi administrate chiar și în lipsa dăunătorilor.

De ce este importantă deparazitarea externă a câinilor

Deparazitarea externă a câinilor este necesară pentru confortul câinilor, dar mai ales pentru sănătate. Puricii, căpușele și păduchii le pot provoca sau transmite boli, unele dintre ele foarte grave, cu potențial letal. 

Cele mai comune afecțiuni provocate sau transmise de purici sunt dermatitele alergice, care vor duce la mâncărimi violente, leziuni și infecții ale pielii, infecțiile bacteriene, dar și infestare cu paraziți interni, pentru că puricii sunt vectori ai paraziților interni și chiar anemii.

Căpușele pot transmite unele din cele mai grave boli, pentru că au rolul de rezervor și transmițător pentru o serie de agenți patogeni de natură virală, bacteriană, micotică sau parazitară. Dintre acestea, cele mai de temut sunt babesioza, boala Lyme sau borelioza, citozonoza – care poate fi letală și nu se poate trata, anaplasmoza sau ehrlichioza. Sunt afecțiuni grave, care necesită tratament complex și de lungă durată, iar recuperarea completă este pusă sub semnul întrebării.

Gama de pipete spot-on Advantix pentru cea mai bună deparazitare externă a câinilor

Pipetele antiparazitare Advantix asigură cea mai bună deparazitare a câinilor, sunt ușor de folosit și tolerate foarte bine de animalul de companie. 

Produsele Advantix conțin imidacloprid și permetrina și sunt foarte eficiente în tratarea infestațiilor cu purici și căpușe pentru o perioadă de o lună după o singură administrare. De asemenea, acest produs poate fi folosit ca tratament împotriva dermatitei alergice provocată de infestația cu purici. În plus, respinge și omoară țânțarii și musculițele hematofage și previne și tratează infestările cu păduchi malofagi pentru mai mult de 6 săptămâni.

Produsul este foarte ușor de aplicat: se face o cărare în părul animalului între omoplați și se aplică lichidul pe piele, fără a se masa. 

Evită să folosești produsul în cazul câinilor care au vârsta sub 7 săptămâni sau dacă animalul de companie are leziuni pe piele. 

În cazuri foarte rare poate apărea sensibilitate la nivelul pielii și mâncărimi după ce a fost aplicată pipeta, însă reacțiile vor dispărea în scurt timp, fără a fi necesar un tratament. Este important ca Advantix să fie aplicat între omoplați, zonă în care câinele nu ajunge cu gura, pentru că ingerarea produsului poate provoca reacții neurologice, cum ar fi apatia și tremurăturile, situații în care este necesar un tratament prescris de veterinar. 

Advantix a conceput produse diferite, în funcție de talia animalului de companie. Iată care sunt acestea:

Pipeta antiparazitară Advantix pentru câini de până la 4 kilograme poate fi administrată puilor peste 7 săptămâni sau câinilor de talie foarte mică.

Pipeta antiparazitara Advantix 4 kg pe fond alb
Pipeta antiparazitară Advantix pentru câini de până la 4 kilograme, pentru pui de peste 7 săptămâni sau câini de talie foarte mică

Pipeta Advantix pentru câini cu greutatea cuprinsă între 4 și 10 kilograme, poate fi, de asemenea, administrată și puilor din rase mari care au împlinit vârsta de 7 săptămâni și au greutatea în intervalul precizat.

Pipeta antiparazitara Advantix 4-10 kg pe fond alb
Pipetă Advantix pentru câini cu greutatea cuprinsă între 4 și 10 kilograme

Advantix a conceput un produs chiar și pentru câinii de talie foarte mare, cu greutatea cuprinsă între 40 și 60 de kilograme.

Pipeta antiparazitara Advantix 40-60 kg pe fond alb
Advantix, pipetă antiparazitară pentru câini de talie foarte mare, cu greutatea cuprinsă între 40 și 60 de kilograme

Gama include produse și pentru câini de talie medie, cu greutatea cuprinsă între 10 și 25 de kilograme, și mare, care au între 25 și 40 de kilograme.

În concluzie, cea mai bună deparazitare externă la câini poate fi făcută și cu produse Advantix, care sunt verificate și aprobate. Sunt eficiente împotriva puricilor și a căpușelor, cei mai des întâlniți dăunători, și sunt tratamente eficiente împotriva dermatitelor alergice.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply