Atunci când în familia ta intră un membru nou – un cățel – faci pregătiri intense pentru a-l primi cât mai bine și, pe parcurs, îți dai seama că te lovești de o problemă: te decizi cu greu asupra numelui potrivit pentru un câine. De aceea, noi îți oferim lista celor mai populare nume în 2020, ca să te inspiri. De asemenea, poți citi și sfaturi de îngrijire și deparazitare pentru noul tău prieten cu blăniță, dacă optezi pentru un pui.
Ca și la oameni, și la căței există o modă a numelor în funcție de an, așa că va trebui să alegi un nume actual, pentru că, nu-i așa, numele din 2019 sunt deja depășite :).
Care sunt cele mai populare nume de câini în 2020
Revista Cosmopolitan a întocmit o listă cu peste 200 de nume de căței aflate în trend în 2020, în baza unor informații centralizate de o aplicație care utilizează datele din motorul de căutare Google.
Vei vedea că lista include nume clasice, dar și mai neobișnuite, personaje de film sau chiar mărci de dulciuri – Oreo, al 26-lea în ordinea preferințelor.
Iată numele de căței populare în 2020:
- Rocky
- Annie
- Luna
- Milo
- Bailey
- Roscoe
- Scout
- Buddy
- Cooper
- Max
- Bentley
- Koda
- Sadie
- Bella
- Daisy
- Copper
- Loki
- Rufus
- Zeus
- Kona
- Remi
- Pepper
- Piper
- Bandit
- Winnie
- Oreo
- Nova
- Diesel
- Charlie
- Shadow
- Toby
- Boomer
- Maya
- Nala
- Finn
- Teddy
- Ollie
- Penny
- Murphy
- Peanuts
- Harley
- Tucker
- Willow
- Bruno
- Lucy
- Jasper
- Roxy
- Macy
- Simba
- Rex
- Thor
- Rocco
- Oliver
- Ruby
- Molly
- Chloe
- Gypsy
- Lola
- Cash
- Shiloh
- Buster
- Leo
- Ranger
- Ace
- Louie
- Marley
- Otis
- Zelda
- Jax
- Gizmo
- Oakley
- Brady
- Gus
- Olive
- Benji
- Riley
- Apollo
- Chewy
- Sparky
- Spike
- Hazel
- Archie
- Maggie
- Mocha
- Baxter
- Odin
- Barkley
- Rusty
- Axel
- Millie
- Rascals
- Sunny
- Ariel
- Oscar
- Juno
- Kobe
- Mickey
- Maverick
- Mia
- Moxie
- Aspen
- Brutus
- Pippa
- Sophie
- Brody
- Scooter
- Trixie
- Lulu
- Maximus
- Tilly
- Cali
- Dexter
- Lily
- Nola
- Yoshi
- Birdie
- Dakota
- Cleo
- Rosie
- Shelby
- Spot
- Chase
- Reggie
- Samson
- Dixie
- Sage
- Wrigley
- Zeke
- Chico
- Snickers
- Ellie
- Goose
- Gidget
- Roxie
- Smokey
- Athena
- Cricket
- Storm
- Gracie
- Mika
- Otto
- Theo
- Izzy
- Sasha
- Cody
- Layla
- Mila
- Basil
- Chief
- Ivy
- Mabel
- Mac
- Odie
- Ozzy
- Reese
- Blaze
- Gracie
- Maisy
- Paisley
- Pebbles
- Brownie
- Duchess
- Hank
- Heidi
- Snoopy
- Alfie
- Dante
- Henry
- Honey
- Phoebe
- Sawyer
- Chester
- Kali
- Levi
- Pixie
- Porter
- Ruby
- Sammy
- Sarge
- Violet
- Aries
- Ash
- Belle
- Benny
- Blondie
- Bubba
- Casper
- Gigi
- Hershey
- Josie
- Lacey
- Lexi
- Miles
- Nellie
- Raven
- Ringo
- Taz
- Titus
- Watson
- Xena
- Angus
- Chanel
- Ella
- Griffin
- Karma
- Kiki
- Parker
- Penelope
- Romeo
- Woody
- Ava
- Bingo
- Bonnie
- Brandy
- Diego
- Elsa
- Felix
- Greta
- Harvey
- Holly
- Kira
- Leia
Un nou membru în familie? Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea puilor de câine
După ce ai ales numele, ai cumpărat jucăriile și accesoriile pe care le consideri necesare, trebuie să te pregătești pentru momentul în care puiul de câine va ajunge acasă. Pentru a te asigura că va avea o viață sănătoasă în familia ta, trebuie să parcurgi câteva etape esențiale: trebuie să-i faci deparazitarea internă și externă, vaccinuri și să-l hrănești corect.
Iată ce trebuie să faci în primele zile ale puiului în noua lui casă.
Deparazitarea internă
Puiul de câine este vulnerabil la paraziții interni pe care îi poate contracta din mediul înconjurător mult mai ușor decât adulții. Îi poate lua din pământul în care se joacă în timpul plimbărilor, de la partenerii de joacă sau chiar îi „moștenește” de la mamă. Până să apară primele semne ale unei infestări cu paraziți intestinali, poți să-i administrezi preventiv un antiparazitar intern. Astfel te asiguri că este protejat în fața unor complicații care, la vârste fragede, îi pot pune în pericol viața.
Suspensia orală Procox este un produs antiparazitar care poate fi administrat preventiv puilor, mai ales în cazul în care observi apariția unor simptome specifice.
Prezența paraziților interni va fi ușor de detectat dacă acorzi atenție schimbărilor de comportament ale cățelului. Astfel, dacă face diaree, pierde din greutate, are vărsături, abdomen balonat și dă semne de oboseală, cel mai probabil animalul tău de companie este infestat cu paraziți interni și va trebuie să te adresezi veterinarului care va stabili un tratament specific.
Deparazitarea externă
Deparazitarea externă se poate realiza prin mai multe metode chiar și la puiul de câine. Unele pot fi aplicate și preventiv, mai ales dacă puiul de cățel își petrece mult timp afară. O zgardă îl va proteja împotriva puricilor și căpușelor care îi vor provoca afecțiuni grave pe termen mediu și lung.
Zgarda Bolfo este eficientă împotriva puricilor și căpușelor dacă este folosită în mod continuu. Puricii vor fi omorâți la câteva ore după atașarea zgărzii, iar căpușele, în aproximativ o zi. Zgarda este rezistență la apă, dar este de preferat să o scoți înainte de baie.
Dacă ai certitudinea că puiul de câine este infestat cu purici sau căpușe, deparazitarea poate fi făcută și cu alte produse speciale. Este recomandat să apelezi la sfatul unui medic specialist în cazul în care ai un câine foarte mic infestat cu paraziți externi, deoarece acesta va putea constata gravitatea și urgența situației și va putea recomanda tratamentul potrivit.
Pipeta antiparazitară Advocate pentru câini între 0 și 4 kg este un alt tratament pentru combaterea paraziților interni, dar care poate fi folosit și preventiv. Însă poate fi aplicată abia după ce cățelul a împlinit vârsta de 7 săptămâni.
Acest produs este recomandat și pentru combaterea unor paraziți interni.
Deparazitarea externă poate fi făcută și cu ajutorul tabletelor. Credelio este un produs medicinal veterinar care are efect de eliminare imediată a puricilor și căpușelor care persistă până la o lună.
Decizia de utilizare a acestui produs medicinal veterinar la cățeii cu vârsta mai mică de 8 săptămâni sau cu greutatea corporală mai mică de 1.3 kg trebuie luată pe baza evaluării medicului veterinar.
Primele vaccinuri
Schema de vaccinare este este stabilită de medicul veterinar, în funcție de vârsta cățelului, greutate și starea de sănătate. Vaccinarea trebuie să înceapă la câini încă de la vârsta de 5-6 săptămâni și continuă regulat până la 4 luni de viață. Vaccinarea din primele săptămâni este cea care luptă cu bolile infecțioase, iar la final se face vaccinul antirabic.
Alimentația puiului de câine
Pentru o viață sănătoasă, este foarte important ca puiul să aibă o alimentație corectă. Astfel, în primele două luni de viaţă, ar trebui să fie alăptat. În cazul în care cățelul a intrat în familia ta în acest interval și este departe de mamă, poate fi hrănit cu un înlocuitor de lapte matern, cu ajutorul unui biberon special pentru căţei. Lapte Praf Royal Canin este un substituent de lapte cu proprietăți foarte apropiate de laptele matern.
Începând cu vârsta de 6 săptămâni, în alimentația puiului de câine poate fi introdusă treptat hrana umedă și uscată potrivită vârstei.
Hrana umedă RAW Paleo, fără cereale și conservanți, este recomandată cațelușilor, de la înțărcare până la vârsta de 1 an.
Și hrana uscată trebuie aleasă cu atenție. Astfel, Royal Canin Pediatric conține un amestec complex de antioxidanți ce asigură apărarea naturală a organismului.
În concluzie, după ce alegi numele câinelui, este esențial să ai în vedere aspectele care țin de sănătatea și alimentația lui și astfel va avea o viață fericită în familia ta.
Foto: The Pet Club, Pixabay
2 Comments