Pisica este un animal antistres, spun psihologii, copiii le adoră, iar adulții sunt încântați de prezența lor delicată și jucăușă. Prin urmare, este de înțeles de ce tot mai multe persoane aleg o pisică drept animal de companie. Însă, oricât de pregătite ar fi pentru „mărirea familiei”, alegerea numelui pentru pisici în 2020 pare o misiune dificilă.
Pisicile au multă personalitate și este important să aibă nume potrivite. În același timp, numele trebuie să fie pe placul tău, dar și „la modă”, pentru că numele care au fost populare în 2019 par acum depășite 🙂
Dacă ești viitor părinte de pisică și ești în căutarea inspirației pentru numele felinei tale noi îți sărim în ajutor cu cele mai populare nume de pisici în 2020. De asemenea, poți citi și sfaturi de îngrijire și alimentație pentru noul membru al familiei, dacă optezi pentru un pui.
Care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020
Pentru a stabili cât mai exact care sunt cele mai populare nume de pisici în 2020, am consultat o varietate de surse, pornind de la asociații ale posesorilor de feline care țin evidența pisicilor cu pedigree din toată lumea, până la bazele de date adunate de site-urile pentru iubitori de pisici. Astfel, am întocmit două liste cu câte 50 de nume pentru pisici și motănei.
Nume de pisici fete
Iată cele 50 de nume pentru pisici populare în 2020:
- Luna
- Bella
- Lily
- Lucy
- Kitty
- Callie
- Nala
- Zoe
- Chloe
- Sophie
- Daisy
- Stella
- Cleo
- Lola
- Gracie
- Mia
- Molly
- Penny
- Willow
- Olive
- Kiki
- Pepper
- Princess
- Rosie
- Ellie
- Maggie
- Coco
- Piper
- Lulu
- Sadie
- Izzy
- Ginger
- Abby
- Sasha
- Pumpkin
- Ruby
- Shadow
- Phoebe
- Millie
- Roxy
- Minnie
- Baby
- Fiona
- Jasmine
- Penelope
- Sassy
- Charlie
- Oreo
- Mittens
- Boo
Nume de pisici băieți
Lista cu cele 50 de nume de motănei populare în 2020:
- Oliver
- Leo
- Milo
- Charlie
- Max
- Jack
- Simba
- Loki
- Oscar
- Jasper
- Buddy
- Tiger
- Toby
- George
- Smokey
- Simon
- Tigger
- Ollie
- Louie
- Felix
- Dexter
- Shadow
- Finn
- Henry
- Kitty
- Oreo
- Gus
- Binx
- Winston
- Sam
- Rocky
- Gizmo
- Sammy
- Jax
- Sebastian
- Blu
- Theo
- Salem
- Chester
- Lucky
- Frankie
- Boots
- Cooper
- Thor
- Bear
- Romeo
- Teddy
- Bandit
- Ziggy
- Apollo
Un nou membru în familie? Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea puilor de pisică
Dacă te-am ajutat să iei o decizie în privința numelui suntem extrem de mulțumiți și îți spunem că este timpul să te pregătești pentru momentul în care pisicuța va ajunge acasă. Este necesar să parcurgi câteva etape esențiale pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă. Astfel, trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să o hrănești corect.
Iată ce trebuie să faci în primele zile ale puiului în noua lui casă.
Deparazitarea internă
Deparazitarea internă a pisicilor este necesară pentru o viață sănătoasă, pentru că o serie de afecțiuni grave întâlnite la feline sunt provocate de paraziții interni. Puii sunt vulnerabili în fața acestei probleme din cauza imunității scăzute. În plus, pot fi infestați cu viermi intestinali imediat după naștere, chiar dacă nu au ieșit afară, prin laptele matern. Viermii lați și cei rotunzi sunt cei mai frecvenți paraziți intestinali la pisici. Aceștia pot fi periculoși și pentru sănătatea oamenilor, pentru că se transmit.
Pisicuțele se pot deparazita începând cu a doua săptămână de viață, după ce au fost examinate de medicul veterinar care va determina dacă și cu ce fel de parazit intestinal sunt infestate. Tot veterinarul stabilește schema de tratament.
Deparazitarea internă a pisicilor se poate face cu soluții de tip spot on sau cu tablete masticabile. Tabletele Milbemax sunt recomandate pentru puii de pisică care au împlinit 6 săptămâni sau cântăresc 0,5 kilograme.
Tratamentul cu Milbemax este indicat în cazul infecțiilor mixte provocate de cestode și nematode (viermi lați și rotunzi). Milbemax pentru pisici sub 2 kilograme se administrează în doză unică, pe cale orală. Poate fi administrat direct sau împreună cu o cantitate de hrană.
Deparazitarea externă
Paraziții externi – puricii, căpușele și păduchii – sunt extrem de periculoși pentru puii de pisică. În cazul infestațiilor masive, viața lor este pusă în pericol prin faptul că paraziții sug o mare cantitate de sânge și provoacă anemia. O pisicuță poate avea purici chiar dacă nu a ieșit din casă, fiind transferați de mamă sau chiar de stăpân, care i-ar fi putut aduce de afară pe haine sau pe talpa pantofilor.
Având în vedere riscurile, deparazitarea externă regulată a puilor de pisică este mai mult decât recomandată. Există o serie de tipuri de produse de deparazitare externă speciale pentru pui.
Pipeta antiparazitară Broadline este recomandată în cazul pisicilor de până la 2,5 kilograme. Elimină puricii în 24 de ore de la aplicare și oferă protecţie împotriva unei noi infestaţii cel puţin o lună. Căpușele sunt ucise în 48 de ore de la aplicare, pipeta oferind protecție de cel puțin 3 săptămâni împotriva acestora.
De asemenea, pipeta antiparazitară Broadline este recomandată și în tratamentul paraziților interni.
Deparazitarea externă se poate face foarte ușor cu o zgardă specială. Spre exemplu, zgarda antiparazitară Foresto S este eficientă împotriva puricilor și căpușelor la pisicile de maximum 8 kilograme, începând cu vârsta de 10 săptămâni. Zgarda Foresto este o soluție inovativă de protecție, fiind primul tratament ce oferă protecție de până la 8 luni.
Zgarda este eficientă și în cazul câinilor de talie mică și a puilor acestora.
Deparazitarea externă se poate face și cu un spray special. Frontline se poate administra după ce pisica a împlinit două zile.
Acest produs poate fi utilizat și pentru tratarea dermatitei alergice produse de purici.
Primele vaccinuri
Vaccinarea este esențială dacă vrei să ai o pisică sănătoasă. Primul vaccin, pentru prevenirea principalelor boli infecțioase ale pisicilor – panleucopenie, caliciviroza, rinotraheita infectioasa – se face în jurul vârstei de 8 săptămâni. Imunizarea este mai eficientă dacă se administrează și a doua doză de vaccin după cel puțin 3 săptămâni. Ulterior vaccinarea se va face anual.
Alimentația puiului de pisică
Alimentația corectă încă din primele zile de viață ale puiului de pisică este esențială pentru o viață sănătoasă. În primele săptămâni de viaţă ar trebui să fie alăptat, dar dacă pisicuța a venit în familia ta în această perioadă și este departe de mamă, poate fi hrănită cu un înlocuitor de lapte matern, cu ajutorul unui biberon special. Laptele praf Milk Can Stanvet este o formulă ce conține proteine, vitamine și oligoelemente.
Este un aliment cu care puiul poate fi hrănit încă din prima zi de viață.
De la vârsta de 6-7 săptămâni, în alimentația pisicuței poate fi introdusă treptat hrana umedă și uscată adecvată vârstei.
Hrana umedă Hills SP Feline Kitten este recomandată de la înțărcare până la vârsta de 1 an.
De la vârsta de 4 luni poți introduce în alimentația pisicuței tale hrana uscată Royal Canin Kitten, ce conține o combinație excelentă de ingrediente care va ajuta mica felină să-și dezvolte propriul sistem imunitar.
Astfel, după ce alegi numele pentru pisicuța ta, este foarte important să ții cont de aceste detalii legate de sănătatea și alimentația ei. În acest fel, va avea o viață fericită în familia ta și va fi o încântare să o ai în preajmă.
Foto: The Pet Club, Unsplash
1 Comment