fbpx
caine alb de talie medie sta pe iarba in parc
Câini, PetAdvice

Scoaterea unei căpușe la câine. Cea mai bună metodă

Căpușele sunt paraziții care pot transmite boli foarte grave la câine și este important să depistezi la timp prezența lor și să iei măsuri. Scoaterea unei căpușe la câine poate fi făcută și acasă, cu condiția să ai la dispoziție o ustensilă specială, însă te poți adresa și veterinarului, în cazul în care consideri că situația te depășește. Însă metoda de scoatere a unei căpușe este relativ simplă, dacă ai la dispoziție un dispozitiv special. 

Continue Reading
caine maro de talie mare in natura cu un bat in gura
Câini, PetAdvice

Căpușele la câini. Informații esențiale și cele mai bune tratamente

Căpușele la câini sunt mai frecvente decât credem și aproape orice animal de companie este expus la acest parazit, mai ales dacă își petrece mult timp în aer liber, în locuri cu vegetație abundentă. Este important să te informezi, să știi când blănosul tău este infestat și mușcat și cum trebuie să acționezi, pentru că o singură căpușă îi poate provoca boli, unele dintre ele foarte grave, iar mai periculos este că o parte din acestea au simptome ascunse în primă fază, care încep să se manifeste după câteva săptămâni, iar atunci este obligatoriu să te adresezi veterinarului.

Continue Reading
pisica alb cu maro si ochi albastri in iarba, langa un deal
PetAdvice, Pisici

Căpușele la pisici. Informații esențiale și cele mai bune tratamente

Căpușele la pisici sunt, într-adevăr, mai rare decât în cazul câinilor, însă sezonul cald le pune și pe ele în pericol în fața acestui parazit periculos aflat în permanență în căutarea unei surse de hrană. Mușcătura de căpușă le poate provoca felinelor probleme de sănătate, pentru că acest parazit este transmițătorul unor afecțiuni de temut, între care boala Lyme și babesioza.

Continue Reading
doi caini, unul tuns, altul nu, stau pe iarba intr-o curte
Câini, PetAdvice

Năpârlirea la câini. Când e un proces natural, când trebuie să ne îngrijoreze și ce produse folosim pentru a îngriji blana patrupedului

Năpârlirea la câini este un fenomen cât se poate de normal, care se întâmplă, în general, de două ori pe an – primăvara și toamna. Este, de fapt, un proces natural prin care patrupezii noștri își reînnoiesc blana și se pregătesc astfel pentru anotimpul următor. Primăvara scapă de „hainele” de iarnă, iar toamna se pregătesc din nou pentru anotimpul rece.

Continue Reading
caine alb pe un scaun de bucatarie pe care stamana il usuca cu un uscator
Câini, PetAdvice, Pisici

Cât trăiește o căpușă. Pași de urmat ca să-ți ferești animalul de companie de acest parazit periculos

Căpușele sunt paraziți externi extrem de dăunători, care pot transmite animalelor de companie boli grave, cu potențial letal. Căpușa îi va produce animalului un disconfort mult mai mic decât în cazul puricilor, iar din acest motiv este mai greu de depistat. Deparazitarea periodică este singura soluție prin care te asiguri că pisica și câinele sunt în afara oricărui pericol. În acest acest articol îți vom spune cât trăiește o căpușă pe animalul de companie sau în lipsa acestuia, care sunt semnele care arată că pisica sau câinele tău este infestat cu acest parazit, bolile pe care le poate transmite și ce trebuie să faci pentru a scăpa de căpușe.

Continue Reading
pisica gri cu alb sta pe o canapea maro si se scarpina
Câini, PetAdvice, Pisici

Cât trăiește un purice. Pași de urmat ca să-ți ferești animalul de companie de purici și bolile pe care le pot transmite

Puricii sunt paraziți externi care le creează mari neplăceri animalelor de companie și chiar boli, motiv pentru care deparazitarea trebuie făcută periodic. Un purice are o durată de viață care variază destul de mult, în funcție de condițiile pe care le întâlnește, dar o femelă poate depune până la o mie de ouă, iar asta înseamnă că este dificil să scapi de ei de la sine, fără să iei măsuri. În acest material îți vom spune cât trăiește un purice pe animalul de companie sau în lipsa acestuia, care sunt semnele care arată că pisica sau câinele tău este infestat cu acest parazit, bolile pe care le poate transmite și ce trebuie să faci pentru a scăpa de purici.

Continue Reading
caine de talie medie negru cu maro sta culcat pe o canapea turcoaz inchis
Câini, PetAdvice

Cancerul la câini. La ce simptome să fii atent și ce trebuie să faci în caz de boală

Cancerul la câini este o afecțiune care apare în special la animalele de companie cu vârstă înaintată. Cele mai multe tipuri de neoplazii au cauze necunoscute, astfel că prevenția este dificilă. Cu toate acestea, dacă prietenul tău patruped este îngrijit și hrănit corespunzător încă din prima perioadă a vieții, riscurile de a face cancer scad considerabil. Apoi, cancerul mamar – destul de des întâlnit la câini – poate fi în mare măsură prevenit prin castrarea și sterilizarea timpurie. 

Continue Reading