fbpx
Caine cafeniu tinut in brate de o persoana cu salopeta rosie cu logo albstru ROLDA
Câini, PetAdvice

Ajută-i pe cei de la Fundația ROLDA să salveze cât mai mulți câini, victime ale accidentelor rutiere!

Înainte de a pleca la drum, te asiguri că totul este pregătit: verifici asigurarea, rovinieta, pui benzină. Dacă este un drum mai lung, eventual îți iei niște gustări, apă și o cafea. Urcă-te la volan după un somn bun, ca să poți să acorzi atenție la trafic, să poți să conduci responsabil pentru tine și pentru cei din jur și să fii pe fază pentru a evita evenimente neplăcute.

Ce altceva mai poți face pentru a-ți face drumul cât mai lin? Donează 2 euro către Fundația ROLDA și ai drum liber și liniștit! Cu ajutorul acestor donații, cei de la ROLDA preiau câinii de pe străzi, unde sunt obstacole vii în calea mașinii tale, le oferă adăpost și hrană.

„Locul câinilor nu este pe stradă. Nici morți pe marginea drumurilor”, spun cei de la ROLDA. Trimite SMS cu textul PRIETEN la numărul 8845 și donează 2 euro/lună pentru hrana unui câine din adăpost. Poţi opri donaţia oricând, trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.

Cele mai dramatice cazuri în care sunt implicați câinii vin pe fondul accidentelor rutiere

De-a lungul timpului, cei de la Fundația ROLDA s-au confruntat cu foarte multe situații dramatice în care au fost implicați câinii fără adăpost, dar cele mai grave, de departe, au fost cele survenite în urma unor accidente auto. Cele mai urâte lovituri, cele mai periculoase situații, cele mai multe cazuri în care, până la urmă, în ciuda efortului, nu s-a mai putut face nimic au fost în urma unor accidente de mașină.

Lupta pentru supraviețuire îi aduce pe câinii fără stăpân în aceste situații. Sunt în permanență înfometați, speriați, chinuiți de frig sau de căldură. În aceste situații nu ne putem aștepta de la ei să știe când și pe unde să traverseze. 

Din nefericire, accidentele în care sunt implicați ei ne pot afecta și pe noi. Din acest motiv este în interesul tuturor să-i salvăm, să-i adunăm de pe stradă, pentru siguranța lor și a noastră.

Fundația ROLDA face asta, însă are nevoie de ajutorul nostru. Cu o donație de 2 euro/ lună poți contribui și tu la salvarea acestor suflete și la un trafic rutier mai sigur.

Lupta lui Negruț pentru supraviețuire

Negruț este una dintre victimele accidentelor rutiere, care a ajuns într-o situație foarte gravă, dar Fundația ROLDA luptă să-l facă bine.

Negrut, caine mic negru cu alb asezat pe un gratar, in fata unui dulap portocaliu, in grija fundatiei rolda
După un accident rutier, Negruț s-a ales cu o lovitură la coloană, o fractură deschisă și un șold dislocat

Abandonat la marginea orașului, mic și speriat, Negruț era într-o continuă fugă. A traversat într-un moment nepotrivit și a fost lovit de o mașină. A fost grav rănit: o lovitură la coloană, o fractură deschisă și un șold dislocat.

După accident a ajuns în grija personalului medical de la Siavet. Însă are nevoie în continuare de operații și recuperare, care sunt costisitoare. Șansele lui de recuperare sunt mici, dar există, iar Fundația ROLDA se luptă să-l pună din nou pe picioare.

Cazul tragic al lui Helen

Cățelușa Helen are o poveste tristă. A trăit mereu pe străzi, în pericol. Și a ajuns să fie lovită de o mașină.

Helen, caine cafeniu asezat pe pamant, langa o patura
Helen a fost grav rănită într-un accident și în ciuda eforturilor depuse de cei de la Fundația ROLDA nu a mai putut fi salvată

Helen a fost atât de grav lovită încât, în ciuda tuturor eforturilor, a murit. A fost necesară tranchilizarea, pentru a putea fi ajutată. Avea fracturi multiple și misiunea pentru salvarea ei se anunța dificilă. Dar nu a fost abandonată și s-au făcut eforturi mari pentru ea. Însă a refuzat să mănânce și, în ciuda perfuziilor primite, a murit după două zile.

Cum poți contacta și sprijini Fundația ROLDA, în lupta lor pentru a salva cât mai mulți câini de sub roțile mașinilor

Fundația ROLDA și-a propus să salveze cât mai multe animale ajunse în situații dificile, care au nevoie de tratamente veterinare de urgență, sunt rănite sau se află în pericol. Scopul celor de la fundație este să le facă bine, iar apoi să le ofere spre adopție, inclusiv prin programe internaţionale. 

De asemenea, Fundația ROLDA se implică în programe sociale și educative pentru a stopa abandonul şi maltratarea animalelor. Însă această misiune poate fi susținută doar cu ajutorul nostru.

Aici poți face cunoștință cu echipa ROLDA și afla mai multe despre misiunea ei. Îi poți contacta pe email, la adresa: contact@rolda.org sau pe WhatsApp, la numărul de telefon: 0040751052612.

3 reguli de conduită în trafic pentru protejarea câinilor fără adăpost

Atunci când ești la volan gândește-te la siguranța ta, a celor aflați cu tine în mașină, la ceilalți participanți la trafic și – da! – la aceste suflete chinuite. Ai în vedere faptul că de multe ori accidentele în care sunt implicate animale abandonate te pot afecta și pe tine.

Ce poți să faci ca să eviți aceste accidente? Iată câteva sfaturi:

  • Atenție – știi deja că mai ales la marginea orașelor sunt mulți câini fără adăpost. Știm, tentația e mare să accelerezi după ce ai scăpat de traficul aglomerat, dar uită-te cu atenție în față ca să vezi dacă sunt câini pe marginea drumului. Ar putea să ajungă în fața mașinii tale din motivele pe care le-ai aflat deja în acest material, dar dacă ești în gardă, poți să eviți accidentul;
  • Viteză redusă – dacă vezi un cățel sau orice alt animal pe marginea drumului sau chiar pe carosabil redu din viteză și acordă-i timp să conștientizeze pericolul. Câteva secunde contează enorm pentru el, dar și pentru tine;
  • Fără claxoane – mulți au senzația că dacă vor claxona îi vor pune în gardă pe câinii de pe marginea drumului. În realitate, claxoanele îi sperie și mai mult și vor începe să alerge necontrolat, punându-se și mai mult în pericol. Deci, evită să faci asta, pentru că animalele percep altfel decât noi acest sunet.

Sursă foto: Fundația ROLDA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply