fbpx
ochi de pisica
Pisici

Cea mai bună mâncare pentru pisici

Pisica este un animal exclusiv carnivor, iar alimentația sa va trebui să conțină o cantitate foarte mare de proteine animale. Astfel, din meniul pisicii nu trebuie să lipsească carnea și nici hrana specială umedă sau uscată pe care o găsești în magazinele de profil. Însă, în același timp animalul tău de companie trebuie hrănit pe cât de corect, pe atât de echilibrat și diversificat, iar hrana trebuie să-i furnizeze în egală măsură proteine, vitamine, minerale și nutrienți esențiați pentru sănătate. Iată cum alegi cea mai bună mâncare pentru pisici! 

Ce trebuie să conțină alimentația pisicii

Spre deosebire de câine, care este omnivor, pisica este un animal carnivor, iar alimentația sa trebuie să conțină o cantitate foarte mare de proteine. Iar când spunem proteine, ne referim la proteine de cea mai înaltă calitate. Acestea se regăsesc în carne și ouă. Este adevărat că și lactatele conțin proteine, dar nu sunt deloc recomandate pisicilor deoarece organismul felinelor nu poate sintetiza lactoza. Așadar, pentru a preveni apariția bolilor și pentru a avea grijă de sănătatea animalului tău de companie, pregătește-i un meniu bazat pe carne din care să nu excluzi vitamine, minerale, grăsimi și alți nutrienți esențiali pentru buan funcționare a organismului. 

Hrana umedă vs hrana uscată – când și în ce proporții

Pisica ar trebui hrănită numai cu hrană specială, atent selectată și îmbunătățită cu proteine de înaltă calitate, dar și alți nutrieni vitali pentru sănătatea animalului. În magazine de specialitate vei găsi două tipuri de hrană pentru pisici: hrană umedă și hrană uscată. Recomandat ar fi să oferi animalului tău de companie hrană umedă deoarece este de calitate superioară, conține o cantitate mai mare de proteine, este mai gustoasă și poate fi consumată și de către pisicile mai în vârstă, care au probleme cu detiția. Pe de altă parte, trebuie să știi că hrana uscată previne apariția tartului și asigură sănătatea danturii. Recomadat ar fi ca hrana umedă să fie oferită într-o proporție mai mare, iar cea uscată – clasicele bobițe pe care le cunoaștem cu toții – să fie oferite mai rar și în cantități mai mici. 

pisica care mananca dintr-un bol colorat
O pisică adultă sănătoasă are nevoie de o alimentație foarte bogată în proteine

Cea mai bună mâncare pentru pisici: hrana umedă

Hrana umedă pentru pisici vine într-o gamă foarte variată, iar alegerea celui mai bun sau a celui mai potrivit produs s-ar putea să fie foarte dificilă. La modul general vorbind, atunci când cumperi hrană umedă pentru pisica ta va trebui să te ții cont de vârsta animalului, de eventualele afecțiuni de care suferă, dacă este sau nu gestantă, dacă este sau nu castrată. Apoi, recomandat este să alegi produse 

Avantajele hranei umede pentru pisici

Hrana umedă este de calitate superioară față de hrana uscată deoarece conține o cantitate mult mai mare de proteine, este sățioasă, gustoasă și hidratează foarte bine organismul felinei. Dacă va consuma hrană umedă, pisica ta nu va avea probleme digestive precum constipația. Este adevărat că hrana umedă este mai scumpă și mai pretențioasă din punctul de vedere al depozitării – o conservă deschisă nu rezistă mult timp – însă este cea mai bună alegere pentru pisica ta. Cum alegi hrana umedă pentru pisica ta

Cum alegi hrana umedă pentru pisica ta

Hrana umedă este ambalată în conserve sau la plic, iar atunci când o alegi trebuie să ții cont de anumite reguli. În primul rând, citește cu atenție eticheta și asigure-te că produsul se află în termenul de valabilitate. Apoi, citește eticheta informațională și află care sunt ingredientele principale. Nu uita că pisica are nevoie de proteine animale de foarte bună calitate și de mai puțini carbohidrați. Evită produsele care conțin arome, coloranți, diferite chimicale, substanțe sau elemente pe care nu le cunoști și despre care nu ai auzit niciodată. 

Vârsta pisicii

Hrana umedă este recomandată tuturor felinelor, dar mai ales celor în vârstă și puilor. Aici vorbim despre o formulă specială de lapte praf care nu conține lactoză. Pisica, indiferent că este adultă sau pui, nu tolerează lactoza. Îți recomandăm produsul Milk Can de la Stanvet în al cărui ambalaj vei găsi și un biberon.

pui de pisica
Puii de pisică pot consuma doar lapte praf special fără lactoză

Cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate

Pisicile sterilizate au nevoie de o alimentație specială, bgată în proteine și fibre care asigură o greutate corporală optimă și previn obezitatea. În astfel de situații, este recomandată hrana de la Advance Cat care este săracă în fosfor, acest element fiind principalul vinovat pentru apariția afecțiunilor renale. De asemenea, mâncarea pentru pisici sterilizate ar trebui să conțină antioxidanți care să protejeze celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, pirofosfați care ajută la prevenirea apariției tartrului.  

Cea mai bună mâncare pentru pisici junior

Puii de pisică au și ei nevoie de o alimentație specială și atent selecționată deoarece sunt în creștere și consumă multă energie. Pot fi hrăniți cu o formulă specială de lapte praf sau cu hrană uscată destinată lor precum cea de la Advance Cat Kitten . Aceasta conține un raport optim de calciu și fosfor, proteine, grăsimi, omega 3, taurină care ajută dezvoltarea creierului și a vederii, vitamine, minerale, acizi grași Omega 3 și Omega 6. 

pisica alb cu negru intinsa pe spate in pat
Puii de pisică au nevoie de o alimentație specială deoarece sunt în creștere și consumă și foarte multă energie

Cea mai bună mâncare pentru pisici conține pe lângă proteine animale de înaltă calitate, vitamine, minerale, nutrienți esențiali care să susțină sănătatea oaselor, a pielii, sănătatea danturii, a creierului, inimii etc. 

Sursa foto: Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply