fbpx
Doua pisici stau intre asternuturi
PetAdvice, Pisici

Mâncare premium și superpremium pentru pisici cu probleme urinare

Pisicile se confruntă destul de frecvent cu probleme urinare în principal din cauza consumului redus de apă. Mâncarea pentru pisici cu probleme urinare – care restabilește echilibrul pH-ului – rezolvă în mare parte problema, așa că va fi necesar să îi schimbi regimul alimentar.

Cum spuneam, aceste probleme apar în general la pisicile care beau puțină apă, la felinele adulte obeze, din cauza stresului care poate fi provocat de schimbarea rutinei zilnice sau de prezența mai multor pisici. 

Îți dai seama că pisica suferă de probleme urinare atunci când urinează în afara litierei, dacă urinează des și în cantități mici, dacă miaună în timp ce o face și dacă se linge excesiv în zona genitală. Dacă observi aceste semne, este indicat să mergi cu ea la veterinar pentru că acestea pot fi și simptomele unei infecții urinare, iar aceasta necesită tratament.

Însă probleme comune pot fi controlate cu ajutorul dietelor speciale și prin schimbarea stilului de viață, în sensul eliminării factorilor de stres.

Ce ingrediente trebuie să aibă mâncarea pentru pisici cu probleme urinare

Mâncarea pentru pisicile cu probleme urinare trebuie să conțină, în primul rând, proteine de înaltă calitate. Proteinele trebuie echilibrate cu o cantitate mai redusă de minerale – calciu, sodiu, fosfor, potasiu, iod, magneziu – pentru că acestea se pot cristaliza și pot duce la formarea pietrelor. 

Este destul de complicat să hrănești corespunzător cu mâncare făcută în casă o pisică cu probleme urinare, pentru că vei reuși cu greu să reduci aportul de minerale care se regăsesc în anumite alimente. Din acest motiv, este ideal să îi cumperi mâncare special concepută pentru aceste situații. 

De asemenea, mâncarea umedă poate fi de real ajutor în gestionarea acestor situații datorită conținutului ridicat de apă. 

Pe lângă dieta specială, pisicile ar trebui să aibă la dispoziție în permanență apă. Se știe că, în general, felinele o consumă foarte rar, iar pentru a le încuraja să o facă poți să treci apa prin conținutul unei conserve de ton.

Sortimente de mâncare premium și superpremium pentru pisici cu probleme urinare

Din fericire, producătorii cu experiență în domeniu au conceput o varietate de sortimente de mâncare premium și superpremium pentru pisici cu probleme urinare. Iată câteva dintre acestea:

Advance Urinary Cat este o hrană uscată premium pentru pisici cu probleme ale tractului urinar, care inhibă formarea cristalelor în tractul urinar și ajută la creșterea volumului urinei și a diluției ei.

Punga cu hrana Advance Urinary Cat
Advance Urinary Cat, hrană uscată pentru pisici cu probleme ale tractului urinar

4T Urinary Cat este o hrană dietetică umedă de calitate superioară, completă și echilibrată, pe bază de carne de pui, pentru pisicile adulte, care sprijină funcțiile renale. 

Conserva cu hrana 4T Urinary Cat pe fond alb
4T Urinary Cat, dietă umedă pentru pisici, care sprijină funcțiile renale

Dieta Royal Canin Urinary S/O Cat este o hrană dietetică uscată pentru pisici ce ajută la dizolvarea calculilor urinari de tip struviți. Este o mâncare ce ajută la creșterea volumului de urină și la diluarea acesteia.

Punga cu mancare Royal Canin Urinary S/O Cat pe fond alb
Royal Canin Urinary S/O Cat, hrană dietetică uscată care ajută la dizolvarea calculilor urinari

Hills PD Feline C/D este o hrană uscată premium recomandată pentru menținerea sănătății tractului urinar al pisicilor adulte. Mâncarea este concepută de medici veterinari, în scopul reducerii riscului recurenței calculilor după dizolvare.

Punga cu hrana Hills PD Feline C/D pe fond alb
Hills PD Feline C/D, hrană uscată pentru menținerea sănătății tractului urinar al pisicilor adulte

Monge Natural Cat Urinary este o mâncare uscată superpremium, bogată în carne de pui, formulată pentru reducerea recurenței calculilor de struvit la pisici. Hrana conține Xilo Oligozaharide ce susțin microflora intestinală, formula fiind caracterizată și prin proprietăți de acidifiere a urinei.

Punga cu hrana Monge Natural Cat Urinary pe fond alb
Monge Natural Cat Urinary, mâncare uscată superpremium, formulată pentru reducerea recurenței calculilor de struvit la pisici

Acestea sunt câteva din tipurile de mâncare pentru pisici cu probleme urinare, premium și superpremium, care îi vor fi de real ajutor felinei tale. Este recomandat ca înainte de a-i oferi oricare din sortimentele de hrană pentru pisici cu probleme urinare să consulți un veterinar, care poate stabili dozajul și un regim complet.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply