fbpx
Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru o pisică senioară
PetAdvice, Pisici

Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru o pisică senioară

Pisicile pot fi considerate senioare începând cu vârsta de 11 ani, iar în această etapă a vieții au nevoie de o îngrijire mai atentă, dar și de o alimentație aleasă cu grijă, pentru a fi ferite de bolile care vin odată cu bătrânețea. Sunt mai puțin active, iar metabolismul lor încetinește, motiv pentru care hrana pe care o primesc trebuie să aibă un conținut caloric mai redus, pentru evitarea creșterii în greutate. Totuși, mâncarea pisicii senioare trebuie să fie de calitate și să includă toate substanțele nutritive necesare pentru o viață sănătoasă. 

Hills, Royal Canin și Brit au conceput mâncare specială pentru pisici senioare, însă varietatea de opțiuni te poate pune în dificultate și ar putea să îți fie greu să alegi un tip anume de hrană pentru felina ta trecută de etapa tinereții. Te vom ajuta în această direcție și îți vom spune ce conține fiecare fel de hrană, ce beneficii are și care este prețul, astfel încât să-ți fie mai ușor să iei o decizie. 

Cea mai bună mâncare Hills pentru pisicile senioare: compoziție, indicații, beneficii, preț

Hills a conceput mai multe tipuri de mâncare pentru pisici senioare, hrană completă, cu ingrediente sănătoase, pentru menținerea unei stări optime a felinei, dar și formule speciale pentru pisici cu diverse probleme de sănătate specifice vârstei înaintate. Ingredientele utilizate de Hills respectă standarde înalte de puritate și conținutul de nutrienți.

Este cunoscut faptul că pisicile senioare sunt predispuse la îngrășare, pentru că activitatea lor fizică scade odată cu înaintarea în vârstă, iar metabolismul devine mai lent. Hills PD Feline Metabolic este o mâncare umedă special concepută pentru pisici senioare obeze sau predispuse la supraponderabilitate. Studiile clinice au dovedit că acest tip de hrană le ajută pe feline să piardă 28% din masa totală de grăsime corporală în primele două luni.

Hills PD Feline Metabolic conține fibre care ajută pisica să ajungă mai repede la senzația de sațietate și la menținerea unui apetit controlat. Conține L-carnitină – care accelerează arderea grăsimilor și păstrează masa musculară, L-lisina – care convertește grăsimea în energie, păstrând în acest fel greutatea optimă și antioxidanți.

Hrana conține, între altele: porc, făină de porumb, pui, semințe de in, ulei de nuca de cocos, minerale și vitamine.

Plic cu Hills PD Feline Metabolic pe fond alb
Hills PD Feline Metabolic, hrană umedă pentru pisici senioare cu obezitate sau tendință de îngrășare

Prețul pentru această hrană umedă este de 7 lei pentru un plic de 85 de grame.

Hills SP Feline Mature cu pui este o mâncare uscată completă pentru pisici mature și senioare. Hrana conține vitamine și antioxidanți pentru menținerea sănătății renale și ingrediente ușor de digerat. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi și ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos.

Punga cu Hills SP Feline Mature pe fond alb
Hills SP Feline Mature, hrană uscată completă pentru pisici mature și senioare, cu vitamine și antioxidanți

Prețul pentru acest tip de hrană este de aproximativ 60 de lei pentru un kilogram.

Cea mai bună mâncare Royal Canin pentru senioare: compoziție, indicații, beneficii, preț

Royal Canin a avut în vedere faptul că pisicile senioare au cerințe nutriționale diferite față de cele ale pisicilor mai tinere și a modificat formula nutrițională pentru felinele vârstnice, asigurându-se că nevoile speciale sunt îndeplinite.

Royal Canin Feline Ageing +12 este o hrană uscată, echilibrată și completă, special adaptată nevoilor pisicilor senioare cu vârsta peste 12 ani. Are un aport moderat de fosfor, care susține sănătatea funcției renale, și conținut echilibrat de minerale. 

Hrana are în compoziție, între altele, grăsimi animale, proteină deshidratată de pasăre, orez, porumb, fibre vegetale, pulpă de cicoare, minerale, ulei de peşte, ulei de soia, drojdii și roșii deshidratate.

Punga cu Royal Canin Feline Ageing +12 pe fond alb
Royal Canin Feline Ageing +12, hrană uscată adaptată nevoilor pisicilor senioare cu vârsta peste 12 ani

Prețul pentru acest tip de mâncare este situat în jurul valorii de 50 de lei pentru un kilogram.

Royal Canin a conceput și mai multe tipuri de hrană umedă pentru pisici senioare. Royal Canin Senior Consult Stage2 este recomandată pentru pisicile de peste 10 ani, sterilizate. Conține antioxidanți care întăresc imunitatea felinei. De asemenea, acest tip de hrană este ideală pentru menținerea sănătății articulațiilor prin ingredientele pe care le are. 

Plic cu hrana umeda Royal Canin Senior Consult Stage2 pe fond alb
Royal Canin Senior Consult Stage2, hrană umedă recomandată pentru pisicile de peste 10 ani, sterilizate

Un plic de 100 de grame cu acest tip de mâncare costă aproximativ 7 lei.

Cea mai bună mâncare Brit pentru pisicile în vârstă: compoziție, indicații, beneficii, preț

Brit a conceput, de asemenea, mai multe tipuri de mâncare pentru pisici senioare, cu ingrediente de cea mai bună calitate și conținut ridicat de proteine.

Brit Care Cat Angel I’m Delighted Senior este o hrană uscată superpremium, cu conținut ridicat de carne, pentru pisici senioare cu vârsta de peste 7 ani. Are în compoziție pui deshidratat, pui dezosat, curcan deshidratat, grăsime de pui, orez, mere uscate, tărâţe de orez, drojdie de bere, ficat de pui, ulei de somon.

Punga cu Brit Care Cat Angel I'm Delighted Senior pe fond alb
Brit Care Cat Angel I’m Delighted Senior, hrană uscată cu conținut ridicat de carne, pentru pisici senioare cu vârsta de peste 7 ani

Prețul pentru acest tip de hrană este situat în jurul valorii de 40 de lei pentru un kilogram.

Hrana umedă Brit Fish Dreams cu ton, morcovi și mazăre este un tip de mâncare special concepută pentru feline adulte cu activitate fizică normală.

Aportul optim de proteine, grăsimi, vitamine, minerale și oligoelemente asigură o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru pisicile cu vârstă înaintată. Are un conținut ridicat de carne și acizi graşi nesaturaţi Omega 3 şi 6, care susțin activitatea aparatului cardiovascular și care hrănesc firul de păr, menţinând elasticitatea, luciul şi strălucirea blănii.

Hrana conține ton în proporție de 40%, morcov, tapioca, mazăre, orez și sos de carne.

Conserva cu Brit Fish Dreams pe fond alb
Brit Fish Dreams, hrană umedă cu conținut ridicat de carne, pentru feline adulte cu activitate fizică normală

O conservă de 80 de grame cu această hrană costă în jur de 6 lei.

Alimentația corectă și sănătoasă a pisicii senioare este foarte importantă pentru menținerea calității vieții. Concluzia finală este că Hills, Royal Canin și Brit oferă mâncare de calitate pentru pisicile senioare, însă tu va trebui să alegi tipul potrivit în funcție de gusturile ei sau nevoile speciale pe care le are.

Foto: The Pet Club, Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply