Pastilele pentru deparazitarea internă la pisici sunt soluția sigură pentru îndepărtarea viermilor care pot ajunge în organismul pisicii pe diferite căi și care le pot afecta serios sănătatea.
Pisicile au de-a face destul de frecvent cu paraziți interni din cauza comportamentelor și obiceiurilor lor. Din fericire, este o problemă care se rezolvă ușor cu pastilele de deparazitare internă care, însă, trebuie administrate întotdeauna la recomandarea medicului veterinar.
În acest material îți vom spune când se face deparazitarea internă a pisicii, când se repetă operațiunea și îți vom recomanda cele mai eficiente 3 pastile pentru deparazitarea internă a pisicii din oferta The PetClub.
Când facem deparazitarea internă a pisicii
Spre deosebire de câini, la care infestarea cu paraziți interni poate fi detectată mai ușor, pentru că semnele sunt mai vizibile, la pisici simptomele sunt mai ușoare și pot fi confundate deseori cu alte probleme. Felinele adulte afectate de paraziți vor fi apatice, își vor pierde pofta de mâncare și vor slăbi, iar puii pot manifesta următoarele simptome:
- lipsa poftei de mâncare sau, dimpotrivă, apetit crescut;
- pierderea în greutate;
- vărsături;
- diaree;
- mucoase palide;
- abdomen destins.
Deși o pisică adultă va da mai puține semne de suferință, problema infestării cu paraziți interni este cât se poate de serioasă și poate duce la complicații grave care să-i pună viața în pericol. Din acest motiv, controalele periodice la veterinar sunt recomandate, iar el va recomanda și frecvența cu care se va face deparazitarea internă.
Puii sunt foarte expuși la acești dăunători și din acest motiv este indicat să fie deparazitați după vârsta de 4 săptămâni. Operațiunea poate fi repetată apoi după 2 săptămâni.
La pisicile adulte care își petrec o parte din timp afară, deparazitarea este necesară odată la 3-4 luni, iar la cele de interior operațiunea se efectuează după depistarea paraziților în examinarea scaunului, care ar trebui efectuată de două ori pe an.
3 cele mai eficiente pastile pentru deparazitarea internă a pisicii din oferta The PetClub
În general, pastilele pentru deparazitarea internă a pisicii se administrează în doză unică, însă, în cazul unei infestări severe, la recomandarea veterinarului, tratamentul va fi repetat după o anumită perioadă de timp.
Noi, cei de la The Pet Club, am selectat pentru tine cele mai eficiente 3 pastile pentru deparazitarea internă a pisicii.
Milbemax este o tabletă indicată pentru tratamentul infestațiilor mixte provocate de cestode și nematode (viermi lați și viermi rotunzi). Comprimatele sunt disponibile în mai multe variante, în funcție de talia pisicii, în conformitate cu instrucțiunile din prospect. Pastila se administrează împreună cu hrana sau după masă.
Cestal Cat este o tabletă cu spectru larg, pentru tratarea și controlul tuturor teniilor comune și infestarea cu viermi rotunzi (de exemplu, limbrici) la pisici și pui de pisică. Pentru o deparazitare generală este suficientă o doză, dar în cazul unei infestări masive se recomandă repetarea dozei după 14 zile. Tratamentul poate fi reluat la fiecare 3-6 luni în cazul pisicilor de exterior, mai expuse riscului de infestare.
VermiStop sunt comprimate pe bază de extracte naturale din plante, indicate în timpul tratamentului și pentru prevenirea paraziților intestinali la pisici. Aceste tablete pot fi administrate și câinilor. Tratamentul este o soluție mai puțin agresivă pentru organismul animalelor de companie și o alternativă naturală în completarea deparazitărilor interne. VermiStop conține extracte uscate din 6 plante care contribuie la crearea unui mediu ostil pentru paraziți interni.
Acestea au fost top 3 pastile pentru deparazitarea internă la pisici. Însă trebuie administrate la recomandarea veterinarului, după analizelele specifice.
Foto: The Pet Club, Unsplash
No Comments